© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Iš šeštadienio į sekmadienį naktį paskutines antrojo turo rungtynes sužaidė Portugalijos ir JAV rinktinės. Tik per plauką portugalai paskutinę minutę įmušė įvartį ir taip išsaugojo šansą pakovoti dėl patekimo į aštunfinalį. Komandos baigė rungtynes lygiosiomis 2-2.

Rungtynių penktąją minutę amerikiečių baudos aikštelėje kilusi sumaištis suteikė progą portugalui Nani pelnytį įvartį. Nani nieko netrukdomas kamuolį laisvai pasiuntė į Amerikos rinktinės vartus ir rezultatas tapo 1-0.

Po pirmojo Portugalijos pelnyto įvarčio amerikiečiai sutriko ir viena klaida sekė kitą. Bet neužilgo jiems pavyko susiimti ir pradėti žaisti savo žaidimą.

16-ąją minutę Portugalijos komandoje atliktas keitimas. Puolėją H. Postingą pakeitė Ederis, kuomet pastarasis patyrė šlaunies traumą.

Nors rungtynių pradžioje kamuolio kontrolė priklausė portugalams, likęs pirmojo kėlinio laikas atiteko amerikiečiams. Jie dominavo aikštelėje ir kūrė puikias atakas, deja jos vis nesibaigdavo įvarčiais.

42-ąją minutę portugalai pabandė padvigubinti rezultatą, kuomet jiems pavyko sukurti greitą kontrataką. Šios metu C. Ronaldo atliko puikų perdavimą komandos draugui Nani, šis smūgiavo iš toli, bet tiksliai. Deja vartininkas T. Howardas smūgį atlaikė ir rezultatas liko nepakitęs.

Portugalai nenuleido rankų ir bandė toliau atakuoti. Po kelių minučių jie pasiuntė kamuolį iš toli, bet šį kartą kamuolys atsimušė į amerikiečių vartų virpstą. Atšokusį kamuolį pirmieji sugavo portugalai ir dar kartą bandė smūgiuoti, bet ir šį kartą sėkmingai vartus apsaugojo T. Howardas. Daugiau pavojingesnių progų pirmame kėlinyje nebuvo ir jis baigėsi rezultatu 1-0.

Antrajame kėlinyje nei viena komanda nelaukė ir žaidimas prasidėjo aktyviai. Buvo galima stebėti greitą, atakų kupiną futbolą. Nors abi rinktinės žaidė aktyviai, didesnis pavojus kildavo Portugalijos rinktinės vartams.

56-ąją minutę po puikios kontratakos amerikietis M. Bradley liko vienas prieš tuščius vartus ir nuo įvarčio komandą apsaugojo ne vartininkas, o Portugalijos gynėjas.

Vis tik 64-ąją minutę ledus pralaužė J. Jonesas, kuomet stipriu smūgiu kamuolį pasiuntė iš toli į vartų kampą ir rezultatą pavertė 1-1.

Po išlyginto rezultato amerikiečiai didesnį dėmesį sutelkė į gynybą, o portugalai pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį.

81-ąją minutę Amerikos rinktinę aplankė sėkmė ir po greitos atakos perdavimo sulaukė C. Dempsey, kuris rezultatą pakeitė į 2-1.

Portugalai nenorėjo likti sutriuškinti ir prarasti šansą pakovoti dėl patekimo į aštunfinalį. Per pridėtinį laiką C. Ronaldo atliko perdavimą Varelai, kuris galva išlygino rezultatą 2-2.

Rezultatas:

JAV 2 – 2 Portugalija

5` [0 – 1] Nani

64` [1 – 1] Jermaine Jones

81` [2 – 1] Clint Dempsey

90` [2 – 2] Varela

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: