(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras kaip ir kasmet, pažymėdamas gegužės 15-tąją – Tarptautinę šeimos dieną, šį sekmadienį organizuoja jau tradiciniu tapusį renginį „Lai mūsų šeima būna pavyzdys kitiems…“ Kauno miesto rotušėje.

Kiekvienais metais pagerbiamos šeimos, kurios savo pavyzdžiu įrodo, jog būtent šeima yra pamatinė institucija, kur efektyviausiai moko vaikus tam tikro gyvenimo būdo, puoselėja bendravimo, kultūros ir tradicinių vertybių.

Tradicija prasidėjo prieš dvejus metus. 2009 metais Kauno miesto rotušėje buvo pagerbtos daugiavaikės šeimos, puoselėjančios tradicines vertybes ir sveiką gyvenimo būdą. 2010 metais džiaugėmės auksinėmis poromis, kartu pragyvenusiomis ne mažiau nei 50 metų. Turėjome galimybe susipažinti ir su poromis, kurios jau buvo atšventusios net savo deimantines vestuves – kartu išgyvenę daugiau nei 60 metų.

Šiais metais didžiausias dėmesys toms šeimoms, kurios nepabūgo priesaikos žodžių „…kartu varge ir džiaugsme…“. Renginio metu bus pagerbtos šeimos, kartu išgyvenusios kartu ne vieną dešimtmetį, auginant neįgalius vaikus bei puoselėjant tradicines vertybes.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro psichologės R. Vaitkienės, šių dienų hedonistinėje visuomenėje šeimos rolė ypač svarbi ir prasminga, o santuokos metu priesaikos žodžiai „…kartu varge ir džiaugsme…“ pamirštami jau čia pat pasibaigus šventės ceremonijai. Didelis skyrybų skaičius dar kartą patvirtina, kad dalis porų skiriasi per daug impulsyviai ir lengvabūdiškai, galvodami vien tik apie savo poreikius, savąjį „aš“.

Visgi dar yra šeimų, kurios prisiima atsakomybę ir galvoja ne vien tik apie save. Kauno miesto savivaldybės socialinės paramos skyriaus duomenimis, 2011 metais gegužės pirmai dienai Kauno mieste užregistruota 1425 šeimos, auginančios įvairaus neįgalumo lygio vaikus. Visos jos kasdien besidalija visais savo rūpesčiais, auginant neįgalius vaikus, kuriuos kasdieniniuose verpetuose apgaubia visu savo dėmesiu ir meile, net jei kartais tai būna pakankamai nelengva… Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras būtent tokias šeimas šiemet nori pagerbti ir pasidžiaugti, jog turime kuo didžiuotis – stipria ir darnia šeima.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro organizuojamas renginys „Lai mūsų šeima būna pavyzdys kitiems…“ vyks gegužės 15 d. (sekmadienį), 14 val., Kauno miesto Rotušėje. Renginio partneris – Kauno miesto savivaldybė. Visas renginyje dalyvaujančias šeimas savo dovanėlėmis džiugins Kauno valstybinis muzikinis teatras, Kauno valstybinis dramos teatras, Kauno kamerinis teatras, Šeimos vaistinė, leidykla „Alma littera“, restoranas „Medžiotojų užeiga“, firma „Tarp gėlių“, šeimos klubas „Klotonė“, UAB „Teida“.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: