(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ penkiolikmečių (gimusių 1994 m. ir jaunesnių) komanda triumfavo prestižiniame turnyre Ispanijoje, kur finale įveikė Madrido „Real“ bendraamžius ir iškovojo „Villa de la Orotava“ taurę.

Dvyliktąjį kartą vykusiame turnyre jaunieji žalgiriečiai pasiekė 5 pergales ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Verta paminėti, jog dėl šios taurės yra kovojusios ir tokios krepšinio žvaigždės kaip Victoras Claveras ir Ricky Rubio. Būtent pastarojo jaunojo ispanų talento vedama „Joventut“ ekipa laimėjo trofėjų 2005 m.

Turnyrą, nepaisant varginančios kelionės, Arūno Visocko treniruojama komanda pradėjo nerezultatyvia pergale prieš Tenerifės „Unelco“ krepšininkus – 68:54. Tai buvo bene sunkiausias jaunųjų krepšininkų mačas Ispanijoje. Lietuviams tinkamai pasiruošti susitikimui sutrukdė kelionė – Varšuvoje vėlavo lėktuvas, dėl ko nebuvo spėta į skrydį Madride, todėl delegacijai naktį neplanuotai teko praleisti Ispanijos sostinėje. La Orotavos miestelį Tenerifės saloje „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda pasiekė tik rungtynių dienos rytą.

Kitą dieną pailsėję A.Visocko treniruojami vaikinai sužaidė kur kas geriau ir grupių turnyro antroje kovoje nepaliko jokių vilčių varžovams iš Gran Kanarijos „La Caja de Canarias“ – 93:61. Deja, pergalę gerokai apkartino lyderio Mariaus Grigonio patirta raumens trauma

Dar įspūdingesnį puolimo arsenalą kauniečiai pademonstravo paskutiniame grupių susitikime, kai į Ispanijos grando Madrido „Real“ krepšį įsūdė net 103 taškus (103:85).

Pusfinalyje svečių iš Lietuvos laukė dar vienas grėsmingas varžovas – Valensijos „Valencia Basket“ klubas. Pirmąjį ketvirtį A.Visocko auklėtiniai baigė turėdami dvejų taškų pranašumą, tačiau per ateinančias dešimt minučių iniciatyvą perėmė ispanai – 35:32. Laimei, per pertrauką treneris rado tinkamus žodžius jauniesiems krepšininkams, kurie trečiajame kėlinyje įgijo lemiamą persvarą ir šventė dar vieną pergalę – 75:58.

Lemiamoje kovoje dėl „Villa de la Orotava“ taurės „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa vėl išmėgino jėgas su kartą jau nugalėta Madrido „Real“ komanda, kuri pusfinalyje įveikė savo amžinus varžovus Barselonos „FC Barcelona“ bendraamžius.

Skirtingai nei pirmame tarpusavio susitikime, finale į lemiamą kovą pakilo ir M.Grigonis. Būtent šis žalgirietis, naujajame sezone jau žaisiantis NKL pirmenybėse, puikiu žaidimu vedė kauniečius į pergalę. Visai kaip pusfinalyje, vėl svarbiausiu tapo trečiasis ketvirtis, per kurį jaunieji žalgiriečiai į savo krepšį Madrido komandai leido įmesti vos devynis taškus, o patys pelnė beveik dvigubai tiek. Laikui pasibaigus švieslentėje degė džiuginantys skaičiai 82:73.

Pasiaukojimą finalinėse rungtynėse pademonstravęs M.Grigonis buvo apdovanotas naudingiausio turnyro žaidėjo prizu. Finale 195 cm ūgio puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko šešis rezultatyvius perdavimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: