Kaunas.lt archyvo nuotr.

Didžiausioje Kauno gatvėje – Savanorių prospekte – keičiamas šilumos tiekimo vamzdynas. Darbų metu ribojamas automobilių ir pėsčiųjų eismas. Planuojama, kad visi darbai bus baigti ir eismas atnaujintas iki lapkričio 1 dienos.

„Uždaryta viena iš keturių eismo juostų bei šaligatvis atkarpoje nuo sankryžos su K. Petrausko gatve iki sankryžos su Aukštaičių gatve. Atsiprašome vairuotojų už neišvengiamus, bet laikinus nepatogumus“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Automobilių ir pėsčiųjų eismas apribotas dešiniąja (važiuojant nuo miesto centro) prospekto puse, uždarant vieną eismo juostą bei apribojant galimybę praeiti šaligatviu. Visi apribojimai pažymėti ženklais, o visa rekonstrukcijos darbų teritorija aptverta.

„Kaunas tvarkosi ne tik daugiau, bet ir protingiau. Ant tvorų uždėti specialūs tinkleliai nuo dulkių apsaugo tiek vairuotojus, tiek ir pėsčiuosius. Savanorių prospekte dirbantys kelininkai iš tiesų didelį dėmesį skiria darbų kokybei“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

„Šįmet planavome kapitaliai atnaujinti Savanorių prospekto dangą, bet dėl „Kauno energijos“ atliekamų darbų šie darbai nusikelia į kitus metus“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Rekonstrukcijos metu bus atnaujinti 383 metrai 400 mm skersmens šilumos tiekimo magistralės, kurios dabartinis vamzdynas jau yra 47 metų amžiaus ir jį būtina pakeisti. Rekonstruojant šią magistralės atkarpą, vietoje senų susidėvėjusių vamzdynų bus įrengti šiuolaikiški poliuretano izoliacija padengti vamzdynai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: