Organizatorių archyvo nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybėje Vyriausioji rinkimų komisija pristatė naują ambicingą projektą – „Rinkėjo puslapį“ . Dar šią vasarą pradėsiančiame veikti tinklalapyje atsivers naujos galimybės rinkėjų ir valdžios atstovų, kandidatų bendravimui.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko, mintis sukurti „Rinkėjo puslapį“ kilo iš idėjos, kad kiekvienas rinkėjas galėtų turėti atskirą pašto dėžutę. „Prisijungęs prie svetainės, rinkėjas matys tik jam vienam skirtą asmeninę informaciją, galės iš arčiau susipažinti su politikais, – sakė Z. Vaigauskas. – Tai naujas žingsnis glaudesniam politikų ir rinkėjų bendravimui, padėsiantis patogiau pateikti rinkimų informaciją bei ją analizuoti“.

VRK narys Rokas Stabingis, pabrėžė, kad naujoji elektroninė erdvė leis rinkėjui kaupti su dalyvavimu rinkimuose susijusią informaciją ir ją peržiūrėti jau pasibaigus rinkimams. Taip pat bus galima stebėti, kaip duotuoju momentu sekasi pasirinktam kandidatui – tarp pastarųjų ir rinkėjų bus mažinama atskirtis ir didinama abiejų pusių atsakomybė.

Politikai „Rinkėjo puslapyje“ galės kurti savo profilius, apklausas ir tokiu būdu priartėti prie rinkėjų. Tuo tarpu pastarieji galės sekti kaip kandidatai vykdo savo pažadus, o prisijungę asmeniškai per el. valdžios vartus, matyti informaciją, susijusią su rinkimais, balsavimu, dalyvauti apklausose, išreikšti savo nuomonę, paremdami pilietines ar referendumo iniciatyvas ir tokiu būdu kur kas labiau įsitraukti į politiką. Negana to, rinkėjai turės galimybę susipažinti su apylinkių ribų žemėlapiais ir teikti pasiūlymus savivaldybei dėl netikslumų arba patobulinimo nustatant apylinkių ribas. „Tieto Lietuva“ viešojo sektoriaus projektų skyriaus vadovas Donatas Venskus demonstravo puslapio funkcionalumą ir pabrėžė, kad svetainėje bus galima ne tik peržiūrėti kandidatus, lengviau pasirinkti, už ką balsuoti, susipažinti su savo kandidato nuveiktais darbais, bet ir bendrauti su išrinktais atstovais. Kandidatas galės paskelbti informaciją apie save ir asmeniškai prisistatyti rinkėjui. Tai, kol kas – absoliuti naujovė, kuri turėtų tapti neatsiejama kiekvienų rinkimų dalimi.

Monika Varkalytė, „Tieto Lietuva“ marketingo vadovė, naudotojo patirties analitikė, susirinkusiems pasakojo apie tinklalapio įgyvendinimą. „Kurdami svetainę daug dėmesio skyrėme naudotojams pažinti. Tokiu būdu galėjome sukurti patogią, lengvai naudojamą ir skirtingus naudotojų lūkesčius atitinkančią sistemą,“ – sakė M. Varkalytė. Tikimasi, kad tinklalapis supaprastins dalyvavimą rinkimuose, padėdamas sutaupyti kur kas daugiau asmeninio laiko, nes visa, kas aktualu, bus lengvai prieinama vienoje vietoje. „Rinkėjo puslapio“ informacija nuolatos atsinaujins ir tiesiogiai siesis su visoje Lietuvoje tam tikru metu vykstančiais rinkimais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: