Alfredo Pliadžio nuotr.

„Varžybos man tikrai patiko – puiki trasa, geras oras. Labai džiaugiuosi, kad vienviečių startai buvo pirmi, o ne paskutiniai, kaip būna kitose varžybose“, – po Hamburge (Vokietija) vykusių „Baltic Cup“ varžybų sakė Gabija Stankevičiūtė, pasipuošusi net dviem medaliais.

Pirmą varžybų dieną jaunieji irkluotojai varžėsi 2000 metrų distancijoje, antrą laukė lenktynės 500 metrų distancijoje.

„Dvi distancijos nėra blogai, – nusijuokė G. Stankevičiūtė. – Tai suteikia šansą iškovoti medalį antrą dieną, jei to nepavyko padaryti pirmą. Vieniems geriau sekasi sprintai, kitiems – 2000 metrų distancijoje. Man pačiai, be abejo, mielesnė yra 2000 metrų distancija. 500 metrų sprinte reikia daugiau jėgos, masės, technika nėra tokia svarbi. O 2000 metrų distancijoje prisideda ištvermė, kur kas svarbesnė tampa technika. 500 metrų distancijos neįmanoma suplanuoti, kada „suksi“ finišą, kada darysi pagreitėjimą. Jei padarai klaidą, jos jau nebepataisysi. 2000 metrų distancijoje tai yra įmanoma“.

Stankevičiūtė 2000 metrų distancijos finale finišo liniją kirto antra (8 min. 3,30 sek.) ir iškovojo sidabro medalį. Greitesnė buvo tik latvė Evija Freimane (8 min. 0,76 sek.).

„Esu patenkinta, – šypsojosi G. Stankevičiūtė. – 2000 metrų distancijoje tikėjausi medalio. Pusfinalyje nebuvo sunku. Finale norėjau kuo mažiau atsilikti nuo latvės, su kuria teko varžytis jau ne pirmą kartą. Iš 500 metrų distancijos nieko nesitikėjau, nes per plauką patekau į finalą. Nemaniau, kad galiu kovoti dėl medalių. Tačiau labai padėjo trenerio Virgaudo Leknicko padrąsinimai – už tai esu labai dėkinga. Šis medalis man yra gal net bertingesnis, nes jo nesitikėjau“.

500 metrų distancijos finale G. Stankevičiūtė buvo trečia ir pasipuošė bronzos medaliu.

Tačiau medaliais „Baltic Cup“ varžybose puošėsi ne tik G. Stankevičiūtė. Vaikinų pavienė dvivietė – Alberto Fontani ir Arnas Andriušaitis – 2000 metrų finale finišo liniją kirto treti ir iškovojo bronzą. Kiek vėliau bronzos medaliai suspindo ir ant vaikinų porinės keturvietės įgulos krūtinių – Julius Krasauskas, Domantas Janickas, Gytis Maslauskas, Vilius Juška distanciją finale įveikė per 6 min. 13,37 sek.

2000 metrų distancijos vaikinų finale Mykolas Montvila buvo penktas, merginų porinių dviviečių B finale Jolanta Sinkevičiūtė ir Augustė Šablinskaitė finišo liniją kirto pirmos. B finalą laimėjo ir vaikinų porinė dvivietė Ugnius Januškis ir Povilas Pučinskis.

Montvila sužibo auksu po 500 metrų distancijos finalo, kuriame lietuvis buvo greičiausias – 1 min. 40,32 sek. Bronza pasipuošė vaikinų porinė dvivietė U. Januškis ir P. Pučinskis.

Merginų porinė dvivietė – J. Sinkevičiūtė ir A. Šablinskaitė – 500 metrų distancijos finale buvo penkta, vaikinų porinė dvivietė (A. Fontani ir A. Andriušaitis) – finišo liniją taip pat kirto penkti, o vaikinų porinė keturvietė užėmė ketvirtą vietą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: