FISA nuotrauka

Roterdame (Olandija) vykstančiame 2016 metų pasaulio jaunimo (iki 23 metų) irklavimo čempionate nugalėtojos titulą ginanti Ieva Adomavičiūtė žengė dar vieną sėkmingą žingsnį.

Moterų vienviečių ketvirtfinalio antrajame plaukime Lietuvos atstovė distanciją įveikė per 7 min. 44,29 sek., tvirtai užėmė pirmąją vietą ir pateko į pusfinalį. Antrąją vietą užėmusią Vokietijos irkluotoją I. Adomavičiūtė aplenkė net 7 sek.

Vyrų vienviečių ketvirtfinalio ketvirtasis plaukimas Giedriui Bieliauskui baigėsi labai apmaudžiai. Lietuvis ilgai irklavo trečias (tiek kelialapių į pusfinalį ir buvo skirta kiekviename plaukime), tačiau prieš finišą kliudė irklu du plūdurus, sustojo ir turėjo tenkintis ketvirtąja pozicija. Lietuvio laikas – 7 min. 7 sek., o į trečiąją vietą pakilusio sportininko iš Slovėnijos – 7 min. 6,15 sek.

G. Bieliauskui pasaulio čempionate teks tęsti kovą pusfinalyje dėl vietų C ir D finaluose.

Vyrų lengvojo svorio porinių dviviečių valčių pusfinalio dėl vietų C ir D finaluose antrajame plaukime Deividui Kluoniui ir Lukui Dobrovolskiui teko tenkintis ketvirtąja vieta ir kelialapiu į D finalą. Lietuviai 2 km trasą įveikė per 6 min. 43,47 sek.

Ketvirtoji Lietuvos įgula – porinę dvivietę irkluojantys Andrius ir Vytautas Lapatiukai – dar vieno barjero taip pat neįveikė. Savo valčių klasės pusfinalio pirmajame plaukime lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 41,79 sek. ir liko šešti. Broliai čempionatą užbaigs startu B finale.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: