"Netflix" serialo "Sense8" kadras

Didžiausia amerikiečių interneto televizijos bendrovė „Netflix“ paskelbė veiklą pradedanti dar 130 pasaulio valstybių, tarp jų ir Lietuvoje. Holivudo filmų ir serialų mėgėjai “Netflix” tinklapyje turi išskirtinę galimybę žiūrėti naujausius ir didžiausios pasaulinės sėkmės susilaukusius filmus ir serialus HD kokybe ir tik už simbolinį mėnesinį mokestį. 

Nepraėjus nei parai nuo šios puikios naujienos paskelbimo, Lietuvos kinomanai nieko nelaukę skuba naudotis nauja jiems suteikta galimybe, o mes pristatome jums TOP 10 originalių “Netflix” TV serialų.

10. “Sense8”

“Matricos” trilogijos ir “Debesų žemėlapio” kūrėjų darbas, sukurtas išskirtinai interneto vartotojams. “Sense8” yra mokslinės fantastikos savybių turintis serialas pasakojantis istoriją apie aštuonis nepažįstamuosius, kuriuos sieja ypatingas ryšys. Šis ryšys nėra fiksuotas ir keičiasi bėgant laikui, tačiau visi aštuoni žmonės gali ir skaityti vienas kito mintis, ir jausti fizinį bei psichologinį skausmą. Serialas, kaip teigia pagarsėję jo kūrėjai, nagrinėja temas, kurias daugelis menininkų bijo užkabinti. Tarp pagrindinių veikėjų yra homoseksualų, vargingų, dėl tradicijų kenčiančių, dėl galimos neapykantos apsimetinėjančių žmonių.

Kol bandoma išsiaiškinti kaip ir kodėl veikėjus sieja šis neįprastas ryšis bei ką jis reiškia, serialo eigoje atsiranda veikėjas, kuris stengiasi sumedžioti  herojus naudodamas jų pačių turimomis neįprastomis galiomis, skaitydamas jų mintis. Kiekvienas epizodas vis labiau įsigilina į veikėjų charakterius, jų gyvenimus taip sukuriant tiek atskirtį, tiek ir dar stipresnį ryšį tarp pagrindinio aštuoneto ir po truputį išsiaiškinant neįprasto ryšio reikšmę. Šis serialas “Imdb” vertinamas aukštu 8,4 balu neabejotinai nepaliks abejingų.

9. “Marvel’s Jessica Jones”

Paremtas to paties pavadinimo komiksu, serialas “Jessica Jones” atiduoda duoklę superherojų mylėtojams. Tai jau antrasis Mervel`s ir Netflix komandų darbas, kuris pasakoja istoriją apie jau buvusią super heroję Džesiką, kuri atidaro detektyvų agentūrą. Išskirtiniai skaudūs išgyvenimai priverčia serialo heroję užsidaryti savyje ir susikurti šaltą ir neįveikiamą šydą, kuris sukuria serialui paslaptingumo ir žavesio.

Pagrindinis herojės tikslas viso serialo metu – nužudyti Kilgrave, anti herojų, kuris serialo priešistorėje pagrobė Džesiką ir savo minčių valdymo super galiomis privertė ją atlikti juodus darbus. Serialas vysto amžiną karą tarp katės ir pelės, ir delikačiai įrėmina seksualinės ir psichologinės prievartos problemą. Nesukuriant atviros kovos, serialo kūrėjai leidžia įsigilinti į herojės vidinius išgyvenimus. Tyrinėdama naujas bylas Džesika stengiasi susikurti naują gyvenimą, o serialo istorija pasakojama apie super didvyrę iš kitokios pusės, nei mes esame įpratę matyti.

8. “Lilyhammer”

Tai televizijos serialas apie Niujorko gangsterį, kuris stengiasi susikurti naują gyvenimą atokiame Norvegijos miestelyje Lilehameryje. Viskas prasideda nuo to kai jis sutinka liudyti prieš grėsmingą gangsterį ir taip užsitikrina vietą liudytojų programoje. Jam pačiam pageidaujant Frank’as perkeliamas į Lilehamerį, kurį jis yra matęs televizijos ekrane kai ten vyko 1994-ūjų žiemos olimpinės žaidynės. Kaip ir keičiama gyvenamoji vieta, jo tapatybė taip pat keičiama – iš Franko Tagliano jis tampa Giovanni Henriksen su švaria praeitimi.

Įsikūręs mieste jis užmezga romaną su vietine mokytoja, kuri turi sūnų ir kuo toliau tuo labiau ima įtarinėti Giovanni kažką slepiant nuo jos. Savo ruožtu Giovanni naudoja žiaurius metodus kuriant savo gyvenimą Lilehameryje, neapsieidamas be šantažo  ir prievartos. Tai lengvas, smagus ir kitoks serialas apie amerikietį gangsterį papuolusį į norvegišką, mažytį miestelį pačiame žiemos viduryje. Sulaukęs nemažo kino kritikų įvertinimo ir žiūrovų palaikymo “Lilihammer” ilgą laiką neapleidžia top’ų viršūnių.

7. “Marco Polo”

Tai vienas brangiausių kada nors režisuotų TV serialų, užburiantis savo išskirtiniais veikėjais ir neeiliniu scenarijumi. Tai istorinė drama paremta žymiojo tyrinėtojo Marco Polo nuotykiais. Serialo eigoje susipažįstama su tryliktojo amžiaus Kinijos kultūra ir garsiais jos kariais. Tikriausiai būtų neįmanoma parodyti visų keliautojo nuotykių viename seriale, todėl čia pateikiama įdomi ir įtraukianti istorija apie Marco Polo pažintį ir nuotykius su galinguoju Mongolų lyderiu Kublai Khan parodant su kokiais sunkumais lyderis susiduria siekiant išlaikyti imperijos tvirtybę.

Nors serialas sulaukia didelio žiūrimumo, kritikai jį vertina nelabai palankiai. Visgi, besikaunantiems išvaizdiems vyrukams ir nuostabiai Azijos panoramai vargu ar lengva atsispirti.

6. “Unbreakable Kimmy Schmidt”

Iš Kimmy Schmidt apokalipsės išpranašavimas atėmė 15 jos gyvenimo metų, po to, kai ją pagrobė ir įkalino bunkeryje sektos lyderis. Kai ji pagaliau buvo išlaisvinta jai jau buvo 29-eri. Kimmy yra pilna beribio optimizmo ir ja žavi visas išorinis pasaulis. Pasiryžusi nusikratyti  “Moters-kurmio’’ etiketės ji palieka savo gimtąjį miestą ir išsikelia gyventi į Niujorką. Ji apsigyvena su ganėtinai kvailu, keistu ir norinčiu būti Brodvėjaus žvaigžde Titus Andromedon ir jo draugiška nusikaltėle šeimininke Lillian Kaushtupper. Su visiškai nauju gyvenimu jai po kojom, Kimmy gauna auklės, asmeninės asistentės ir šuns masažuotojos darbus turtingoje Voorhees šeimoje. Šią šeimą  sudaro neurotiška narcizė Jacqueline, būsimas psichopatas Buckley ir sunkaus charakterio paauglys Xanthippe.

Kai tik įgauna pagreitį, serialas tampa  labai juokingu. Humoras pagrįstas kultūriniais fenomenais vyravusiais prieš mažiausiai dvejus metus. Serialas nėra vien tik juokingas. Jis labai įvairus ir netikėtas. Juodas humoras varžosi su ryškia spalvų palete, kurie drauge neleidžia žiūrovui nuobodžiauti.

5. “Bloodline”

Labai teigiamai įvertintas kino kritikų, “Bloodline” laikomas vienu geriausių “Netflix” kurtų serialų. Serialas pasakoja istoriją apie Rayburn šeimą, kuri valdo paplūdymio viešbutį Floridoje. Kai vyriausiasis sūnus Danny grįžta namo į tėvų organizuojamą šventę, jų įkurto viešbučio 45 metų jubiliejui, jis išsiaiškina juodas jų giminės klano paslaptis ir sukelia neapykantą tarp narių. Kai Danny sulaikomas dėl kriminalinės veiklos jis pagrąsina nusitempti visą šeimą su savimi atskleidžiant jų nelegalias veiklas.

Sukeliama didelė intriga ir juodos šeimos paslaptys suteikia serialui energijos, o intriguojantys dialogai pažada žiūrovui įtraukti ir nepaleisti iki pat serialo pabaigos. Tai dar vienas gardus kąsnelis trilerių ir detektyvų mylėtojams, kuris žada labai gerus atsiliepimus.

4. “Daredevil”

Visiškai nusivilti naujuoju „Netflix“ serialu „Daredevil“ yra tiesiog neįmanoma. Seriale yra pasakojama apie teisininką Metą Mardoką, kurį vaikystėje apakino iš sunkvežimio ant berniuko akių išsiliejusi rūgštis. Augęs su sunkiai kovos ringe dirbančiu tėvu, Metas ilgainiui suprato, kad apakimas jam padėjo paaštrinti likusius jausmus ir jis tai panaudojo savo naudai – kovodamas prieš blogį savo mieste Niujorke, o jeigu tiksliau – Pragaro virtuve (Hell’s Kitchen) vadinamame jo rajone.

Meto praeities scenų pagalba scenaristai sugeba sumaniai ir nepiktnaudžiaudami parodyti, dėl ko jis tapo tokiu žmogumi, kokiu tapo. Svarbiausi jo vaikystės momentai, santykiai su tėvu, globėjai ir mokytojai čia yra pateikiami tikrai subtiliai. Didžiausią dėmesį „Daredevil“ skiria veikėjų psichologijai, kuri arba formuojasi, arba yra atskleidžiama čia ir dabar. Serialo kūrėjai sugebėjo rasti tobulą rimtos psichologinės dramos ir nuotaikingo veiksmo žanro balansą, ir tuo reikia tik mėgautis. Išskirtinis „Marvel“ eksperimentas pasiteisino su kaupu ir tą galima matyti puikiuose įvertinimuose.

3. “Orange is The New Black”

Tai kiek keistas, tačiau šmaikštus ir jausmingas serialas, kuris pristato kiek neįprastą televizijos ekranams moterų kalėjimo portretą su pikantiška moteriškos meilės gaida. Fizinės agresijos čia reikia itin gerai paieškoti, tačiau kitokio žiaurumo  ar psichologinio spaudimo yra per akis. Juolab čia kaip ir visur vyrauja savos taisyklės, o jų nesilaikantiems skaudžios pasekmės.

Pasiųsta atlikti bausmės į Litchfield‘o pataisos namus dėl prieš dešimtmetį atlikto nusikaltimo pagrindinė serialo herojė susiduria ne tik su adaptacijos ar patyčių problema. Ją čia pasitinka badas, persekiojimas ir seksualinis priekabiavimas. Įviliota į nešvarius savo buvusios merginos darbelius, Piper  dabar turi atlikti bausmę šaltoje ir neviltį varančioje kalėjimo kameroje.

Serialas „Orange is the New Black“ remiasi tokio paties pavadinimo Piper Kerman atsiminimų knyga. Kaip ir serialo herojės taip ir knygos autorės biografijos praktiškai identiškos. Serialas puikiai ir kruopščiai apgalvotas, kiekviena detalė nušlifuota ir žėri ir auksas pelenuose. Jei jums nesvetimas subtilus humoras, kurį perveria skaudūs išgyvenimai, šis serialas tikrai bus puikus kompanionas lydintis jus ilgais žiemos vakarais.

2. “Narcos”

Tikrais įvykiais paremtame seriale – Kolumbijos „kokaino karaliaus“ Pablo Eskobaro istorija. Pasakojama apie jo iškilimą ir nuopuolį bei kruviną karą tarp Amerikos kovos su narkotikais agentų ir garsiojo Medeljino kartelio. Brutualus, įtaigus, spalvingas ir neleidžiantis nė minutei atsikvėpti – toks yra naujasis serialas, kurį įvertins ne tik šio žanro mylėtojai. Į serialą įtraukiamos dokumentinės scenos, o tai dar labiau priartina prie suvokimo, jog „Narcos“ – galbūt net ne vaidybinis serialas, o pusiau dokumentinis epas apie tą nelengvą Kolumbijos etapą, kuomet šalis stovėjo prie pilietinio karo slenksčio, kuomet gatvės plūdo kraujais, o į valdžios elitą taikėsi kokaino milijardieriai.

Narkotikų klano atskleidžiami ir vykdomi žiaurūs nusikaltimai tik dar labiau įtraukia ir sukrečia žinant, kad dauguma epizodų pagrįsti tikrais įvykiais. Šio serialo peržiūrai rekomenduojama susiorganizuoti laiką iš anksto, nes patikiname – atsitraukti tikrai nepavyks.

1. “House of Cards”

Kuomet 2013 metų vasario pirmąją dieną Amerikoje „Netflix“ pristatė savo kūrinį „House of cards“ šalis tarsi sustojo. Tai politinė drama, kurios pagrindiniame vaidmenyje nepakartojamasis Kevin‘as Spacey‘, įkūnijantis kongreso narį Francį J. “Franką” Underwoodą. Padėdamas prezidento rinkiminės kampanijos metu Garettui Walker‘iui, jis tikisi tapti valstybės sekretoriumi, tačiau jo planus sujaukia viršininkė Linda, pranešdama, jog tai neįvyks ir jie turi kitą kandidatą. Įsiutęs dėl Garetto išdavystės, Frank‘as nusprendžia pradėti sudėtingą, manipuliacijomis apipintą karą prieš G. Walker‘, kurio metu jo kelyje pasitaiko ir susikompromitavęs politikas Peter‘is Russo bei žurnalistė Zoe.

Jei vienoje vietoje susitinka David‘as Fincher‘is ir Kevin‘as Spacey‘s tikimybė jog filmas ar serialas bus nevykęs yra labai maža. Tad šaudant fejerverkams bei gaudžiant trimitams nuoširdžiai rekomenduojame intriguojantį manipuliacijų, siekių ir neapykantos kratinį, kuris įtrauks žiūrovą į suktą politikos pasaulį.

Taip pat skaitykite: Top 10 geriausių visų laikų serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: