Televizijos serialo "Chosen" kadras

Serialas „Išrinktasis“ – tai įtraukianti ir intriguojanti istorija, kurios vystymosi metu nuolat klausi savęs: „O ką daryčiau aš?“. 

Atsakymas į šį klausimą istorijos eigoje vis kinta. Lygiai taip pat, kaip kinta ir pagrindinis herojus…

Kas per…?

Išsiskyręs advokatas Ianas vieną gražų rytą prie savo namų durų randa keistą dėžę. Dėžutės viduje ginklas bei nuotrauka. Vyrui absoliučiai neaišku ką tai reiškia, tačiau pastarasis greitai susigaudo. Nuotrauka – tai žmogaus atvaizdas, kurį jis turi nužudyti. Na, o ginklas, kaip ir rekomendacija, kokiu būdu atlikti šią užduotį. Kaip ir dauguma kitų normalių ar bent jau apynormalių žmonių, Ian‘as gan skubotai pareiškia, kad jis nieko nežudys. Deja greitai vyras suvokia, kad jeigu nežudys jis, nužudys jį… Arba jo artimuosius. Taigi, kaip toli gali nueiti eilinis žmogus, kad apgintų save ir savo šeimą?

„Chosen“ nuo pačių pirmų sekundžių meta patrauklų kabliuką, ant kurio labai greitai užkimbama. Kas čia vyksta? Kam ta dėžė? Ką jis darys? Kas taip elgiasi? Klausimai kyla vienas po kito ir tu jau pasiryžęs praleisti porą gerų valandų prie ekrano, kad gautum atsakymus.

Televizijos serialo “Chosen” kadras

Sąmoklo teorijų galia

Iš esmės „Chosen“ prikausto pametėta sąmokslo teorija, kuri šiaip jau gana išpūsta ir mažumėlę nelogiška, bet taip jau yra, kad tos sąmokslo teorijos labai smagiai įtraukia. Lyg jau ir supranti, kad to yra per daug ir nueita į lankas, bet vis vien norisi tikėti, kad va taip ir būna. Nors šiaip tai ne, nebūna. Nors žmogui sunku susiorganizuoti, kad ir eilinę savo dieną, kuri praeitų lygiai taip kaip planuota, tačiau kažkodėl visai ramiai tikisi, kad kažkur yra keletas aukštai bei šiltai sėdinčių žmogystų (kurie būtinai yra blogiukai) tampančių visus už virvučių.

Pati idėja nužudyk arba būsi nužudytas nėra novatoriška, tačiau tenka pripažinti, kad išvystyta labai įtaigiai ir kokybiškai. Tam labai pasitarnauja ne tik kokybiškas operatoriaus darbas, bet ir faktas, kad šiaip jau čia yra serialas. O serialai turi turėti kažką, kas priverstų laukti kitos serijos. Šį serialą be jokių blaškymųsi galima peržiūrėti tiesiog vienu prisėdimu ir baigus pirmą sezoną iš karto dairytis antro.

Televizijos serialo “Chosen” kadras

Kas toliau?

Poilsiui laiko šis kūrinys nepalieka, dilema veja dilemą, o kiekviena pagrindinio herojaus gyvenimo minutė, kurią jis rodos praleidžia veltui, tik dar labiau ragina mąstyti, o ką darytum pats. Iš esmės neaišku ką reikėtų daryti, bet kai nežinai ką daryti, vis tiek kažką tai daryti reikia. Todėl Ian‘o trypčiojimas kiek erzina, bet tai trunka neilgai ir vyrukas nurauta galva neria į nesibaigiančių bėdų verpetą.

Išrinktasis čia esti toks, kad kažkaip jam visai nepavydi tos garbės būti išrinktam. Bet kokiu atveju susitapatinimas su juo tampa labai malonus ir netgi nepastebimas. Tiesiog nejučia pajunti, kad nebežiūri ką galvoja jis, o galvoji ir narplioji šią painiavą kartu su juo.


Verdiktas 8/10

„Išrinktasis“ – tai kokybiškas ir įtraukiantis serialas, verčiantis ne tik galvoti, bet ir mėgautis kylančia įtampa. Gaila tik, kad atmetus sąmokslų teorijų žavesį jis tampa ne toks patrauklus, nes kažkaip žmoniškai sunku patikėti, kad kažkas sumaniai visus tampo už virvučių ir tuo mėgaujasi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: