© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rajonų ligoninėse nebelikus kam gydyti onkologinėmis, širdies ir kitomis sunkiomis ligomis sergančių žmonių, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) medikus į rajonus rengiasi komandiruoti iš didžiųjų šalies gydymo centrų, rašo “Lietuvos žinios”.

Vytenio Andriukaičio patarėjas Arvydas Skorupskas sako, kad šiuo metu tariamasi su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų onkologais, kad šie pagal grafiką konsultuotų Kauno regiono ligonius. Pageidaujama, kad tai būtų daroma nuo lapkričio, o į tokį konsultavimą po truputį įsitrauktų ir kardiologai, neurologai, traumatologai bei neonatologai.

Anot ministro patarėjo, gydytojų specialistų prieinamumas didžiuosiuose miestuose ir rajonuose skiriasi tris kartus rajonų gyventojų nenaudai.

Tuo metu rajoninių ligoninių gydytojai savo ruožtu sako, kad ministerijos iniciatyva jose panaikinus specializuotus skyrius, nebeliko ne tik tam tikrų sričių medikų, bet ir tyrimams būtinos aparatūros.

“Tad labiau tikėtina, kad atvykę specialistai galės tik šiaip pakonsultuoti, o dėl išsamių tyrimų ar operacijų ligoniai vis vien privalės vykti į didžiuosius centrus”, – sakė Kaišiadorių ligoninės vyriausiasis gydytojas Kęstutis Kučinskas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: