R. Kmita / Vilmanto Dambrausko nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje, Laisvės al. 57, balandžio 10 d. 17.30 val. rašytojas Rimantas Kmita pristatys savo knygą „Pietinia kronikas“, „Metų knygos rinkimuose“ pripažintą geriausia 2017-ųjų knyga suaugusiems. „Pietinia kronikas“ Kaune pristatomos pirmą kartą, be to planuojamas netradicinis knygos pristatymo formatas: renginyje dalyvaus ir knygą aptars ne tik autorius, tačiau ir savo praktikoje biblioterapiją taikantis, Pietiniame Šiaulių rajone užaugęs psichoterapeutas Timas Petraitis.

Rimantas Kmita – rašytojas, poetas, literatūros kritikas, humanitarinių mokslų daktaras – Šiauliuose gyveno iki 1996-ųjų, vėliau Klaipėdos universitete ėmė studijuoti lietuvių filologiją ir literatūrą. „Pietinia kronikas“ yra pirmasis jo romanas ir pirmasis toks romanas Lietuvoje – parašytas ne bendrine kalba, o Šiaulių krašto šnekta. Knygoje aprašytas 90-ųjų gyvenimas, preciziškai ir gyvai perteikta tuometinė subkultūra, pažįstama ne tik šiauliečiams, tačiau ir visiems tą laiką išgyvenusiems lietuviams.

Renginio dalyviai bus kviečiami paieškoti pagrindinės knygos temos, padiskutuoti apie 90-ųjų gyvenimą, įpročius ir skirtumus tarp to ir šiandieninio požiūrių į kultūrą, pinigus, ekonomiką ir vyrų bei moterų tarpusavio santykius. Susitikimo metu bus bandoma išsiaiškinti, kiek knygoje aprašytų epizodų yra tikrų, išgyventų, ir kiek sukurtų iš nuogirdų, aptariama, kas knygoje paveiku ir įtikina, o kas ne, ir kuo ši knyga gali būti naudinga skaitytojo asmeniniam augimui.

Pietinia-Kronikas

© KaunoZinios.lt nuotr.

Susirinkusius į renginį „Caffeine Roasters“ nemokamai vaišins kava, tad visi galės atsikvėpti po antradienio darbų ir klausydamiesi pokalbio mėgautis puodeliu gardžios kavos. Renginyje taip pat dalyvaus literatūrologė Gintarė Visockytė. Pokalbį moderuos Agnė Cesiulė.

Taip pat skaitykite: KNYGOS IŠTRAUKA: Rimantas Kmita „Pietinia kronikas“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: