Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo penktojo turo rungtynėse namuose Kauno sporto halėje ketvirtadienį po atkaklios, įtemptos ir dramatiškos kovos paskutinę akistatos minutę rezultatu 74:80 nusileido Valensijos „Power Electronics“ komandai. Ši nesėkmė žalgiriečiams galutinai užvėrė kito etapo duris.

Pirmosiomis minutėmis komandos demonstravo labai panašų krepšinį – iš arti pasižymėjus Travisui Watsonui, o į baudos aikštelę sėkmingai prasiveržus ir progą išnaudojus Artūrui Milakniui tašku pirmavo varžovai – 5:4. Gynyboje arbitrai skyrė diskutuotiną nesportinę pražangą T.Watsonui, tuo tarpu abi baudas sumetė R.Javtokas (7:4). Nepaisant to, „Žalgiris“ jau po kelių minučių perėmė iniciatyvą: septynis taškus per trumpą laiką surinko DeJuanas Collinsas, T.Watsonas pridėjo efektingą dėjimą, savo ruožtu švieslentėje degė skaičiai 13:11. Svečiai čia pat atsakė taikliu šūviu iš toli, tačiau vos pasirodęs ant parketo R.Javtoką vienas prieš vieną įveikė Bobanas Marjanovičius (15:14). Netrukus po pastarojo perdavimo kamuolį į krepšį su varžovo pražanga įkrovė Paulius Jankūnas, privertęs ispanų trenerius prašyti pirmosios pertraukėlės. Tiesa, persvaros išlaikyti žalgiriečiams nepavyko – ketvirčio galą kiek sėkmingiau sužaidė „Power Electronics“ (18:17).

Antrojo kėlinuko pradžia priminė pirmąsias dvikovos minutes – abi ekipos ne itin užtikrintai įžaidinėjo kamuolį ir nevengė techninio broko. Rezultatyvumu žaidimas taip pat nepasižymėjo – T.Klimavičius pataikė iš vidutinio nuotolio (19:21), o varžovų trenerio užsidirbtą techninę pražangą išnaudojo devintąjį tašką pelnęs D.Collinsas (21:23). Daugiausiai galvos skausmo žalgiriečiams kėlė būtent puolimas. Krepšys kurį laiką buvo lyg užrištas, kuo pasinaudoję svečiai nutolo (27:21). Tiesa, labiau pabėgti Valensijos krepšininkams neleido kapitonas P.Jankūnas – po jo dėjimo ir vienos pataikytos baudos atsilikimas aptirpo (24:27). Po minutės pertraukėlės ispanai ir toliau nesugaudė P.Jankūno, maža to, iš toli pataikė M.Brownas (31:29). Žaidimo skonį pajautę šeimininkai ir toliau buvo nesustabdomi – susirinkusius aistruolius iš savo vietų pakėlė Martyno Pociaus reidas su pražanga (34:30), o kėlinukui tašką padėjo Tomo Delininkaičio tritaškis (37:35).

Po didžiosios pertraukos T.Klimavičius pataikė iš toli, padidindamas pranašumą iki penkių taškų (40:35). Vis tik varžovai į tai atsakė spurtu ir persvėrė žaidimo svarstykles savo naudai – 49:42. Puikiai suprasdami, jog trauktis nėra kur, žalgiriečiai padidino apsukas ir P.Jankūno bei T.Watsono vedini sumažino atsilikimą iki 46:49. M.Pociui smeigus tolimą dvitaškį rezultatas buvo beveik lygus – 48:49. Nepaisant to, svečiai iš Valensijos dar kartą surengė nedidelį spurtą ir vėl įgyjo saugesnį pranašumą (54:48). Tačiau jaustis užtikrintai ispanai negalėjo – paliktas laisvas prie tritaškio linijos neklydo kapitonas P.Jankūnas, o netrukus jo pėdomis žengė ir snaiperis T.Delininkaitis (54:56). Panašiai ketvirtis ir baigėsi – 54:58.

Lemiama rungtynių atkarpa prasidėjo neblogu „Žalgirio“ žaidimu gynyboje, tačiau puolime krepšininkų metimai net iš patogių situacijų skriejo pro šalį. Situaciją kiek pataisė D.Collinso tritaškis ir M.Kalniečio reidas (60:68), tačiau po šių šūvių dvi minutes šeimininkai šaudė pro šalį (60:71). Po minutės petraukėlės T.Delininkaitis pelnė tris taškus, T.Klimavičius sumetė baudas, o viltys vėl atgijo (65:73). Vienu metu komandas skyrė devyni tačkai, tačiau tada M.Pocius rezultatyviai baigė greitą ataką, M.Kalnietis pridėjo tritaškį, priversdamas svečius sušaukti pasitarimą – 71:74. Likus 18 sekundžių iki pagrindinio laiko pabaigos būtent M.Kalnietis smeigė dar vieną tritaškį, sušvelnindamas atsilikimą iki minimumo (74:75). Deja, varžovai pataikė abi baudas, o itin svarbios atakos metu šeimininkai suklydo. Aidint finalinei sirenai – ispanų pergalė rezultatu 80:74.

„Žalgiris”: D.Collinsas 15, P.Jankūnas 14 (5 atk. kam.), M.Kalnietis 11 (5 atk. kam.), T.Delininkaitis 9 (5 rez. perd.), M.Pocius 8 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 7 (8 atk. kam.), T.Watsonas 6, A.Milaknis 2, B.Marjanovičius 2.

„Power Electronics”: N.De Colo 17, J.Richardsonas 17, R.Martinezas 14, R.Javtokas 13 (5 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: