Pexels.com archyvo nuotr.

Švediškos degtinės „Absolut“ gamintoja antradienį pranešė, kad sustabdo visą eksportą į Rusiją po to, kai Švedijoje pasigirdo raginimų boikotuoti šį prekės ženklą.

Stephanie Durroux, „The Absolut Company“ vykdomoji direktorė, pareiškime teigė, kad bendrovė vykdo „pareigą rūpintis savo darbuotojais ir partneriais, mes negalime jiems kelti masinės bet kokios formos kritikos“.

Absoliuto savininkė Prancūzijos likerių bendrovė „Pernod Ricard“ anksčiau balandžio mėn. pranešė, kad atnaujino kai kurių rūšių eksportą į Rusiją, prieš tai jį sustabdžiusi 2022 m. kovo mėn. po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Lapkritį Rusija pakeitė savo prekybos taisykles, kuriomis leidžiama importuoti alkoholį lygiagrečiai, taip leisdama Rusijos bendrovėms importuoti užsienio produktus be oficialaus tiekėjo leidimo.

„Pernod Ricard“ pabrėžė, kad sprendimas atnaujinti eksportą priimtas siekiant apsaugoti savo darbuotojus Rusijoje nuo „baudžiamosios atsakomybės“ ir kaltinimų „tyčiniu bankrotu“.

Tačiau šis sprendimas sukėlė didžiulę kritiką, įskaitant žinomų Švedijos politikų kritiką.

Ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas (Ulf Kristersson) sakė, kad sužinojęs apie šį sprendimą buvo „labai nustebintas“.

Kiti ragino boikotuoti, apibūdindami šį žingsnį kaip „moralinį žlugimą‘, „be stuburo“ ir kaip „dovaną“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Keli gerai žinomi Stokholmo barai ir restoranai protestuodami nutraukė prekybą „Pernod Ricard“ produktais.

„Pastarųjų dienų reakcija akivaizdžiai atspindi „Absolut“ vaidmenį, kurį gamintoja atlieka plačiai Švedijos bendruomenei“, – sakė Durroux.

„Pripažįstame, kad šie ilgalaikiai ir pasitikėjimu grįsti santykiai su mūsų Švedijos darbuotojais, partneriais, vartotojais ir visa Švedijos visuomene yra labai svarbūs“, – pridūrė ji.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: