© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiandien vakare įvyko svarbios rungtynės tarp Vokietijos ir JAV rinktinių. 1-0 rezultatu laimėjo Vokietija. Tuo pat metu sužaidė ir Portugalija su Gana. Šiose rungtynėse 2-1 pergalę šventė portugalai, bet to neužteko patekti į aštuntfinalį.

Vokietija-JAV

Pirmosiomis rungtynių minutėmis kamuolio kontrolė priklausė vokiečiams. Šie atliko kelis puikius perdavimus, kurie galėjo baigtis įvarčiais, deja amerikiečiai suspėjo laiku apsiginti.

11-ąją rungtynių minutę parodyta pirmoji geltona kortelė, kuri buvo skirta vokiečiui B. Howedesui. Su šia pražanga jam pavyko sustabdyti greitą amerikiečių kontrataką.

Vėlesnį laiką vokiečiai toliau bandė spausti savo varžovus, bet šių gynyba buvo nepralaužiama. 22-ąją mačo minutę smūgiuoti pabandė amerikietis G. Zusi, bet jo paleistas kamuolys lėkė virš vartų.

35-ąją minutę po ilgų bandymų M. Ozilas atliko smūgį, bet šį sėkmingai atlaikė T. Howardas. 37-ąją minutę geltoną kortelę užsidirbo ir amerikietis O. Gonzalezas.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos nei vienai rinktinei nepavyko pelnyti įvarčių. Motyvacijos nebuvo todėl, kad lygiosios tinka abiems komandoms, nes jos leistų patekti į aštuntfinalį.

Prasidėjus antrajam kėliniui Vokietijoje atliktas keitimas. L. Podolskis paliko aikštę, o vietoj jo į ją įžengė M. Klose. Po šio keitimo Vokietijos rinktinė pradėjo agresyviau pulti, bet amerikiečių gynybą pakeisti rezultato neleido.

55-ąją minutę po atakos M. Klose atliko smūgį, kurį atrėmė amerikietis vartininkas. Deja prie atšokusio kamuolio pirmasis prišoko T. Mulleris ir pelnė įvartį, taip paversdamas rezultatą 1-0.

59-ąją minutę JAV rinktinė nusprendė sustiprinti puolimą ir B. Davisą pakeitė A. Bedoya. 62-ąją minutę geltona kortelė parodyta ir K. Beckermanui.

Nors ir buvo sustiprintas amerikiečių puolimas, pavojingų progų prie Vokietijos vartų sukurti nepavyko. 76-ąją mačo minutę ant žaliosios vejos įžengė M. Gotze, kuris pakeitė B. Schweinsteigerį.

Per likusį rungtynių laiką daugiau įvarčių pateikta nebuvo. Rezultatu 1-0 vokiečiai užėmė pirmąją vietą grupėje, o amerikiečiai antrąją. Abi rinktinės tęs kovą aštuntfinalyje.

Rezultatas:

JAV 0 – 1 Vokietija

55‘ [0 – 1] Thomas Muller

 

Gana-Portugalija

Nuo pat rungtynių pradžios aikštelėje vyravo aktyvus futbolas. 5-ąją minutę C. Ronaldo atliko smūgį, kuris sudrebino Ganos vartų skersinį.

12-ąją minutę C. Ronaldo vėl smūgiavo ir šį kartą jo pasiųstas kamuolys skrido taikliai link vartų, deja vartininkas Dauda kilusį pavojų neutralizavo.

Šiame mače, kitaip nei praėjusiuose, C. Ronaldo buvo labai aktyvus, matyt Ganos raganiaus burtai nesuveikė. 19-ąją minutę po puikaus J. Pereiro perdavimo C. Ronaldo ir vėl turėjo progą pasižymėti, tačiau Ganos vartininkas puikiai padirbėjo ir vartai liko saugūs.

Po šių kelių išpuolių Ganos rinktinei pavyko surengti pavojingą ataką, kuomet A. Gyanas išbėgo vienas prieš vartus, tačiau rezultato pakeisti jam nepavyko.

31-ąją minutę J. Boye siekdamas išmušti kamuolį iš baudos aikštelės jį nukreipė į savus vartus ir rezultatas tapo 1-0 Portugalijos rinktinės naudai.

Po šio įvarčio portugalai atgijo ir suaktyvėjo dar labiau, ir kelių minučių bėgyje atliko net du pavojingus tolimus smūgius. Tačiau abu kartus Dauda kamuolį sėkmingai sugavo. 39-ąją minutę pirmąją geltoną kortelę gavo Ganos žaidėjas Afful.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos portugalai dar turėjo kelias progas rezultatą pakeisti. To padaryti nepavykus rezultatas liko 1-0.

Antrojo kėlinio pradžioje įsivyravo lėtesnis žaidimo tempas. Nei viena komanda neatakavo, o tai nesuteikė šansų pelnyti įvarčių.

57-ąją minutę Ganos rinktinei pavyko rezultatą išlyginti. Uždirbtą kampinį pakėlė K. Asamoah, o kamuolį į vartus pasiuntė A. Gyanas.

62-ąją rungtynių minutę po A. Gyano perdavimo iš kelių metrų į vartus nepataikė M. Waris.

Šiek tiek vėliau, po kelių išpuolių, žaidimas vėl aprimo ir kamuolys dažniau pabuvodavo aikštelės viduryje.

80-ąją mačo minutę Portugalijos rinktinės kapitonas C. Ronaldo pelnė įvartį, kuris beje buvo pirmasis jo įvartis šiame čempionate. Rezultatui tapus 2-1 Ganos rinktinei šansų patekti į atkrintamąsias nebeliko.

Likusį laiką iki rungtynių pabaigos aktyvesni atrodė portugalai. Nepaisant to, nei vienai rinktinei nepavyko pelnyti daugiau įvarčių ir rezultatu 2-1 abi komandos pasitraukė iš čempionato.

Rezultatas:

Portugalija 2 – 1 Gana

31` [1 – 0] John Boye (į savus vartus)

57` [1 – 1] Asamoah Gyan

80` [2 – 1] Cristiano Ronaldo

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: