(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 10 d. Siemens arenoje pirmą kartą Lietuvos istorijoje bušido sirgaliai turės galimybę stebėti stipriausių Europos sunkaus svorio kovotojų aštuntuko GP. Visi aštuoni kovotojai kausis iki finalo, po kurio liks vienintelis Europos čempionas, kuris keliaus į finalinį etapą, vyksiantį gegužės mėnesį.

Turnyre Lietuvos garbę gins „Fighting Network K-1 EUROPE GP 2007 in RIGA” vicečempionas, „BUSHIDO WORLD GP 2008″ vicečempionas Mindaugas Sakalauskas, bei Pasaulio kikbokso sunkaus svorio čempionas (W.K.A.), Europos kovų be taisyklių čempionas (W.W.U.F.C) Sergėjus Maslabojevas.

Abiems lietuviams nusimato ypač sunkios ir įtemptos kovos prieš stipriausius Europos kovotojus. Aštuoni turnyre dalyvaujantys kovotojai buvo padalinti į du ketvertukus, abiejų ketvertukų nugalėtojai ir susikaus finalinėje kovoje.

Pirmoje GP kovoje Mindaugas Sakalauskas stos prieš Rusijos sunkiasvorių kikbokso čempioną Vasiljev Večislav . Jei Mindaugą lydės sėkmė, tuomet antroje kovoje jis susitiks su antros to paties ketvertuko kovos nugalėtoju. Tai bus arba įspūdingai atrodantis Europos kikbokso IKBF čempionas iš Lenkijos Wieslaw Kwasnewski, arba Balkanų WAKO čempionas iš Bulgarijos Todor Todorov. Kadangi abu sportininkai yra tikra to žodžio prasme sunkiasvoriai (sveria apie 130 kg), tad nepriklausomai nuo to, kuris iš jų išeitų į pusfinalį, vis tiek būtų Mindaugui ypatingai pavojingas priešininkas.

Mindaugas Sakalauskas: „pasiruošimui šiam turnyrui atidaviau visas savo jėgas, todėl žinau, jog esu pasiruošęs visu 100 procentų. Kovodamas niekuomet nepaisiau ir nepaisau jokių autoritetų, todėl visiškai nesijaudinu, priešingai esu nusiteikęs ryžtingai ir agresyviai. Šis čempiono titulas yra mano išsvajotas tikslas, kurį esu nusiteikęs pasiekti.”

Antrame ketvertuke startuosiančiam lietuviui Sergėjui Maslabojevui netikėtai pasikeitė priešininkas. Kaip, kad kartais sporte pasitaiko, prieš lietuvį turėjęs kovoti turkas Fatih Ulusoy treniruotės metu patyrė rimtą rankos traumą. Tačiau, dėl to Sergėjui pirmoji turnyro kova nebus lengvesnė, kadangi prieš jį stos to paties Olandijos klubo atstovas, Olandijos kikbokso ir Tailando bokso čempionas Ricardo van den Bos. Sergėjui įveikus olandų kovotoją, kelias į pergalę vis tiek būtų ypač sunkus, kadangi jam tektų pusfinalyje susikauti su antros savo ketvertuko poros nugalėtoju. Tai galėtų būti 2009 metų Pasaulio Tailando bokso čempionas Estas Andrei Bokan arba olandų juodaodis kovotojas Utley Meriana. Sunku pasakyti kuris iš šių nokautais garsėjančių kovotojų pasieks pusfinalį, tačiau jau dabar galima drąsiai teigti, jog nei vienas, nei kitas nebūtų „dovanėlė” lietuviui.

Sergėjus Maslabojevas apie artėjantį turnyrą: „Labai rimtai žvelgiu į šią galimybę išplaukti į tarptautinius vandenis. Puikiai žinau, jog visi mano priešininkai nusiteikę kautis ligi paskutinio kaip ir aš, tačiau tikiuosi, jog fortūna bus mano pusėje. Be to, labai tikiuosi savo draugų ir visų sirgalių palaikymo, kas suteikia dar daugiau jėgų kovoje.”

Kova yra ne taip lengvai prognozuojamas dalykas. Kaip ten bekristų kortos, tačiau visi turnyro dalyviai nusiteikę ypač ryžtingai. Čempiono titulas kiekvienam GP dalyviui taps kelialapiu į kovotojų išsvajotą olimpą. Kam šį vakarą fortūna bus palanki, o nuo ko nusisuks? Ar lydės sėkmė lietuvius? Bet kokiu atveju jau dabar matant būsimų GP dalyvių užsidegimą ir ryžtą aišku, jog šios kovos garantuotai suteiks bušido sirgaliams gerą reginį, adrenaliną, bei kupiną įtampos vakarą.

Be šių Gran Prix aštuntuko kovų įvyks dar trys ypač kvapą gniaužiančios super kovos. Vienoje iš jų susikaus po ilgos pertraukos į ringą grįžęs Remigijus Morkevičius. Čia jis stos prieš Europos profesionalų Tailando bokso čempioną Joel Knoch iš Vokietijos. Antroji kova įvyks pagal MMA BUSHIDO FC taisykles, kurioje Petras Markevičius kovos prieš Rusijos super MMA žvaigždę Alexey Prokofjev. Trečioje vakaro superkovoje Egidijus Valavičius susikaus dėl MMA BUSHIDO FC Pasaulio čempiono titulo ir diržo! Dėl titulo su Egidijum susikaus ypač grėsmingas varžovas, buvęs Ukrainos bokso sunkaus svorio čempionas, brolių Kličko sparingo partneris Denis „HUNTER” Bogdanov.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: