nuotr. Kenny Eliason, Unsplash

Dantų tiesinimas – tai procedūra, apie kurią vis dar sklando nemažai klaidingų įsitikinimų. Nors šiuolaikinė odontologija leidžia tiesinti dantis efektyviau nei bet kada anksčiau, kai kurie žmonės vengia šios procedūros dėl išgirstų mitų. Taigi, toliau aptarsime tris dažniausiai pasitaikančius iš jų ir pateiksime tikslią informaciją, kuri galbūt padės lengviau apsispręsti.

1. Dantų tiesinimas tinka tik vaikams ir paaugliams

Vienas iš labiausiai paplitusių mitų yra tas, kad dantų tiesinimas tinka tik vaikams ir paaugliams. Tai nėra tiesa. Nors ortodontinis gydymas dažnai pradedamas vaikystėje, suaugusieji taip pat gali tiesinti dantis. Tiesą sakant, vis daugiau jų kreipiasi dėl ortodontinio gydymo, siekdami pagerinti ne tik savo šypsenos estetiką, bet ir bendrą burnos sveikatą. Dantų tiesinimas suaugusiesiems gali būti atliekamas tiek su breketais, tiek naudojant kapas.

2. Dantų tiesinimas yra skausmingas ir nepatogus

Daugelis žmonių bijo, kad dantų tiesinimas sukels didelį diskomfortą ar skausmą. Tačiau šiuolaikiniai ortodontiniai prietaisai sukurti taip, kad užtikrintų minimalų diskomfortą. Nors gydymo pradžioje gali būti juntamas lengvas spaudimas ar jautrumas, tai greitai praeina. Be to, dantų tiesinimas dažnai atliekamas naudojant pažangias technologijas, tokias kaip kapos, kurios yra patogios ir mažiau pastebimos.

3. Dantų tiesinimo rezultatai nėra ilgalaikiai

Kai kurie žmonės klaidingai mano, kad dantų tiesinimo rezultatai yra laikini ir vėliau dantys vėl grįžta į buvusią padėtį. Tačiau taip nenutinka, jei atsakingai laikomasi gydytojo nurodymų. Pasibaigus tiesinimo procedūrai, reikia nešioti retencinius aparatus, kurie padeda dantims išlaikyti naują padėtį. Tinkamai prižiūrint, dantų tiesinimo rezultatai gali būti ilgalaikiai ir išlikti visą gyvenimą.

Svarbu suprasti, kad dantų tiesinimas yra ne tik apie estetiką – tai procedūra, kuri gali pagerinti burnos sveikatą ir bendrą savijautą. Todėl nepasimeskite tarp klaidinančių mitų. Žinokite, jog šiuolaikinės technologijos leidžia užtikrinti, kad ortodontinis gydymas būtų prieinamas ir patogus bet kokio amžiaus pacientams.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: