Svingo muzika ir lindyhopo šokiai
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose, lapkričio 4 d., penktadienį, 19 val. „Atrask: energiją, emocijas, entuziazmą“ – svingo muzikoje ir lindyhopo šokiuose.

Dalyvaus: Kauno džiazo kvinteto muzikantai ir Lindyhop.lt klubas iš Vilniaus. Lindyhopas, kaip ir džiazo muzika, yra labai įvairus šokis. Prieinamas visiems, bet niekada neišsemiamas, lengvas ir paprastas kaip senelių šokis pagal seną plokštelę ir pašėlęs bei sudėtingas su neįprastais akrobatiniais triukais. Kviečiame į autentišką svingo eros pramogų kultūros valandą.

Kauno menininkų namų inicijuojamas jaunųjų ir profesionalių menininkų projektas „Atrasti“ kviečia į nevaržomą, kupiną pašėlusios energijos, taškuotų sijonų ir gerą nuotaiką spinduliuojančios muzikos ir šokių vakarą.

Šių metų pavasarį „Atrasti“ pristatė šiuolaikinį šokį, šį darganotą rudenį nuotaikai praskaidrinti pakviesime pasimėgauti 1930-1940 metų muzika bei kultūra. Taigi, jei jaučiate gyvenimo džiaugsmo ir energijos trūkumą, lindyhopas – geriausia terapija.

Jūs sužinosite lakūno Charles Lindberg sąsajas su lindyhopu, galbūt atpažinsite Frankie Manning ir pasijusite kaip garsiajame „Savoy Ballroom“ klube, o gal labiau patinka Dean Collins ir West Coast Swing ar East Coast Swing? Sumišote, nes šie pavadinimai Jums nieko nesako? Tuomet ateikite ir sužinokite šį tą naujo. Laisvai, linksmai ir energingai.

Lindyhop.lt klubas yra fenomenali bendruomenė gyvuojanti Vilniuje nuo 2002 metų. Klubo misija – puoselėti lindyhopo šokį, bei su lindyhopo aukso amžiumi, Svingo era (1920-1950 m. JAV), susijusią kultūrą. Lindyhop.lt klubo tikslas – suteikti žmonėms įgūdžius ir sąlygas alternatyviai leisti laisvalaikį, kurti Lietuvoje įvairiapusę aukšto lygio lindyhopo bendruomenę, kokybiškai atspindinčią autentišką svingo eros pramogų kultūrą.

Kauno menininkų namų džiazo koncertų klausytojus, aktyvūs Lietuvos džiazo renginių ir festivalių dalyviai, Kauno džiazo kvinteto muzikantai, jau yra supažindinę su svingo muzika. Nekyla abejonių, kad ir šį kartą daug teigiamų emocijų suteiks muzikantų improvizacijos, kylančios iš atlikėjų meistriškumo, patirties ir polėkio, bei kūrybinio bendradarbiavimo su šokėjais.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), o taip pat visose TIKETA kasose.

Bilieto kaina 20 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 15 Lt).

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: