Image credit: @tarajaneart

Carrie Fisher tik gimus atsidūrė dėmesio centre, kadangi ji buvo garsių Holivudo žvaigždžių Debbie Reynolds ir Eddie Fisheri‘o dukra. Šį pasaulį ji išvydo 1956 –ųjų metų spalio 21-ąją dieną, kuomet jos tėvai buvo to meto pačioje populiariumo viršūnėje. Būtent šis žinomumas ir nulėmė jos karjerą ir gyvenimą. Štai pateikiame keletą faktų apie aktorę, rašytoją ir advokatę, kuri mirė šį antradienį, būdama vos 60-ies metų amžiaus.

1. Tėvai Reynolds ir Fisher užbaigė savo pirmąjį filmą kartu pavadinimu „Bundle of Joy“ likus vos dviems mėnesiams iki Carrie gimimo. Visa komanda šiai porai naujagimio gimimo proga įteikė pintą lopšį. Atsilygindami Reynolds ir Fisher režisieriui Normanui padovanojo auksinę įrašo kasetę su užrašu: „Normanui už pirmąjį mūsų prodiusuotą filmą „Bundle of Joy“, kuris buvo įrašytas dar prieš gandrams mus aplankant.“

2. Neįprasta yra tai, jog praėjus šešioms savaitėms po Carrie gimimo, Army Archerd‘as pranešė, kad naujagimė Carrie Fisher paveldėjo nemažai akcijų iš prodiuserio Mike Todd‘o – tai tas pats prodiuseris, kuris buvo neseniai išsiskyręs su Elizabeth Taylor ir prieš 15 mėnesių žuvęs lėktuvo avarijoje. Praėjus metams po to, Elizabeth Taylor suviliojo Carrie‘s tėtį ir užmezgė romaną o vėliau ir ištekėjo už jo, šis įvykis tapo tikru skandalu Holivude.

3. 1973 – iaisiais metais, kuomet Fisher metė Beverly Hills vidurinę mokyklą, mergina išsikėlė gyventi į Angliją ir pradėjo studijuoti aktorystę. Ji neišlaikė Karališkosios Dramatiškųjų Menų Akademijos praėjimo egzamino 1974-ųjų vasarį. Tačiau sekantį mėnesį ji buvo paminėta populiariame žurnale kaip „talentinga jaunuolė“, kuri buvo parinkta debiutuoti pirmąjame jos filme „Shampoo“ kurio autorius yra Warren Beatty.

4. 1974-ųjų rugpjūtį, Fisher parodė mamos kurtą kabaretinį šokį Londono „Palladium“ teatre. Tuomet spauda rašė apie ją: „Tokia dramatiška jėga jauname kūne parodo, kokia stipri ši mergina bus ateityje. Kaip 17-metė mergina, ji turi visus reikiamus stiprios asmenybės aspektus ir poreikius, būtent tai, ko reikia sėkmingos karjeros kūrimui.

5. Sekantį mėnesį Fisher įstojo į Londono Dramos ir Kalbos Centrinę mokyklą ir ten mokėsi daugiau nei vienerius metus.

6. Fisher negalėjo niekur pabėgti nuo savo šlovės, tuo pat metu Archerd‘as parašė apie ją kelias eilutes: „Carrie Fisher – Debbie Reynolds ir Eddie Fisheri‘o dukra, kuri paliko neišdildomą patrauklios mergaitės vaidmenį filme „Shampoo“, dabar gaus naują rolę George Lucas filme „Žvaigždžių karai“.

7. Nors ji niekaip nebaigė jokios aukštosios mokyklos, ji bandė studijuoti Saros Lawrence koledže, tačiau jį paliko dėl vaidmens „Žvaigždžių karuose“.

8. Akivaizdu, jog „Žvaigždžių karai“ daug ką pakeitė Fisher gyvenime. Tačiau ji išlaikė gerą humoro jausmą tiek savyje tiek savo karjeroje ir nenustojo jo demonstruoti. 1978-aisiais Fisher dalyvavo muzikiniame inprovizacijų šou pavadinimu „Saturday Night Live“. Tuomet ji ir Gilda Radner turėjo vaidinti seseris iš šeimos, kuri pasižymi ne itin geromis manieromis. „Vau, tai labai triukšminga puodynė!“ tapo vienas populiariausių triukšmingiausiu Fisher posakiu.

9. Kalbant apie tą patį šou, Fisher taip pat turėjo vaidinti 1980-ųjų „The Blue Brothers“ veiksmo filme, įsikūnyti į kerštingą Jake Blues įsimylėjelį. Anapus scenos ribų, Fesher greitai ištekėjo už žvaigždės Dan Aykroyd, kuris jai pasipiršo vaidinimo metu.

10. Jos 2008-ųjų memuaruose, ji pajuokavo, jog pokalbis apie jos laidotuves turėtų skambėti maždaug taip: „Carrie Fisher mirė 60-ies metų, nuskendusi mėnulio šviesoje, prieš tai pasismaugusi savo liemenėle.”

Taip pat skaitykite: Donnie Yen – slaptoji „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ žvaigždė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: