© Andrzej Barabasz nuotr. / Wikimedia Commons

Kaune, pulo klube “Entry” vykusiame “Tete-a-Tete Casino” Lietuvos komandiniame pulo čempionate pirmą kartą triumfavo “Neo Kaunas 1” klubas, kurio garbę gynė Martynas Aleksonis, Marius Jofė ir Paulius Giedraitis.

14 komandų, kurioms atstovavo pajėgiausi šalies pulo žaidėjai iš Alytaus, Kauno, Marijampolės, Šiaulių ir Vilniaus, išmėgino jėgas trijose rungtyse – “aštuoniukėje” (pool-8), “devyniukėje” (pool-9) ir “keturiolika + vienas” (pool-14).

Pralaimėjimo kartėlio nepatyrę čempionai lemiamoje dvikovoje 2:1 įveikė Vilniaus “Pulo akademijos” komandą (Pijus Labutis, Sandra Kinderė ir Marius Ganusauskas).

Beje, abi finalininkės tarpusavy jau žaidė pirmajame etape ir tada ketvirtfinalyje kauniečiai įveikė varžovus 2:1 (P. Labutis 7:0 nugalėjo P. Giedraitį, S. Kinderė nusileido M. Aleksoniui ir lemiamoje kovoje M. Jofė 6:2 nugalėjo M. Ganusauską). Vilniečiai tikėjosi revanšo. Finale dviejų dvikovų baigtys nekėlė abejonių (P. Labučio pergalė ir S. Kinderės nesėkmė), tad viskas turėjo spręstis kovoje prieš M. Ganusauską. Ir čia Kauno komanda žengė drąsų strateginį žingsnį sukeisdama savo žaidėjus ir lemiamoje dvikovoje jau žaidė ne M. Jofė, o M. Aleksonis.

Kaip ir buvo tikėtasi, P. Labutis “devyniukėje” vėl 7:0 nugalėjo P. Giedraitį, o M. Jofė “14+1” rungtyje 50:13 nepaliko vilčių S. Kinderei. Lemiamos dvikovos tarp M. Aleksonio ir M. Ganusausko pradžioje kaunietis išsiveržė į priekį (3:1), tačiau sostinės atstovas perėmė iniciatyvą ir išlygino rezultatą (3:3). “Aštuoniukės” rungtyje, žaidžiant iki 6 pergalių, M. Aleksonis vėl išsiveržė į priekį (5:3), tačiau M. Ganusauskas parodė charakterį ir vėl išlygino rezultatą (5:5). Tad pereinamosios čempionato taurės likimas sprendėsi lemiamo mačo lemiamoje partijoje, kurioje tiksliau sužaidė M. Aleksonis iškovojęs lemiamą tašką.

Bronzos medaliai įteikti Kauno “Entry 1” (Mantas Nedzvieckas, Mindaugas Šalkauskas, Rokas Grikšelis) ir “Šiaulių 1” (Audrius Biliūnas, Gintautas Beržinis, Ramūnas Neimantas) komandoms.

Pusfinalyje “Pulo akademijos” trijulė 2:1 įveikė “Entry 1” ekipą, o “Neo Kaunas 1” žaidėjai 3:0 nugalėjo staigmeną pateikusius ir tarp keturių pajėgiausių komandų patekusius šiauliečius.

2014 metų komandinio pulo čempionato finale žaidė dvi laikinosios sostinės ekipos ir tada “Entry I” (M. Nedzvieckas, M. Šalkauskas, Paulius Tamkevičius) 2:1 įveikė “Entry III” (Mindaugas Paškevičius, Nerijus Paškevičius, R. Grikšelis) trejetą.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: