Organiatorių archyvo nuotr.

Dėl šiam sezonui neįprastai šilto oro kai kurie augalai jau pradėjo busti iš žiemos miego. Todėl nemaža dalis žmonių spėjo pajausti pirmuosius alergijos simptomus. Įvertinus tokius gamtos pokštus, namų saugumu derėtų pradėti rūpintis jau dabar. Taigi, kaip apsisaugoti, kad į patalpas patektų kuo mažiau alergenų?

Tinkleliai – vienas iš efektyviausių pasirinkimų

Pakankamai nemaža dalis alergenų į namus patenka pro langus. Todėl pirmiausia reikėtų apsaugoti juos. Tinklelis nuo uodų tam puikiai tinka. Ši priemonė sulaiko ne tik vabzdžius, bet ir žiedadulkes. Pastarosios dažniausiai ir sukelia nemalonius simptomus. Tinkleliai yra pralaidūs orui, todėl, pravėrus langus, jis kuo puikiausiai patenka į patalpas.

Itin patogu tai, kad šios priemonės pritaikomos tiek langams, tiek durims. Dėl šios priežasties jas dažnai renkasi tie, kurių namuose yra balkonas ar terasa. Pagal poreikius tinklelis gali būti montuojamas patalpos viduje arba išorėje. Platus audinių spalvų asortimentas leidžia išsirinkti individualiai labiausiai tinkantį variantą. Todėl sukurti stilingą interjerą ir eksterjerą labai paprasta.

Tinklelis nuo uodų gali būti rėmelių, roletų tipo, skirtas durims arba plisuotas. Funkcionalumu ir patikimumu pasižyminti priemonė ne tik padeda apsaugoti savo namus nuo alergenų, bet ir palengvina kasdienybę. Taigi, jei ieškote efektyvaus sprendimo – šis galėtų būti kaip tik jums.

Langų uždengimai – taip pat naudingi

Tam, kad į patalpas patektų kuo mažiau žiedadulkių ir kitų nešvarumų, verta pasirūpinti ne tik tinkleliais. Pakankamai svarbų vaidmenį šiuo atveju atlieka ir langų uždengimai. Jie gali būti tiek vidiniai, tiek skirti fasadui. Pirmojo tipo priemonių pasirinkimas ypač gausus: roletai, žaliuzės, romanetės ir netgi užuolaidos. Tankaus audinio langų uždengimai sulaiko lauke esančius alergenus, todėl į vidų jų patenka kur kas mažiau. Jei prie jų derinamas tinklelis nuo uodų, pasiekiamas dar geresnis efektas.

Patalpų apsaugai tinka ir fasado roletai bei žaliuzės. Jie montuojami lango išorėje ir itin gerai sulaiko saulės spindulius. Atsižvelgiant į pastato eksterjerą, galima įsigyti norimo dizaino priemones. Pasirinkimo variantų išties labai daug: nuo klasikinių neutralios spalvos iki ryškių modernių.

Reguliarus valymas – labai svarbus

Laikui bėgant ant langų ir jų uždengimų prisikaupia nešvarumų. Todėl tiek vienus, tiek kitus reikia reguliariai valyti. Dažniausiai tai daroma pereinamaisiais sezonais (pavasarį ir rudenį), esant poreikiui – ir dažniau. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jų priežiūra reikalauja nemažai pastangų, tačiau viskas kur kas paprasčiau. Pavyzdžiui, tinklelis nuo uodų ir tokios priemonės kaip roletai ar žaliuzės valomi paprasčiausia šluoste. Užuolaidas galima skalbti automatiniu būdu, pasirinkus švelnų režimą. Valant langus rekomenduojama atkreipti dėmesį ne tik į stiklus, bet ir rėmus. Būtent ant jų susikaupia labai daug nešvarumų. Reguliari priežiūra leidžia palaikyti švarą ir gali padėti sušvelninti nemalonius alergijos simptomus.

Kiti naudingi patarimai

Siekiant apsaugoti patalpas nuo žiedadulkių, rekomenduojama nepamiršti ir kitų aspektų. Vaikštant lauke ant batų patenka nemažai nešvarumų, todėl parėjus į kambarį juos reikėtų būtinai nusimauti. Taip kambariuose pasklis mažiau alergenų. Patariama kas kiek laiko valyti dulkes, keisti patalynę. Tam, kad ant jos susikauptų kuo mažiau dulkių, vertėtų naudoti lovatiesę. Ją lengva išskalbti, be to, ši priemonė patraukliai atrodo.

Pasirūpinkite savo namais ir sumažinkite alergenų patekimą į juos. Atsakingai parinktos langų uždangos ir prie jų priderintas tinklelis nuo uodų – barjeras, galintis sulaikyti daugybę žiedadulkių, vabzdžių, pūkų. Išbandykite ir įsitikinkite tuo patys.

Užsakymo Nr. KMC200015

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: