Olivia Colman / Elžbieta II

Internetinio transliuotojo „Netflix“ prieš kelerius metus žiūrovams pristatytas serialas „Karūna” (The Crown) pelnė begalę žiūrovų simpatijų ir kino kritikų liaupsių. Peterio Morgano kurta istorinė drama tapo tarsi tolimesniu projektu pernelyg nenutolstant nuo jo paties kurto 2006-ųjų filmo „The Queen“ ir spektaklio „The Audience“, kuriuose taip pat buvo pasakojama apie britų Karališkosios šeimos gyvenimą.

Viso kol kas yra išleisti 4 serialo sezonai, kurių kiekvieną sudaro 10 serijų. „Karūna” pelnė net 3 „Auksinio Gaublio“ apdovanojimus, visą krūvą „Emmy“ statulėlių ir buvo nominuotas dar pusšimčiui kitų apdovanojimų. Nors neišvengta tam tikrų istorinių įvykių neatitikimų ir perdėtos dramos tam tikruose epizoduose, apskritai serialas vertinamas itin teigiamai, o aktorių ir istorinių personažų panašumas stulbinantis.

Pasakojimo centre atsiduria karalienė Elžbieta II, kuri serialo žiūrovams pristatoma kaip dvidešimt penkerių neseniai ištekėjusi mergina, kuriai tenka susidurti su bauginančiu iššūkiu vadovauti garsiausiai pasaulio monarchijai tuo pat metu vystant draugystę su legendiniu britų ministru pirmininku, seru Vinstonu Čerčiliu. Britų imperija patiria nuosmukį, politinis pasaulis iš pagrindų sujauktas, o sostą užima jauna moteris. Tai reiškia naujos eros pradžią.

Žiūrovai supažindinami su įvairiais karalienės ir jos aplinkos gyvenimo etapais bei iššūkiais, su kuriais tenka susidurti jaunajai valdovei. Kiekvienas serialo sezonas apima tam tikrą laikotarpį, kuris prasideda skirtingais žymiais įvykiais, lėmusiais būtent tokią įvykių eigą, kokia nutiko realybėje. Paskutinysis serialo sezonas tapo XXI a. karalienės metraščiu, žyminčiu žymiausios pasaulio monarchės gyvenimą. Skirtingo amžiaus karalienę vaidina skirtingos aktorės – pirmuosiuose dviejuose ją įkūnijo Claire Foy, trečiajame ir ketvirtajame vaidmenį atlieka Olivia Colman, o paskutiniuose dviejuose vaidins Imelda Staunton.

Emma Corrin ir Josh O’Connor / Princesė Diana ir princas Čarlzas

Emma Corrin / Princesė Diana

Vanessa Kirby / Princesė Margaret

Charles Dance / Lordas Mountbattenas

Erin Doherty / Princesė Anne

Emma Corrin ir Josh O’Connor / Princesė Diana ir princas Čarlzas

Josh O’Connor / Princas Čarlzas

Alex Jennings / Vindsoro kunigaikštis

Marion Bailey / Karalienė motina

John Lithgow / Vinstonas Čerčilis

Gillian Anderson / Margaret Thatcher

Taip pat skaitykite: 15 naujų serialų, kuriuos peržiūrėję nesigailėsite

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: