Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Azerbaidžanas, stengdamasis pagerinti savo įvaizdį Vakaruose, kur investuojamas iš naftos eksporto gaunamas pelnas, dovanojo bausmę grupei įkalintų opozicijos atstovų, žmogaus teisių gynėjų, žurnalistų, tarp kurių yra ir vienas Irano televizijos bendradarbis.

Prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilhamas Alijevas), paveldėjęs valdžią 2003 metais iš savo tėvo ir susilaukęs kritikos strėlių dėl demokratijos suvaržymo šalyje, paskelbė įsaką apie bausmės dovanojimą 87 asmenims, pranešė ketvirtadienį valstybinė televizija.

Tarp jų yra ir opozicinio laikraščio “Khural” žurnalistas Aidynas Janiyevas (Aidynas Džanijevas), nuteistas kalėti trejus metus, taip pat grupė pilietinių aktyvistų bei vadinamųjų “hidžabo kalinių”, protestavusių prieš draudimą mergaitėms mokyklose dėvėti islamo rūbus.

I.Aliyevas pasigailėjo ir Irano televizijos “Sahar” bei naujienų agentūros reporterio Anaro Bayramli (Anaro Bairamli), kuris birželį buvo nuteistas kalėti dvejus metus už heroino turėjimą.

“Jis (A.Bairamly) buvo suimtas vasario 17 dieną, kai Azerbaidžano policija per klaidą apkaltino jį narkotikų laikymu, – pranešė Irano telekanalas “Press TV”. – Baku teismas nuteisė jį dviem metams kalėjimo, nors kaltinimai nebuvo įrodyti”.

Baku ir Teherano santykiai pašlijo šiemet – abi šalys apkaltino viena kitą kišimusi į vidaus reikalus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: