(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Patrauklus ir sparčiai populiarėjantis vandens turizmas, populiarinantis Kauno rajono kultūrinį-istorinį paveldą, paskatino rajono valdžios atstovus ir Turizmo informacijos centrą ieškoti naujų kelių šios paslaugos plėtrai. Idėjai atgaivinti Nevėžį ir rengti pažintines keliones upe realų pagrindą davė Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno, Vilkijos valtinės savininko Algirdo Unikausko ir Kauno rajono turizmo informacijos centro direktorės Linos Galdikienės susitikimas. Vandens pramogų turizmo srityje sėkmingos patirties turintis A. Unikauskas pasiūlė galimybę rengti ekskursijas plokščiadugniais laiveliais.

Tai būtų du aštuonių vietų laiveliai, kuriuose įrengti staliukai ir patogios kėdės. Keliautojų patogumui laiveliuose sumontuoti stogai. Kelionės metu turistai galėtų pamatyti tris palei Nevėžį esančius Kauno rajono dvarus (Raudondvarį, Kačiūniškes ir Žemaitkiemį), aplankyti Juozapo Liekio technikos paveldo muziejų, kalvę, paganyti akis įspūdingo grožio upės krantais.

„Kauno rajonas yra unikalus tuo, kad tai vienintelė vieta Lietuvoje, kur suteka trys didžiausios šalies upės. Šis kraštas ypač patrauklus vandens turizmui, – susitikimo metu atkreipė dėmesį A. Unikauskas. – Plokščiadugnės valtelės itin tiktų Nevėžiui, nes ši upė negili ir kitokie laivai negalėtų plaukioti. Be to, tokie nedideli, 8 vietų, laiveliai yra mobilūs ir jiems nereikia specialių prieplaukų. Tokių ekskursijų metu tai būtų itin patogu.“

Kauno rajono savivaldybės mero V. Makūno nuomone, dar vienas vandens maršrutas tik pagerintų rajono žinomumą ir turėtų įtakos turizmo plėtrai. „Praėjusiais metais itin didelio pramogautojų populiarumo sulaukė kelionė laivu „Tolstojus“ iš Kauno į Kulautuvą. Vasarį vykusioje parodoje ši kelione Nemunu buvo pripažinta įdomiausia VIVATUR 2011 kelione Lietuvoje. Mums tai didelis įvertinimas, tačiau ši sėkmė parodo ir tai, kad negalime sustoti vietoje, turime galvoti, kokių naujų ir įdomių pramogų bei poilsio galimybių galėtume pasiūlyti žmonėms. Vandens turizmas, pažintinės kelionės upe, kurių metu populiarinamas kultūrinis, gamtinis ir istorinis rajono paveldas, jau tampa Kauno rajono savastimi ir išskirtiniu bruožu šalies kontekste“, – teigė meras V. Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: