Organizatorių archyvo nuotr.

Gražiai ir sveikai žmogaus šypsenai tikrai nereikia labai daug finansinių investicijų. Kur kas svarbiau yra laikas ir žinios. Kai yra žinoma – kaip tinkamai reikia pasirūpinti burnos ertme ir tuo pačiu skiriama tam užtektinai laiko kasdien – bus galima išvengti rimtų burnos ertmės ligų, kurios net gali baigtis dantų netekimu.

O rūpintis savo dantimis, net visa burnos ertmę – būtina. Skatinkite tai vaikus daryti nuo mažumės. Ne tik pačiam namuose tinkamai pasirūpinti burnos ertme, tačiau ir būti tikru, kad profesionali burnos higiena Vilniuje leis išvengti rimtų sveikatos problemų.

Apie priežiūros priemones

Pirmiausia reikia rasti geros kokybės burnos ertmės priežiūros priemones. Apie jas geriausia yra tartis su burnos higienistais, kadangi būtent jie ne tik suteikia profesionalias akmenų bei apnašų valymo paslaugas, tačiau taip pat ir paaiškina – kaip reikia tinkamai savimi pasirūpinti.

Pirmiausia siūlome vengti tokių priežiūros priemonių, kurios yra parduodamos neaiškiose prekybos vietose. Jose labai dažnai siūloma speciali pasta arba šepetukas, kuris pristatomas kaip stebuklas, inovacija rinkoje. Tačiau neaiškinama – iš kur jis, kas yra gamintojas, nepateikiami sertifikatai. Visada apeikite tokius pasiūlymus, kadangi negalite būti tikras dėl kokybės.

Netinkamas valymo pobūdis

Greta geros kokybės valymo priemonių svarbu yra pasirūpinti ir tinkama valymo technologija. Ne visi tiksliai žino – kaip reikia tinkamai valyti dantis. Dėl to geriausia taip pat yra tartis su specialistais, kurie dažniausiai po profesionalios burnos higienos arba po dantų patikros pateikia ir priežiūros rekomendacijas. Nors reikia laiko, kol įprantama tinkamai valyti dantis arba burnos ertmę, tačiau galiausiai – rezultatas tikrai bus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Pamirštama arba tingima…

Valyti burnos ertmę tik kelis kartus per savaitę – blogas įprotis. Nėra jokių išlygų, kurios gali atleisti nuo dantų valymo. Kaip ir vakare yra būtina nuvalyti veido odą, kuri per dieną apsineša dulkėmis, taip ir reikia nuvalyti dantis ant kurių atsiranda daug bakterijų. Apnašos, kurios nebus nuvalomos dar tuomet, kol jos yra minkštos, galiausiai virsta kietomis. O pastarosios jau sukelia uždegimus bei kitas rimtas ligas, kurios net gali baigtis dantų netekimu.

Apie vaikų burnos higieną

Jeigu suaugusieji turėtų žinoti, kad sveika burnos higiena reikalauja nuolatinio dėmesio, tai vaikai to nesupranta. Dėl to tėveliai turėtų stengtis įdiegti gerus burnos ertmės priežiūros įpročius. Tai reikia daryti nuo pat vaikystės. Ne tik apsirūpinti tinkamomis priežiūros priemonėmis, tačiau taip pat ir paaiškinti, kad valyti burnos ertmę reikia kasdien. Ypač – po saldaus maisto valgymo. Tuomet galima valyti ir kelis kartus per dieną. Tinkamas variantas ir bent jau vandens išgėrimas arba obuolio valgymas po saldainio.

Profesionalios higienos paslaugos

Galiausiai, kad ir kaip gerai žmogus rūpinasi savo dantimis ir visa burnos ertme namuose, tačiau vis tiek reikia reguliariai lankytis pas specialistą profesionaliai burnos higienai. Jos metu yra nuvalomos apnašos ir tokiose vietose, kurias pačiam pasiekti su dantų šepetuku yra labai sunku. Lankytis pas specialistą geriausia yra kelis kartus per metus. Detaliai dėl lankymosi grafiko reikia sutartis su juo asmeniškai. Juk specialistas geriausiai žino Jūsų dantų būklė.

Net ir su amžiumi galima išlaikyti gražius ir tvirtus dantis. Viskas prasideda nuo noro. Taigi netikėkite mitu, kad priežiūra ir rūpestis bus brangus. Jis reikalauja tik Jūsų laiko ir siekio domėtis burnos ertmės priežiūra.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: