© Tado Černiausko nuotr./projektas Blow Job

Šis sekmadienis bus įsimintinas kauniečiams, mylintiems fotografiją, besidomintiems ja ar jau seniai svajojantiems išmokti fotografuoti. Pirmą kartą Kaune, viešbutyje “Park Inn”, vyks fotokonferencija SNAP. Šį pavadinimą jau įsiminė vilniečiai – renginys sostinėje vyko 6-is kartus ir pritraukė daug susidomėjusių. Tačiau renginio organizatoriai net neabejoja, kad Kauno gyventojai ne ką mažiau bus susidomėję kone populiariausiu šių dienų menu – fotografija.Todėl susirinkusiems žiūrovams jie paruošė atsakingai atrinktą programą.

Renginyje paskaitas ir seminarus ves Lietuvos fotografijos padangėje gerai žinomi Tomas Kauneckas, Tadas Černiauskas, Algimantas Aleksandravičius. Populiaria vestuvių tema kalbės perspektyvūs fotografai Augustinas Balaišis ir Mantas Zinkevičius. Originalų pranešimą ruošia dviejų kartų atstovai kauniečiai tėvas ir sūnus Raimundas ir Artūras Bulotos.

“SNAP fotokonferencijų ciklas yra didžiausias ir bene vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Šiemet festivalyje SNAP Vilniuje apsilankė apie 3000 žiūrovų. Tai ne tik sėkmė, bet ir didelė atsakomybė – kiekvieną kartą vis labiau stengiamės,kad renginys nepaliktų abejingų, kad žiūrovai į jį sugrįžtų ir kitą kartą. Fotokonferencijai Kaune surinkome ypač stiprių pranešėjų būrį. Tarkime, Tadas Černiauskas – jo projektai sulaukia pasaulinės žiniasklaidos dėmesio, vienas iš darbų atsidūrė net “Satchi” galerijoje Londone. Jis išgarsėjo vos prieš kelis metus, o štai šiuo metu dirba su visame pasaulyje gerai žinomais prekių ženklais – “Samsung”, BMW, “New Yorker” ir kt.” – pasakojo viena SNAP organizatorių Gerda Kvietinskaitė. Tadą Černiauską Kaune išgirsime pirmą kartą, todėl visiems besidomintiems fotografija, tai – gera proga. Renginio metu taip pat vyks fotoekspozicijos, portfolio peržiūros. “Į SNAP verta ateiti, jei nori sužinoti, išmokti, susipažinti, užduoti visus rūpimus klausimus profesionalams, surasti naujų bendraminčių ir, jei tik yra noro, parodyti ir leisti įvertinti savo fotografijos darbus. Galbūt būtent šis SNAPkažkam bus naujų atsivėrusių galimybių startas”, – kalbėjo Gerda. Laukiami visi fotografijos mylėtojai.  Daugiau informacijos www.snap.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: