Serialo "Keisti dalykai" kadras / Netflix

Pirmoji „Netflix“ serialo „Stranger Things 4“ („Keisti dalykai 4“) dalis pagaliau pasirodys 2022 m. gegužės 27 d. (antrosios dalies premjera įvyks po penkių savaičių, liepos 1 d.). Kai tai įvyks, baigsis daugiau nei trejų metų pertrauka nuo serialo „Stranger Things“ 3-iosios dalies. Tai džiugi žinia milijonams serialo gerbėjų – per pirmąsias keturias savaites platformoje paskutinę dalį žiūrėjo daugiau nei 64 milijonai žiūrovų.

Apskritai populiariausio serialo sugrįžimas būtų džiugi žinia ir bendrovės akcininkams, tačiau šiomis dienomis „Netflix“ finansinė padėtis švelniai tariant prastoka.

„Netflix“ akcijų vertė pirmąjį 2022 m. fiskalinį ketvirtį sumažėjo 35 %, po to, kai srautinio duomenų perdavimo platforma praėjusiais metais pirmą kartą per dešimtmetį prarado daugybę prenumeratorių. Dėl to „Netflix“ vertė sumažėjo 54 mlrd. dolerių.

Serialo “Keisti dalykai” kadras / Netflix

Nuo pat premjeros 2016 m. serialas „Stranger Things“ tapo vienu žiūrimiausių „Netflix“ serialų anglų kalba. Su „Stranger Things 4“ „Netflix“ jau įvykdė didžiulį finansinį statymą, kad serialui seksis taip pat gerai, kaip ir anksčiau, jei ne geriau.

„Stranger Things 4“ sukūrimas kainavo beveik 300 mln. „Netflix“ vienam „Stranger Things 4“ epizodui išleido 30 mln. dolerių.

Serialo “Keisti dalykai” kadras / Netflix

Tai didžiulis šuolis nuo to, nuo ko „Stranger Things“ prasidėjo. „Stranger Things“ pirmosios dalies premjera įvyko 2016 m. ir kainavo 6 mln. dolerių už epizodą, o „Stranger Things 2“ – 8 mln. dolerių už epizodą.

Atrodo, kad didelė dalis šio biudžeto bus skirta filmavimo vietoms. Remiantis „Stranger Things 4“ anonsu, serialo veiksmas iš dalies vyks gerai pažįstamame Hokinse, Indianoje, taip pat Lenora Hilse, Kalifornijoje, išgalvotame priemiesčio miestelyje, į kurį Byersų šeima persikelia norėdama pabėgti iš Hokinso. Be to, didžioji Džimo Hopperio (David Harbour) siužeto dalis bus susijusi su jo įkalinimu Rusijoje, todėl lokacijų reikės dar daugiau. Čia net neįskaičiuota nuolatinė kelionė į „Upside Down“ – nežemišką alternatyvią serialo dimensiją, dėl kurios reikia visiškai iš naujo įrengti kiekvieną Hawkinso miestelio lokaciją.

Serialo “Keisti dalykai” kadras / Netflix

Taip pat atrodo, kad seriale bus gausiai naudojami ir CGI, ir praktiniai specialieji efektai. Naujasis 4 sezono didysis blogiukas Vecna iš esmės yra nemirtingas burtininkas iš „Dungeons & Dragons“, kurio veidas yra sudėtinga šaknų, vijoklių ir raumenų skaidulų mišrainė. Taip pat reikia paminėti aktorių ir filmavimo komandos atlyginimų šuolius, kurių buvo galima tikėtis po trijų populiariausių Netflix serialų sezonų.

Vis dėlto 30 mln. dolerių už epizodą reiškia, kad „Stranger Things 4“ dabar yra ir brangiausias „Netflix“ serialas – kitas brangiausias nuo 2021 m. yra „Karūna“ (The Crown), už kurį mokama 13 mln. dolerių už epizodą. Net jei „Stranger Things 4“ ir toliau pritrauks dešimtis milijonų žiūrovų, kyla klausimas, kiek ilgai tęsis itin didelės išlaidos, atsižvelgiant į bendrą „Netflix“ finansinę padėtį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: