(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 16 dieną vykdytas studentų laiškų protestas buvo išgirstas. Vyriausybė priėmė sprendimą Sveikatos draudimo įstatymo pataisų svarstymą atidėti neribotam laikui. Įstatymų pataisa buvo numatyta diskriminuoti ištęstinių studijų bei vyresnius nei 25 metų nuolatinių studijų studentus.

„Vieninga studentų akcija studijuojančius paskatino burtis, būti pilietiškai aktyviems ir kovoti už savo teises. Atsižvelgdami į tai, tikimės, kad Vyriausybė ateityje priimdama sprendimus skirs daugiau dėmesio tiek šalies, tiek jautriausių visuomenės narių gerovei“, – teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Pasak Studentų sąjungos prezidento, studentų akcija taip pat buvo gera įžanga į Tarptautinę studento dieną. Didžiausiuose akademiniuose miestuose buvo surinkta per 5000 studentų protestų laiškų, raginančių neskaldyti akademinio jaunimo ir draudimo lengvatas suteikti visiems studentams, nepriklausomai nuo jų amžiaus ir studijų formos.

Laiškai faksu buvo siunčiami nuo vidurdienio iki darbo pabaigos į Vyriausybės centrinius rūmus, Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo, Finansų bei Teisingumo ministerijas bei Valstybinės ligonių kasos būstines.

Prie akcijos prisijungė studentai iš ISM Vadybos ir ekonomikos, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų, Mykolo Romerio, Vilniaus Pedagoginio, Klaipėdos, Vytauto Didžiojo universitetų, Lietuvos kūno kultūros akademijos, taip pat Kauno ir Klaipėdos valstybinės kolegijos. Prie studentų akcijos jungėsi ir aukštųjų mokyklų dėstytojai.

Primename, jog Sveikatos draudimo pataisas Vyriausybė ėmėsi kurti specialioje darbo grupėje. Į grupės veiklą pakviesti Sąjungos atstovai teikė siūlymus dėl visų studentų įtraukimo į PSD lengvatų sąrašą, tačiau tokie siūlymai buvo ignoruoti. Šių metų birželį Studentų sąjungos Taryba taip pat priėmė poziciją, jog studijų forma negali būti pagrindu akademiniam jaunimui neteikti valstybės skiriamų lengvatų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: