Fatališkos moterys dažnai tampa pagrindinėmis filmų veikėjomis. Savo grožiu jos pakeri vyrus, o šie, keičia pasaulį vardan meilės. Tačiau realiame gyvenime viskas nėra taip paprasta. Kad šios moterys taptų garsiomis, charizmatiškomis ir jų vardai paliktų žymę istorijoje, reikėjo daugiau nei jų išvaizdos.

Nusprendėme išsiaiškinti, kaip iš tikrųjų atrodė šios garsios gražios moterys. Turime pripažinti – likome nustebinti.

Karalienė Viktorija

Karalienės Viktorijos laikais Didžioji Britanija klestėjo, bet žmonės mylėjo ją ir dėl kitos priežasties. Viktorija pamažu mažino monarchijos įtaką paprastų žmonių gyvenime. Ji buvo pavyzdys žmogaus, kuris galėjo gyventi be prabangos. Karalienė buvo pametusi galvą dėl savo vyrą Alberto, o jis ją taip pat labai mylėjo. Sutuoktiniai kartu turėjo 9 vaikus, kurie vėliau susituokė su karališkųjų dinastijų nariais visoje Europoje. Filme „Jaunoji Viktorija“ (The Young Viktorija), karalienę pavaizdavo Emily Blunt.

Boni Parker

Didžiosios JAV depresijos metu plėšikų „pora“ išgarsėjo visame pasaulyje. Jų vardai buvo Boni ir Klaidas. Jiedu susipažino bendro pažįstamo namuose. Boni Parker buvo padavėja ir nekentė savo gyvenimo. Klaidas Barou jai atrodė būtent tas vaikinas, su kuriuo niekada nebus nuobodu. Tačiau jai dar esant gyvai, Boni tiesiogine žodžio prasme buvo demonizuojama. Laikraščiai ją vadino ne tik plėšike, bet ir policininkų žudike, nors niekada 100 proc. nebuvo įrodyta, kad ji dalyvavo kuriame nors iš incidentų. 1967 m. buvo išleistas filmas „Bonnie and Clyde“, kuris gavo du Oskaro apdovanojimus, o šią garsiąją Amerikos nusikaltėlę pavaizdavo Faye Dunaway.

Lina Cavalieri

Lina Cavalieri garsi italų operos dainininkė. Dainininkės karjerą pradėjo restoranuose, o baigė garsiose scenose visame pasaulyje. Ji buvo viena iš pirmųjų nuotraukų modelių, o korteles su jos atvaizdu pardavinėjo visuose Europos miestuose. Ją įsimylėjo Aleksandras Ivanovičius Baryatinsky, tačiau imperatorius neleido jiems susituokti. Po to, Cavalieri keletą kartų buvo vedusi, tačiau santykiai nebuvo laimingi. Gina Lollobrigida operos dainininkę pavaizdavo filme „Beautiful but Dangerous“.

Barbora Radvilaitė

Barbora Radvilaitė – Lenkijos karalienė ir Lietuvos didžioji kunigaikštienė. Ji buvo ištekėjusi už beprotiškai ją įsimylėjusio Žygimanto Augusto. Tačiau jos uošvė Bona Sforza jos nekentė. Manoma, kad ji nunuodijo Barborą tapusi karaliene. Po žmonos mirties Žygimantas daugiau niekada nekalbėjo su motina. Legenda byloja, kad Barboros dvasia vis dar klaidžioja po Nesvyžiaus pilį, kur Žygimantas Augustas kadaise organizavo dvasinį seansą, kad dar bent kartą pamatytų savo mylimą žmoną. Barboros dvasia paprašė vyro pasižadėti, kad jis mirs Nesvyžiaus pilyje. Deja, Žygimantas mirė Knyšyne. Kaip pasakoja legenda, jų sielos yra amžiams atskirtos viena nuo kitos. 1982 m. buvo pasakojama Lenkijos karalienės istorija filme „An Epitaph for Barbara Radziwill“. Pagrindinį vaidmenį atliko Anna Dymna.

Ana Bolein

Ana buvo antroji Anglijos karaliaus Henriko VIII žmona. Pamatęs mažąją Aną, Henris jau buvo vedęs. Tačiau ją įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Ši meilė buvo tokia stipri, kad jam pavyko išsiskirti, nors tuo metu, tai padaryti nebuvo lengva. Ana ir Henris susižadėjo ir tik tada ji parodė blogiausią savo asmenybės pusę. Ji buvo skandalinga, išleisdavo labai daug pinigų ir rengė ekstravagantiškus vakarėlius. Karalius nebuvo kvailas, greitai suprato, kokia yra Ana ir susirado meilužę, vardu Džeinė Seimūr. Tada Anai Bolein nuteisė mirties bausme už jos neištikimybę. Liūdną Anglijos karalienės istoriją galima pamatyti filme „The Other Boleyn Girl“. Ją pavaizdavo Natalie Portman.

Volis Simpson

1936 m. Didžiosios Britanijos karalius Edvardas VIII nusprendė atsisakyti sosto, kad galėtų susituokti su du kartus išsiskyrusia amerikiečių aktore Volis Simpson. Kai jie susipažino, Edvardas buvo 36-ių, o Volis – metais jaunesnė. Ji buvo ištekėjusi moteris, tačiau tai netrukdė princui atskleisti savo jausmų jau per antrą susitikimą. Santykiai vystėsi greitai ir pora nebijojo kartu vaikščioti viešumoje. Mirus tėvui, Edvardas turėjo tapti karaliumi, bet niekada to nepadarė. Artimieji jam pateikė ultimatumą: meilė arba sostas. Edvardas pasirinko meilę. Jie gyveno kartu iki tol, kol Edvardas mirė nuo vėžio 1972 m. Filmą apie meilę tarp amerikiečių aktorės ir Britanijos monarcho režisavo Madona. Filme „W.E.“ Volis Simpson vaidmenį atliko Andrea Riseborough.

Mata Hari

Margareta Gertrūda Zelė, taip pat žinoma kaip Mata Hari, buvo šokėja, kurtizanė ir … šnipė. Po nelaimingos santuokos ji persikėlė į Paryžių. Ten Mata Hari pradėjo šokti rytietiškus šokius ir netrukus tapo populiaria žvaigžde. Tai leido jai susirasti net keletą turtingų vyrų. Daug vyriškių norėjo praleisti laiką su Mata Hari, bet ji rinkosi tik turtingiausius ir įtakingiausius. Pirmojo pasaulinio karo metu šokėja keliavo po keletą Europos šalių ir buvo pasamdyta vokiečių žvalgybos. Vėliau ji tapo prancūzų informatore. Prancūzijoje ji labai greitai išsidavė, jai buvo iškelta byla ir įvykdyta mirties bausmė praėjus 6 mėnesiams. Apie moterį yra sukurtas televizijos serialas pavadinimu „Mata Hari“. Pagrindinį vaidmenį atlieka Vahina Giocante.

Izadora Dunkan

Izadora Dunkan buvo garsi šokėja, Sergejaus Jesenino žmona ir mūza. Ji keliavo po JAV ir Europą, tačiau visada troško atidaryti šokių mokyklą. Izadora atvyko į Rusijos imperiją 1921 m. Jai buvo suteikta galimybė atidaryti šokių mokyklą ir gauti pagalbą dėl finansavimo. Tuo metu, ji sutiko Jeseniną ir už jo ištekėjo. Santuoka truko neilgai ir 1923 m. poetas pavargo gyventi su garsia šokėja. Jis nusprendė skirtis, nes buvo įpratęs būti visuomenės dėmesio centre. Apie Izadorą Dunkan yra sukurti keli filmai ir visai neseniai išleistas filmas su Lily-Rose Depp pavadinimu „Šokėja“ (The Dancer).

Kurios iš šių garsių ponių, jūsų manymu, buvo pavaizduotos geriausiai? O ką norėtumėte įtraukti į šį sąrašą? Papasakokite žemiau esančioje komentarų skiltyje.

Taip pat skaitykite: TOP 10 realistiškų filmų apie neįtikėtinai stiprias moteris

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: