Į pasaulio vasaros universiadą išvyksta studentų delegacija
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien, rugpjūčio 2 d., 15 val. Kaune, kavinėje „Miesto sodas“ (Laisvės al. 93, Kaunas), Lietuvos studentų sporto delegacija bus išlydėta į Kiniją, į pasaulio vasaros universiadą.

Šiemet į 26-ąją studentų sporto vasaros universiadą, rugpjūčio 12–23 d. vyksiančią Šenženio mieste, išvyksta kaip niekad gausi Lietuvos delegacija, kurioje yra 90 sportininkų (su treneriais, gydytojais – 127 žmonės).

Lietuvos studentų sporto asociacijos duomenimis, lietuviai varžysis šiose sporto šakose: lengvoji atletika (27 žmonės), buriavimas (2 atstovai), badmintonas (1), šaudymas (4), dviračių sportas (13), plaukimas (9), taekwondo (1), sunkioji atletika (8), sportinė gimnastika (2). Į universiadą taip pat vyksta vaikinų ir merginų krepšinio rinktinės.

V.Masalskio treniruojama Lietuvos studentų krepšinio rinktinė rugpjūčio 12–23 dienomis kovas pradės „C“ grupėje kartu su Rusijos, Ukrainos, Japonijos, Filipinų ir Naujosios Zelandijos krepšininkais. Lino Šalkaus treniruojama Lietuvos studenčių rinktinė tomis pačiomis dienomis varžysis „A“ grupėje kartu su šeimininke Kinijos rinktine, Taivano ir Prancūzijos studentėmis.

Šiais metais universiadoje dalyvaus nemažai lengvosios atletikos sportininkų, iš kurių nemaža dalis yra įvykdę olimpinį normatyvą kitais metais vyksiančioms olimpinėms žaidynėms. Lietuvos komandoje – ir praėjusios universiados medalininkės Lina Grinčikaitė (100 m – auksas), Sonata Tamošaitytė (100 barjerinis bėgimas – sidabras), Rytis Sakalauskas (šiemet pagerinęs Lietuvos rekordą), 2007 metų universiados čempionė Viktorija Žemaitytė (septynkovė), plaukikas Giedrius Titenis. Dviratininkių delegacijoje yra sportininkių, pasiekusių neblogų rezultatų. Tai – Vilija Sereikaitė ir Vilma Rimšaitė. Gerų rezultatų yra pasiekęs ir Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika) bei praėjusių olimpinių žaidynių dalyvis Kęstutis Navickas (badmintonas).
Daugiausia studentų, sudarančių Lietuvos komandą, yra Lietuvos kūno kultūros akademijos auklėtiniai.

Lietuvos studentai pasaulio universiadose yra pasižymėję ne kartą. 1993 m. Zakopanėje (Lenkija) vykusioje universiadoje dailiojo čiuožimo atstovai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas tapo vicečempionais. 2005 m. tokį pat titulą Izmire (Turkija) pelnė plaukikas Vytautas Janušaitis, o graikų romėnų imtynėse Mindaugas Mizgaitis pelnė bronzą. 2007 m. Lietuvos studentų krepšinio rinktinė Bankoke (Tailandas) vykusioje universiadoje yra tapusi pasaulio čempionais. Sėkmė lydėjo ir lengvaatlečius bei dziudo imtynininkus. 2009 m. Belgrade (Serbija) plaukikas G. Titenis iškovojo bronzos medalį, lengvaatletė S. Tamošaitytė tapo vicečempione, o L. Grinčikaitė – čempione.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: