© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

2014-ųjų metų Lietuvos Krepšinio Lygos pusfinalyje susigrūmę Vilniaus „Lietuvos Ryto“  ir Kauno „Žalgirio“ komandos, sirgaliams neleido atsikvėpti nei minutei – rezultatas visų rungtynių metų buvo apylygis, tačiau po atkaklios kovos pergale džiaugėsi  Kauno „Žalgiris“,laimėjęs dviejų taškų skirtumu – 73:71 (17:15, 23:20, 17:21, 14:17).

Pirmojo ketvirčio pradžioje vilniečiai po tolimų metimų pabėgo nuo „Žalgirio“ 6 taškų skirtumu – 8:2, ir ilgą laiką kontrolę laikė savo rankose, paskutiniąją kėlinio minutę Paulius Jankūnas įmetė dvitaškį ir rezultatas tapo lygus, tačiau po to Darius Songaila pelnė „Lietuvos Rytui“ du taškus ir I-asis ketvirtis pasibaigė vilniečių naudai – 17:15.

Antrasis ketvirtis prasidėjo Artūro Milaknio tritaškiu, kurio dėka kauniečiai įgijo vieno taško persvarą, tačiau neilgam, nes rezultatas buvo permainingas ir kelių taškų skirtumu laiminėjo tai viena, tai kita komanda. Likus kelioms minutėms iki kėlinio pabaigos situaciją į savo rankas perėmė „Lietuvos Rytas“ ir rezultatu 34:31 privertė „Žalgirį“ pasitempti. Tuomet Šarūnas Jasikevičius likus minutei sumažino atitrūkimą iki 1 taško. Vilniečiams surengus dar dvi sėkmingas atakas, antrojo kėlinio rezultatas kauniečių nedžiugino – 40:35.

Trečiąjį kėlinį pradėjo Darius Songaila pelnydamas du taškus. „Žalgiris spurtavo ir po Martyno Pociaus tritaškio bei Justino Dentmono baudų metimų rezultatas pakrypo į kauniečių pusę – 41:42. Tačiau neilgam, nes netrukus „Lietuvos Rytas“ pelnė 6 taškus, tuo pačiu atsakė ir „Žalgiris“ – Paulius Jankūnas taip pat pelnė 6 taškus. Kėlinys pasibaigė intriguojančiai-komandas skyrė minimalus skirtumas vilniečių naudai – 57:56.

Pirmojoje ketvirto kėlinio pusėje kontrolę perėmė „Žalgiris“, komanda pirmavo 64:61, tačiau neilgai trukus rezultatas pasikeitė vilniečių naudai 68:66. Vėliau Justinas Dentmonas pelnė tritaškį, Robertas Javtokas- du taškus ir kauniečiai įgijo 3 taškų persvarą. Po taiklaus Antano Kavaliausko metimo, jo „Lietuvos Rytas“ vėl atsiliko vos vienu tašku -71:72. Likus mažiau nei dviems minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, Darius Songaila išprovokavo pražangą ir turėjo galimybę išvesti savo komandą į priekį, tačiau jam nepataikius nei vieno baudos metimo, „Lietuvos Rytas“ dar labiau atitolo nuo LKL finalo. Ir daugiau prie jo nebepriartėjo. Dramatiškas rungtynės rezultatu 73:71 laimėjo Kauno „Žalgiris“.

„Žalgiris“ išsaugojo savo titulą, nes komanda dar niekada nėra žaidusi LKL dėl trečiosios vietos, tai jiems pavyko padaryti ir šiemet – kauniečiai nelabai užtikrintai, tačiau žengė į turnyro finalą. Tuo tarpu, „Lietuvos Rytas“ prisidarė sau nemenkos žalos, nes vilniečiai neturės teisės žaisti „Eurolygoje“ ir prieš prestižinio turnyro pradžią rengiamame „Eurolygos“ atrankos turnyre , kuriame būtų galimybė gauti kelialapį į minėtas varžybas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: