Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Turkijos mieste Stambule žaidė Eurolygos „Top 16“ etapo trečiąjį susitikimą. Kauniečių varžovais šį kartą buvo grupės lyderiai „Fenerbahce Ulker“. Nors ketvirtojo ketvirčio pradžioje po Marcuso Browno tritaškio „Žalgiris“ turėjo minimalų pranašumą, aidint finalinei sirenai nelengva pergale džiaugėsi turkai – 80:72.

Akistatą svečiai iš Kauno pradėjo be didesnės žvalgybos – Paulius Jankūnas ir Martynas Pocius smeigė tritaškius, o komanda nutolo – 6:1. Turkai ir toliau nespėjo paskui savo varžovus ir po penkių Aleksandro Čapino taškų iš eilės buvo priversti prašyti minutės petraukėlės (3:11). Tiesa, ši akivaizdžių pokyčių į žaidimą neįnešė – M.Pocius pataisė komandos draugo metimą, tuo tarpu sėkmingai į žaidimą įsiliejęs DeJuanas Collinsas padėjo svečiams įgyti dviženklį pranašumą – 17:7. Tiesa, ketvirčio pabaigoje rankas apšilo ir šeimininkų snaiperiai – trys „Fenerbahce Ulker“ tolimi metimai, pirmą kurių pataikė Šarūnas Jasikevičius, praktiškai panaikino visą „Žalgirio“ turėtą pranašumą – 16:17. Jau po Kauno klubo minutės pertraukėlės turkams pavyko persverti rezultatą savo naudai, tačiau tuojau pat dviem taškais atsakė ir Travisas Watsonas (19:18). Nepaisant to, ketvirčio pabaigą sėkmingiau sužaidė varžovai, po dešimties minučių pirmavę 22:19.

Antrojo kėlinuko pirmoje pusėje ant parketo vyko labai panašus žaidimas. Žalgiriečiai į šeimininkų šūvius vis atsakydavo ne mažiau sėkmingomis atakomis bei įpusėjus ketvirčiui atsilikinėjo tuo pačiu trijų taškų skirtumu. Puolime pirmaisiais smuikais šiame kėlinuke grojo P.Jankūnas ir A.Čapinas, būtent po pastarojo reido švieslentėje degė skaičiai 26:29. Niekas nepasikeitė iš arti pasižymėjus ir Bobanui Marjanovičiui (28:31). Po turkų ekipos pertraukėlės iš toli pataikė Marcusas Brownas, taip atstatydamas pusiausvyrą (31:31). Nepaisant to, varžovai surengė spurtą ir kiek nutolo – 37:31. Kauniečių tylą nutraukė abi baudas pataikęs B.Marjanovičius (33:37), o „Žalgirį“ dar labiau prie varžovų priartino su pražanga progą išnaudojęs D.Collinsas (36:37). Būtent D.Collinsas itin sėkmingai užbaigė pirmąją rungtynių dalį, įžaidėjas su lyg finaline kėlinuko sirena pataikė sudėtingą tritaškį, išlygindamas rezultatą – 41:41.

Po didžiosios pertraukos ir toliau ant parketo vyko įdomi dviejų lygių varžovų kova. Akimirkai „Fenerbahce Ulker“ pavyko kiek nutolti (48:43), tačiau į tai iš karto reagavo P.Jankūnas – gavęs daug erdvės šis dar kartą taikliai šovė iš toli (46:48). Tuo prasidėjo nedidelis kauniečių spurtas: Tadas Klimavičius pataikė vieną baudą, D.Collinsas – abi, o T.Delininkaitis realizavo itin sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio (51:48). Būtent D.Collinsas vedė savo komandą į priekį puolime – šiam išprovokavus dar vieną pražangą ir sumetus abi baudas komandas skyrė keturi taškai – 53:49. Kėlinuko pabaigoje tiek viena, tiek ir kita ekipa taškus daugiausiai rinko nuo baudų metimų linijos, kadangi abu klubai greitai surinko komandinių pražangų limitą. Tiesa, čia ranka mažiau drebėjo turkams, kurie prieš paskutines dešimt minučių pirmavo 58:54.

Lemiamą ketvirtį taikliais metimais pradėjo P.Jankūnas ir M.Brownas, pastarasis neklydo iš toli (59:58). Tiesa, nesnaudė ir turkai – po Š.Jasikevičiaus taškų priekyje buvo jau šeimininkai (63:59). Nepaisant to, ir toliau drąsiai žaidė A.Čapinas, po šio reido skirtumas vėl aptirpo (61:63). Deja, po šio epizodo kurį laiką „Žalgirio“ puolimas kiek sustojo, o tuo pasinaudoję varžovai nutolo – 73:64. Taškų sausrą nutraukė T.Delininkaičio reidas (66:73), tačiau be pražangų turkų lietuviams stabdyti nesisekė, o kiekviena bauda reiškė du metimus nuo baudų metimų linijos (66:74). Rungtynių pabaigoje kauniečiai rankų nenuleido – viltis akimirkai atgaivino A.Čapino tritaškis (72:79), nepaisant to, laiko kardinalioms permainoms buvo per mažai. Aidint finalinei sirenai – kovinga „Fenerbahce Ulker“ pergalė – 80:72.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 14 (6 atk. kam.), D.Collinsas 14, A.Čapinas 12, T.Delininkaitis 10, M.Pocius 6, M.Brownas 6, T.Watsonas 4 (6 atk. kam.), B.Marjanovičius 4, T.Klimavičius 2.

„Fenerbahce Ulker“: O.Savasas 15 (5 atk. kam.), M.Tomasas 15, M.Turkčanas 13 (14 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: