Prasideda „Žalgirio“ arenos darbų užbaigimo procedūra
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Birželio 30 dieną Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas gavo statybų bendrovės „Vėtrūna“ projektų valdymo direktoriaus Evaldo Videikos raštą „Dėl statybos užbaigimo akto“. Jame pabrėžiama, kad „statyba pramogų ir sporto rūmuose Nemuno saloje užbaigta ir galima pradėti statybos užbaigimo procedūrą.“

Tą pačią dieną Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir valstybinės priežiūros skyriaus vedėją pavaduojanti Dalia Triūkienė patvirtino statybos užbaigimo komisiją, kuri jau ateinantį pirmadienį ketina pradėti darbą.

Komisiją sudaro 18 narių, jai vadovauja Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vyriausiasis specialistas Kastytis Skiečius.

Komisijai teks peržiūrėti daugybę dokumentų ir patikrinti atliktus darbus.

„Žalgirio“ arena jau pastatyta. Todėl nerimauti dėl „Eurobasket 2011“ renginių nėra pagrindo“, – kalbėjo Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Nuo kadencijos pradžios arenos statybos darbus kontroliuojantis Kauno savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas vakar apsilankė Nemuno saloje. „Prieš keletą mėnesių situacija buvo labai sudėtinga, tačiau šiandien jau galime ramesniu tonu kalbėti apie įkurtuves“, – sakė direktorius.

„Visi konstrukciniai darbai atlikti. Priešgaisrinės apsaugos sistema išmėginta, komunikacijos funkcionuoja. Iš esmė liko tik valymo ir derinimo darbai“, – tvirtino „Vėtrūnos“ projektų valdymo direktorius Evaldas Videika.

Smulkūs darbai neturėtų trukdyti statybos užbaigimo procedūroms. Viršutinius aukštus dengsiantis tinklas ir laiptų turėklai užsakyti, jie bus sumontuoti vėliau.

Antanas Navakauskas sakė, kad dabar didžiausias rūpestis – aplinkos tvarkymo darbai. Vakar statybininkai intensyviai dirbo visuose frontuose. Dviejų aukštų automobilių stovėjimo aikštelės darbai taip pat jau beveik baigti.

Jau liepos 6-ąją „Žalgirio“ arenoje apsilankys akcijos „Varom už Lietuvą“ dalyviai. Renginys prasidės 19 val. prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo: čia vyks koncertas, organizatoriai ketina demonstruoti filmuotą medžiagą, kurioje įvairius krepšinio istorijos puslapius prisimins šios sporto šakos veteranai.

Vėliau akcijos dalyviai aplankys kitas su krepšiniu susijusias Kauno vietas ir mes simbolinį metimą į „Žalgirio“ arenos krepšį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: