© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Kauną kiekvienais metais aplankančių turistų skaičius pastoviai auga.

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) duomenimis vien gegužę čia lankėsi beveik 24 tūkstančiai turistų iš Lietuvos bei užsienio arba beveik trim procentais daugiau nei pernai. Kauno TIC vadovo Sigito Sidaravičiaus teigimu, turistų skaičius ženkliai šokteli mieste vykstančių tarptautinių renginių, tradicinių festivalių ar sporto varžybų metu. Augantis turistų skaičius teigiamai veikia ir vietos verslą.

„Dažnai bendraujame su viešbučių, restoranų savininkais, kurie džiaugiasi bet kokiu didesniu renginiu, nes renginiai mieste dažniausiai lemia papildomas pajamas, – pasakojo S. Sidaravičius. – Verslininkų teigimu, sėkmingiausi renginiai verslo prasme buvo Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės su Škotija ir pernai vykę Europos krepšinio čempionatas bei Tarptautinės Hanzos dienos“.

Didžiausi turistų srautai į Kauną plūsta iš Vokietijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos bei Rusijos. Šiais metais užfiksuotas ir rekordinis turistų iš Prancūzijos skaičius. Gegužę jų buvo sulaukta beveik šeši šimtai, o birželio viduryje kai kuriuose viešbučiuose pusė visų kambarių rezervuota prancūzams. Kauno TIC specialistų teigimu šie pokyčiai gali būti susiję su tuo metu Kaune vyksiančiu tarptautiniu gyvosios istorijos festivaliu „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812“.

„Kaune vyksiantį gyvosios istorijos festivalį pristatinėjome pagrindinėse šiais matais vykusiose Europos turizmo parodose, taip pat ir Paryžiuje, „Ryanair“ informaciniuose leidiniuose. Be to, į Kauną atvyksta beveik tūkstantis renginio dalyvių iš aštuonių skirtingų šalių, tad tikimės, kad Lietuvą atras ir tų šalių turistai, kurie anksčiau pas mus neužsukdavo“, – pasakojo S.Sidaravičius.
Kauno TIC vadovo teigimu, atvykstantys karo istorijos klubų rekonstruktoriai nors ir gyvens palapinių miestelyje Santakoje, tačiau paliks ne vieną litą miesto kavinėse ir restoranuose. Be to, renginio metu mieste šurmuliuos mugė, kurioje norą dalyvauti pareiškė beveik du šimtai prekybininkų, nors iki renginio liko dar kelios savaitės.

„Tai naujas renginys dar neturintis savų tradicijų Kaune, tačiau tikiu, kad jis bus ne mažiau įdomus nei pernai vykusios tarptautines Hanzos dienos“, – sakė S.Sidaravičius.

Gyvosios istorijos festivalis „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812“ vyks Kaune birželio 22-24 dienomis.

Festivalio metu Nemuno saloje vyks istorinio įvykio inscenizacija, armijų paradai, Santakoje įsikurs kareiviškos stovyklos, griaudės pabūklų garsiai, Laisvės alėjoje ir Senamiestyje šurmuliuos mugė, o šeštadienį Nemuno saloje vyks nuotaikingas Joninių koncertas.
Renginyje laukiama atvykstant iki 1000 karo istorijos rekonstruktorių ir 30-50 kavaleristų (karių su žirgais) iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Tris dienas vyksiančios šventės metu iš 30-ties artilerijos patrankų bus iššaudyta apie 200 kilogramų juodojo parako.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: