© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Į kompensuojamųjų vaistų sąrašą įtraukti nauji 24 vaistai, jie pacientams bus prieinami nuo birželio, sako sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

“2015 metais jau priimti sprendimai įtraukti į kompensavimo sistemą 24 inovatyvius vaistus. (…)Birželio mėnesį vaistai bus pacientams prieinami”,- Sveikatos apsaugos ministerijoje žurnalistams ketvirtadienį sakė R.Šalaševičiūtė.

Jie skirti gydyti melanomai, onkologinėms ligoms, širdies nepakankamumui, krūtinės anginai, inkstų ląstelių karcinomai, vaikų hiperaktyvumui, kitoms ligoms. Šie vaistai bus kompensuojami 100 procentų.

Iš viso gegužės 4 dieną įsigaliojusiame naujajame kompensuojamųjų vaistų kainyne yra 1993 vaistiniai preparatai, iš jų 78 lygiagretaus importo vaistai. 150 vaistų sumažėjo gamintojo deklaruotos kainos, 273 grupėse sumažėjo bazinė kaina, iš viso bazinė kaina sumažėjo 1300 vaistų, septyniems vaistiniams preparatams deklaruotas kainas derybų metu leista padidinti.

Sveikatos apsaugos ministerija planuoja, kad naujasis kainynas leis sutaupyti apie 9 mln. eurų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Ministerijoje BNS informavo, kad šiemet iš kompensuojamųjų vaistų kainyno buvo išbraukti dvylika vaistų.

Taip pat ministrė R.Šalaševičiūtė pranešė, jog jau nuo vasario veikia nauja vaistų kompensavimo komisija, kurios pusę narių sudarys Sveikatos apsaugos ministerijos deleguoti asmenys, kitą pusę – ministerijai nepavaldžių mokslo institucijų ir pacientų teisių gynimo organizacijų atstovai.

Komisija vykdo visas su ligų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių įtraukimu į kompensavimo sistemą susijusias funkcijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: