© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Maždaug tuzino kraštutinių dešiniųjų grupių iš visos Europos atstovai sekmadienį susirinko Rusijoje, Kremlių remiančioje konferencijoje, kuri vyksta tokiu metu, kai nerimaujama dėl numanomų Maskvos bandymų įsiteikti žemyno ekstremistams.

Maždaug 150 Rusijos nacionalistų ir dešiniųjų Europos partijų narių, tarp kurių yra Graikijos “Auksinės aušros” ir Vokietijos Nacionalinės demokratų partijos atstovai, susitiko antrajame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge plūsti Vakarų dėl pozicijos Ukrainos konflikto klausimu ir propaguoti “tradicinių vertybių”.

Kraštutinių dešiniųjų grupės visoje Europoje reiškė paramą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl jo veiksmų ryšium su Ukrainos krize ir tai sukėlė įtarimų, jog jie ryžosi faustiškam sandėriui gerinti Kremliaus įvaizdį.

Ryšiai buvo plėtojami nepaisant Maskvos teiginių, kad ji siekia priešintis tam, ką laiko “fašizmu” Ukrainoje, kur provakarietiški protestuotojai pernai nuvertė Kremliaus remtą prezidentą.

“Mes neremiame sankcijų Rusijai dėl Ukrainos konflikto, – per konferenciją sakė europarlamentaras Udo Voigtas (Udas Voigtas) iš Vokietijos Nacionalinės demokratų partijos. – Neįtikima, kokią kantrybę Rusija ir prezidentas Putinas pademonstravo susidūrę su agresyvia NATO politika”.

Organizatoriai sakė, kad šiuo forumu siekiama stiprinti ryšius su dešiniojo sparno grupėmis visoje Europoje ir padėti suformuoti bendrą darbotvarkę.

“Šis susitikimas yra pirmasis kertinis akmuo siekiant statyti naują pasaulį, kurį esame įpareigoti statyti”, – sakė Fiodoras Birukovas iš renginį organizavusios, Kremlių remiančios partijos “Tėvynė”.

“Laikau šį forumą būdu kovoti su liberalizmu ir tuo, ką mes vadiname modernizmu, tradicinių vertybių, tarp jų – krikščionybės, naikinimu visame moderniame pasaulyje”, – sakė Nickas Griffinas (Nikas Grifinas), buvęs Britų nacionalinės partijos vadovas.

Sekmadienio susitikimą pasmerkė liberalioji opozicija buvusioje Rusijos imperijos sostinėje. Keli demonstrantai prie viešbučio, kurioje vyksta konferencija, laikė plakatus su užrašais “Ne naciams”.

“Skandalinga Rusijai priimti Mussolini (Musolinio) ir Hitlerio įpėdinius”, – sakė 57 metų protestuotoja Natalija Gerasimova.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: