Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį uostamiestyje žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono tryliktąsias rungtynes. Lygos lyderių nesustabdė ir Klaipėdos „Neptūnas“. Be Manto Kalniečio žaidę kauniečiai šventė pergalę rezultatu 98:83.

Rungtynės prasidėjo Bobano Marjanovičiaus dėjimu iš viršaus, tačiau netrukus metimu iš vidutinio nuotolio atsakė „Neptūno“ įžaidėjas Martynas Mažeika (2:2). Nors jau kitoje atakoje dar du taškus į savo sąskaitą įsirašė B.Marjanovičius, ir toliau nesnaudė M.Mažeika (4:4). Sužaidus tris minutes iš eilės su varžovų pražangomis pasižymėjo Tadas Klimavičius ir Martynas Pocius, o svečiai pirmavo 10:7. Klaipėdiečiai reaguodami į tai paprašė minutės pertraukėlės, nepaisant kurios kauniečių pranašumas ir toliau augo. Iš arti neklydo Aleksandras Čapinas, tuo tarpu Travisas Watsonas pridėjo šešis taškus (du iš kurių – efektingu dėjimu), padidindamas skirtumą – 18:10. Laikas bėgo, tačiau situacija nesikeitė: DeJuanas Collinsas pasižymėjo iš vidutinio nuotolio, Tomas Delininkaitis smeigė tritaškį, o Paulius Jankūnas sėkmingai sužaidė po krepšiu. Tai lėmė, jog „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki dviženklio – 25:15. Panašiai pirmasis ketvirtis ir baigėsi – 28:21.

Po petraukėlės „Neptūno“ puolimas ėmė rimtai strigti žalgiriečių gynybos gniaužtuose, o tuo pasinaudoję svečiai iš Kauno nutolo – 37:23. Prie spurto labiausiai prisidėjo Mindaugas Kuzminskas ir D.Collinsas – pirmasis pelnė keturis, o antrasis – penkis taškus. Artėjant kėlinuko viduriui po krepšiu patogioje situacijoje kamuolį gavo P.Jankūnas, ir iš epizodo išspaudė maksimumą – taikliai metė, nepaisant varžovo pražangos (40:26). Iki ketvirčio pabaigos likus keturioms minutėms užtikrintai abi baudas sumetė M.Pocius, o skirtumas išaugo iki rekordinio – 44:28. Tiesa, taip lengvai pasiduoti uostamiesčio krepšininkai neketino. Šeimininkai surengė spurtą ir taip priartėjo iki penkių taškų ribos – 39:44. Į tai dviem baudų metimais atsakė M.Pocius, tačiau kauniečiai problemų gynyboje ir toliau neišvengė – 46:43. Prieš didžiąją pertrauką nuo baudų metimų linijos neklydo jau Omaras Samhanas, o kauniečiai po pirmosios dvikovos dalies pirmavo 48:45.

Trečiasis ketvirtis startavo panašiai kaip dvikovos pradžia – vėl pasižymėjo B.Marjanovičius. Tiesa, šį kartą su visa varžovo pražanga (53:47). Šeši taškai komandas skyrė ir po D.Collinso metimo su gynėjo pražanga (56:50). Nepaisant to, klaipėdiečiai ir toliau aktyviai priešinosi bei po kelių minučių priartėjo iki minimumo – 55:56. Kauniečiai atsigavo po minutės pertraukėlės. Pirma du taškus su varžovo pražanga pelnė P.Jankūnas, o vėliau tai dar efektingiau – dėjimu, pakartojo T.Watsonas (61:60). „Neptūno“ komandai gynyboje ir vėl iškilo daug problemų, o tuo pasinaudoję svečiai vėl įgijo didesnį pranašumą: T.Delininkaitis ir A.Čapinas pataikė po baudą, M.Pocius neklydo iš toli, D.Collinsas sumetė baudas, o O.Samhanas pasižymėjo iš arti (69:61). Ir tai dar nebuvo pabaiga – kėlinuką individualiu reidu užbaigė D.Collinsas – 71:61.

Kauniečiai sėkmingiau pradėjo ir lemiamą rungtynių dalį – po T.Klimavičiaus dvitaškio bei įspūdingo M.Pociaus dėjimo klaipėdiečių treneris Robertas Kuncaitis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (75:63). Tiesa, po jos gynyboje šeimininkai ir toliau nerado priešnuodžių svečių atakoms – D.Collinsas pataikė iš vidutinio nuotolio, T.Klimavičius neklydo iš arti, o B.Marjanovičius puolime atkovojo kamuolį, ataką užbaigdamas galingu dėjimu (81:68). Įpusėjus ketvirčiui savo šansais dar kartą pasinaudojo M.Pocius ir T.Klimavičius, tačiau nesnaudė ir „Neptūnas“ (85:73). Tiesa, skirtumas šoktelėjo greitą ataką rezultatyviai užbaigus A.Čapinui (88:73). Nors šeimininkams vienu metu pavyko priartėti, P.Jankūnas ir T.Delininkaitis pasirūpino, jog skirtumas netrukus vėl išaugtų – 90:77. Klaipėdiečiai dar stengėsi įvykius pakreipti sau naudinga linkme, tačiau „Žalgiris“ savo pranašumu paskutinėmis minutėmis suabejoti neleido. Aidint finalinei sirenai Kauno klubas džiaugėsi pergale rezultatu 98:83.

„Žalgiris“: D.Collinsas 15 (6 atk. kam.), M.Pocius 14 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 13, B.Marjanovičius 12 (5 atk. kam.), T.Watsonas 10, T.Klimavičius 9, T.Delininkaitis 7, O.Samhanas 7, A.Čapinas 5, M.Kuzminskas 4, M.Brownas 2.

„Neptūnas“: M.Mažeika 18, V.Vasylius 16, L.Bonneris 14, R.Bitinas 13.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: