Organizatorių archyvo nuotr.

Trylika teniso mėgėjų – tiek ant auščiausios pakilos lipo pasibaigus puspenkto mėnesio trukusiam teniso klubo „Kauno setas” organizuotam turnyrui.

„Unikali idėja įtraukė daugiau nei 300 žaidėjų iš visos Lietuvos. Nemaža jų dalis tenisu susidomėjo vos prieš du metus, bet jau gali džiaugtis pirmomis pergalėmis“, – teigė „Kauno setas“ vadovas Raimondas Maročka.

Jo teigimu, vasaros teniso mėgėjų vienetų ir dvejetų turnyras yptingas tuo, kad vyksta etapais skirtinguose miestuose. Žaidėjai pagal savo pajėgumą suskirstomi į lygas. Atranka vyksta skirtinguose miestuose – Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainuose, Alytuje ar kitose vietovėse. Tuomet, kai išaiškinami stipriausi miestų atstovai, jie vyksta į turnyro finalą laikinojoje sostinėje. Šįsyk į „Kauno Žalgirio sporto kompleksą“ susirinko apie pusšimtis teniso mėgėjų, pretendavusių į pagrindinius apdovanojimus.

Svarbiausias turnyro titulas atiteko antrosios lygos vyrų vienetų nugalėtojui Nerijui Jaškūnui. Daugiau nei trejus metus tenisą žaidžiančiam mėgėjui teko ir ypatingas prizas – galimybė net keletą dienų vairuoti naujutėlaitį „Lexus“ automobilį.

Nugalėtojui nusileido Mantas Palivonas ir Šarūnas Oleknavičius.

Vertingais rėmėjų prizais, pasak R. Maročkos, apdovanoti visi turnyro finalo dalyviai. Jiems atiteko dantų balinimo procedūros klinikoje „Neodenta“, grožio procedūros „Ievos grožio namuose“, kvietimai į „Harmony parką“ bei kitos dovanos. Sportininkai, dalyvavę varžybose, palepinti būtent jiems paruoštais kulinarinės studijos „Barbarisinė antis“ patiekalais.

Pirmojoje lygoje moterų dvejetų rungtyje varžoves įveikė ir pagrindinį prizą laimėjo Audra Ginelevičienė ir Gabija Ginelevičiūtė. Duetas pagrindinėje kovoje nurungė Daivą Zubrutę ir Eriką Peldžienę. Trečiojoje vietoje liko Ilona Blekaitytė-Lisauskienė ir Rasa Kisielienė.

D. Zubrutė turnyre išplėšė ir dar vienus laurus – kartu su Giedriumi Kovzonu užlipo ant aukščiausios „Mix“ antros lygos pakylos. Antrojoje vietoje liko Erika Peldžienė ir Erikas Basakirskas, trečiojoje – Asta Žeromskienė ir Germanas Šarkovas, o ketvirtojoje Elena Stončiuvienė ir Marius Stončius.

Antrojoje lygoje stipriausias buvo Rūtos Kilijauskaitės ir Lauros Ragulskytės dvejetas. Vyrų tarpe toje pačioje lygoje pirmavo Arūnas Valenta ir Rimantas Justinavičius. Jie aplenkė Mariaus Padvilikio ir Mindaugo Jusio komandą. Trečioji vieta atiteko Alexandr Zubrickiui ir Vladimis Kuleshov.

Moterų tarpe pirmojoje lygoje nenugalima buvo Elma Caicedo. Jai aukščiausią poziciją užleido Laura Ragulskytė Pavliuk.

Antrojoje lygoje pergalę šventė Daiva Mintautiskienė, o trečiojoje – Jolita Endriukaitienė. Vyrų vienetų trečiojoje lygoje pasižymėjo Gediminas Nutautas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Jei mėgėjas tenisą žaidžia iki 2 –jų metų, jis varžėsi trečiojoje lygoje. Jei 2-5 metus, tuomet jo varžovais tapo antros lygos sportininkai. Pirmoji lyga skirta žaidžiantiems tenisą ilgiau nei penkerius metus.

Teniso mėgėjai galėjo rungtyniauti dvejetų varžybose (moterų, vyrų ir mišrioji (mix) grupės) ir taip pat vienetų varžybose (viena bendra moterų ir vyrų grupė). Dalyvauti vasaros vienetų ir dvejetų turnyre galėjo bet kuris teniso mėgėjas.

„Per metus turnyras vyksta du kartus. Jo tikslas – sudaryti galimybę mėgėjams susikauti ne tik su stipriausiais savo miesto, bet su visos Lietuvos varžovais. Į finalą patenka po du geriausius vietovės tenisininkus mėgėjus“, – sakė R. Maročka.

Jo tvirtinimu, kol kas ne visur šalyje yra tinkamos sąlygos propaguoti tenisą – trūksta tiek uždarų kortų, tiek lauko aikštelių. Tačiau jos kasmet vis gerėja, o žaidėjų noras pasitikrinti reitingus ne tik siaurame konkurentų rate vis didėja.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: