Organizatorių archyvo nuotr.

Dantų protezavimas – kompleksinė procedūra

Dantų protezavimas apima ne tik patį dantų atkūrimą jų netekus, bet ir išsamius burnos ertmės būklės tyrimus, gydymo plano sudarymą, dantų atspaudų padarymą, protezų gamybą pagal šiuos atspaudus ir galiausiai – protezų įtvirtinimą paciento burnoje. Todėl jeigu norite atstatyti prarastą vieną, kelis ar visus dantis, odontologijos kliniką rinkitės atsakingai, kad gautumėte kokybišką paslaugą. .

Nuo pirmosios konsultacijos iki dantų protezavimo užbaigimo gali praeiti keletas mėnesių, o renkantis kompensuojamas paslaugas ir (arba) dantų implantavimą – ir daugiau nei pusė metų.

Dantų protezavimas, kai dantis nėra visiškai prarastas

Kai dantis vis dar „gyvas“, turi nepažeistą šaknį, jo nebūtina pašalinti ir pakeisti visiškai nauju. Tokiu atveju galima atlikti dantų restauraciją – dantų protezavimą vainikėliais, laminatėmis ir užklotais. Kokio dantų restauracijos būdo prireiks, priklauso nuo to, ar labai smarkiai yra pažeistas ar suiręs. Naudojant dantų vainikėlius, laminates arba užklotus, atkuriama buvusi danties forma, spalva ir tekstūra. Tokiu būdu dantis atgauna iki tol turėtas funkcijas.

Dantų protezavimui vainikėliais (karūnėlėmis) naudojamos žmogaus organizmui draugiškos, biologiškai suderinamos medžiagos. Priekiniams dantims restauruoti dažniausiai naudojamos cirkonio keramikos karūnėlės, krūminiams – metalo keramikos karūnėlės. Taip pat galima rinktis bemetalės keramikos karūnėles.

Prieš tvirtinant vainikėlį ant likusios danties dalies, dantis nušlifuojamas. Tokiu būdu dalį pažeisto danties paviršiaus tenka pašalinti. Nuo nušlifuoto danties nuimamas atspaudas, kuris perduodamas dantų technikams, gaminantiems jį atitinkančią karūnėlę. Galiausiai dantis protezuojamas – karūnėlė pritvirtinama ant danties.

Dantų protezavimas, kai danties visiškai nelikę

Kai danties šaknis pažeista, dantį tenka visiškai pašalinti. O jeigu dantys iškrenta dėl ligų, jų netenkama iš karto su visomis šaknimis. Tokiais atvejais trūkstamus dantis tenka atstatyti atliekant dantų protezavimą fiksuotais arba išimamais protezais.

Išimami dantų protezai – tai dantų plokštelę primenantys dantų pakaitalai. Ant akrilinės plokštelės pritvirtinti trūkstami dantysi, plokštelė užmaunama ant likusių sveikųjų dantų, o dantų protezai įstatomi į tarpus tarp jų. Toks dantų protezavimo būdas yra pigus, tačiau nepatogus: plokštelė burnoje laikosi ne taip stabiliai, kaip norėtųsi.

Dažniausiai išimami dantų protezai naudojami kaip laikinas sprendimas tuomet, kai tenka laukti dantų implantavimo ar kitos dantų protezavimo nuolatiniais protezais procedūros.

Vieno ar kelių dantų praradimo atveju, be dantų implantų, galima rinktis dantų tiltelius. Tai pigiau, tačiau reikia šlifuoti gretimus dantis kurie laikys tiltelį, vadinasi turėsite papildomai dar du protezuotus dantis.

Fiksuoti dantų protezai yra brangesni. Brangiausias fiksuotų dantų protezų variantas – dantų protezavimas ant implantų. Vis dėlto dantų protezavimas fiksuotais protezais kur kas labiau pagerina paciento gyvenimo kokybę. Fiksuoti dantų protezai burnoje laikosi stabiliai. Implantai esantys kaule stimuliuoja žandikaulio kaulinį audinį ir neleidžia jam taip greit sunykti.

Kokybė ir ilgaamžiškumas

Kokybę reikia vertinti dviem aspektais, tai estetika, nes dantys tai jūsų šypsena, tai tai kaip jūs atrodote, kaip jaučiatės. Antras kriterijus, tai kramtymo funkcija, kaip jums patogu kramtyti maistą ir kaip ilgai protezuoti dantys jums tarnaus. Abu šie kriterijai yra labai svarbūs, tad svarbu pasirinkti odontologijos kliniką kur turi kvalifikuotus odontologus, dirba tik su aukščiausios kokybės medžiagomis ir laikosi aukščiausių standartų.

Jeigu jūs gyvenate Kauno mieste ir jums reikalingos dantų atstatymo paslaugos, apsilankykite „Garliavos Odontologijos Centras“ klinikoje. Tai vieta, kurioje bus užtikrintos aukščiausios kokybės paslaugos.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: