(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija gegužės 26 dieną svarstė klausimą dėl žemės sklypo dalies, skirtos mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ plėtrai.

VšĮ „Technopolis“ kreipėsi į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, prašydamas žemės sklypą, kuriame pastatytas pirmasis „Technopolis“ pastatas ir kuriame planuojama statyti antrąjį, suteikti naudotis panaudos teise „Technopoliui“.

Šiuo metu galioja 2006 metų valstybinės žemės panaudos sutartis su Kauno miesto savivaldybe, kuri sudaryta dešimčiai metų. „Technopolis“ rengia dokumentus, siekdamas gauti Europos Sąjungos paramą. Viešoji įstaiga, apjungusi verslo įmones ir mokslo įstaigas Jungtinės veiklos sutarties pagrindu, gali pateikti paraišką ir siekti gauti iki 10 mln. litų paramos statyti antrąjį pastatą (2 900 kv.m.) minėto žemės sklypo teritorijoje.

Viena svarbiausia finansavimo sąlygų yra ta, kad pareiškėjas ir statytojas turi būti tas pats juridinis asmuo, galintis įrodyti santykį su žeme, kurioje vyks statybos.

Atsižvelgiant į tai, kad projekto įgyvendinimas pritrauks į Kauno regioną daugiau kaip 10 mln. litų investicijų, reikia, kad šiuo metu galiojanti dvišalė (tarp Kauno apskrities viršininko administracijos ir Kauno miesto savivaldybės) būtų perrašyta į trišalę valstybinės žemės panaudos sutartį tarp Kauno apskrities viršininko administracijos, Kauno miesto savivaldybės bei VšĮ „Technopolis“.

„Technopolio“ prašymui Kolegija iš esmės pritarė ir įpareigojo savivaldybės administraciją parengti Tarybos sprendimo projektą dėl sutarties perrašymo iš dvišalės į trišalę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: