© Lauros Matkutės nuotr. / KaunoZinios.lt

Trečiadienio vakarą paaiškėjo antra finalo verta komanda- Argentina. San Paulo stadione ginklus surėmė olandai ir argentiniečiai. Visų rungtynių metu tarp rinktinių vyko lygi kova ir nugalėtoja buvo išsiaiškinta tik po 11 metrų baudinių serijos, kuomet rezultatu 2-4 po 24-ių metų pertraukos į finalą keliaus Argentinos rinktinė.

Rungtynių pradžioje buvo aišku, kad komandos nenusiteikę tinginiauti ir tiek Argentinos, tiek Olandijos futbolininkai demonstravo puikų ir greitą žaidimą. Taip pat komandos kamuolio kontrolės laiką buvo pasidalinusios po lygiai. Vis dėlto kamuolys dažniau pabuvodavo aikštės viduryje, tad pavojingų epizodų išvysti neteko ir abiejų rinktinių vartininkams beliko nuobodžiauti.

13-ąją rungtynių minutę greitą ir tolimą smūgį atliko olandas W. Sneijderis. Nors šio smūgis buvo pakankamai stiprus, deja kirsti vartų linijos kamuoliui nepavyko.

Ilgai laukti argentiniečių atsako neteko. 15-ąją minutę pavojingą ir galingą baudos smūgį atliko L. Messi, kuris suteikė darbo Olandijos vartininkui J. Cillessenui.

28-ąją minutę stiprų smūgį patyrė Argentinos rinktinės saugas J. Mascherano. Pastarasis susidūrė galvomis su G. Wijnaldumu ir ilgą laiką pragulėjo futbolo aikštelėje.

Pirmojo kėlinio likęs laikas nebuvo išnaudotas įvarčiams. Abi komandos buvo susikoncentravusios į gynybą, niekas nenorėjo rizikuoti, tad pavojingų progų sukurta nebuvo ir nulinėmis lygiosiomis komandos išėjo į rūbines.

Antrasis kėlinys prasidėjo taip pat kaip ir pirmasis. Rinktinės demonstravo puikią gynybą, žaidimas vyko aikštės viduryje ir nei vienos komandos vartams nebuvo kilęs pavojus.

15-a antrojo kėlinio minučių buvo įdomesnės tik komandų lyderių išpuoliais. Olandas A. Robbenas ir argentinietis L. Messi sukūrė kelis pavojingus reidus link varžovų saugomų vartų, bet šiuose epizoduose ir vėl buvo pademonstruota puiki gynyba.

Kiek vėliau prapliupęs dangus privertė įdėti futbolininkams daugiau pastangų. Nors žaidėjai stengėsi atlikinėti perdavimus ir demonstruoti kokybišką žaidimą, lietaus faktorius tam trukdė.

Sužaidus 30 minučių antrojo kėlinio buvo sukurtos pavojingos atakos prie abiejų rinktinių vartų. Į Argentinos saugomus vartus smūgiuoti pabandė olandas R. van Persie. Tuo pačiu atsakė ir G. Higuainas. Deja abejais atvejais buvo užfiksuotos nuošalės ir rezultatas nepakito.

Tiksint paskutinėms antrojo kėlinio minutėms į Argentinos baudos aikštelę įsiveržęs buvo A. Robbenas. Tik gynėjo J. Mascherano dėka šis išpuolis nesibaigė įvarčiu. Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui teisėjas paskelbė pratęsimą.

Pirmojo pratesimo metu olandai demonstravo geresnį žaidimą. A. Robbenas ir vėl smūgiavo pavojingai iš toli, bet šį kartą puikiai susitvarkė vartininkas S. Romero.

Antrojo pratęsimo metu tuo pačiu atsakė ir Argentina. 115-ąją minutę R. Palacio pabandė perkelti kamuolį per vartininką, bet šis puikiai sureagavo ir kamuolį sugavo. Nepelnius įvarčių teko ruoštis 11 metrų baudiniams.

11 metrų baudinių serijoje sėkmė lydėjo argentiniečius. Jiems pavyko realizuoti visus savo baudinius ir taip jie keliauja į finalą, kur susikaus su Vokietijos rinktine.

Rezultatas:

Olandija 0 – 0 Argentina (po pratęsimo)

(baudiniai: 2-4)

11 metrų baudiniai:

Ronas Vlaaras (Olandija) – nėra

Lionelis Messi (Argentina) – yra

Arjenas Robbenas (Olandija) – yra

Ezequielis Garay (Argentina) – yra

Wesley Sneijderis (Olandija) – nėra

Sergio Aguero (Argentina) – yra

Dirkas Kuytas (Olandija) – yra

Maxi Rodriguezas (Argentina) – yra

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: