Organizatorių archyvo nuotr.

Šeštadienį, vasario 21 d. 22 val. vakare Kauno kavinėje „Kultūra“ (K. Donelaičio g. 16) viešės elektroninio svingo muzikos stiliaus vakarėlis „Electro Swing Night Goes Kaunas“ kartu su VilnaSwing  DJs, didžėjumi Janeck iš Vysbadeno ir projekcijų meistru Sauliumi Leonavičiumi.

Trečiojo ir ketvirtojo dešimtmečių klasikinį svingą su šiuolaikiškai skambančia elektronine muzika pirmieji pradėjo derinti ir Lietuvoje gerai žinomi kolektyvai kaip „Parov Stelar“ ar „Bart Baker“.

Muzika iš senų plokštelių ir šokti užvedantys „house“ ir „electro“ ritmai sukviečia pilnas sales šokėjų Londone, Maskvoje ar Berlyne. Elektroninio svingo muzikos stilius į vieną vietą sukviečia pačius įvairiausius žmones – čia būna, kad kartu šoka močiutė su anūku ar bent jau galybė merginų, pasipuošusių išeiginiais prosenių kostiumėliais ar tvido švarkais.

„Vyrai pasipuoš skrybėlėmis, o moterys rankas pridengs ilgomis šilkinėmis pirštinėmis bei dabinsis perlų vėriniais. Vienoje vietoje susitiks fatališkos damos ir nuotykių ieškantys dendžiai. O visi jie kojas kilnos pagal muziką iš nespalvotų filmų“, – taip idealų vakarėlį įsivaizduoja „VilnaSwing“.

Janeckas Altschuleris „Hot Club Wiesbaden” įkūrė dar 2010 metais, norėdamas pagerbti legendinį „Swing Kids“ judėjimą, kuris šiame mieste veikė dar tarpukaryje, kol jo neuždraudė nacistų partija. Įkvėpti legendinio Django „Hot Club de Paris“, jie dar 30-taisiais XX amžiaus metais rengė koncertus ir šokių vakarėlius, kurie buvo uždrausti kaip „kenksminga žydų ir negrų Amerikos muzika“.

Kartu su Vysbadeno lindihopo scena Janeckas prisidėjo ir prie naujojo „electro swing“ išpopuliarėjimo Vakarų Vokietijoje. Jo miksuojama muzika – tai nauja seno gero svingo forma su sultingais ritmais, efektais ir organiška boso linija. „Pagerbkime tradicijas,  svaiginkimės vienu metu vintažine ir futuristine muzika. The Swing Time is back!“, – sako „Hot Club Wiesbaden“ įkūrėjas.

Jam talkins „Vilna Swing“ – tai „electroswing“ Lietuvoje pradininkai Spitzin ir Marulis, savo pirmą svingo muzikos vakarą „Cotton Swing Club“ Vilniaus restorane „Lola“ surengę dar prieš keturis metus. Per tą laiką jų skrynelė pasipildė dar daugiau originalaus auksinio amžiaus svingo, o taip pat rokabilio, 50-ųjų rokenrolo ir trupučiu gero šokamo džiazo įrašų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: