Organizatorių archyvo nuotr.

Kanapių sėklų aliejus – vienas vertingiausių augalinių aliejų, turtingas antioksidantais, vitaminais, polinesočiosiomis riebalų rūgštimis. Kanapių aliejuje nėra THC ir tik nedideli kiekiai CBD, tačiau jo sudėtyje gausu kitų kanabinoidų.

Dažniausiai kanapių aliejus naudojamas maistui ir kosmetikos gamyboje, tačiau gryną, nerafinuotą šalto spaudimo kanapių aliejų galite pasitelkti ir kaip plaukų priežiūros priemonę. Manoma, kad jis pasižymi antibakteriniu, drėkinamuoju ir plaukų augimą skatinančiu poveikiu.

Teigiamai veikia galvos odą

Kanapių aliejus dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių gali būti naudojamas esant psoriazei ar kitoms uždegiminėms galvos odos reakcijoms. Dėl sudėtyje esančių omega rūgščių, kanapių aliejus sudrėkina odą, tad gali būti vertingas susiduriant su odos niežėjimu, pleiskanojimu.

Skatina plaukų augimą

Kanapių aliejuje esančios polinesočiosios riebalų rūgštys bei kanabinoidai stimuliuoja kraujotaką bei pagerina plaukų folikulų aprūpinimą maistinėmis medžiagomis. Dėl šio poveikio kanapių aliejus gali tapti puikia priemone, padedančia sumažinti plaukų slinkimą ir pagreitinti jų augimą.

Drėkina ir maitina plaukus

Kanapių aliejus naudingas net ir nesusiduriant su specifinėmis plaukų problemomis – jis prisotina plaukus drėgme, maistinėmis medžiagomis. Kartą per savaitę naudojant kanapių aliejų kaip plaukų kaukę, plaukai atrodys žvilgantys ir daug sveikesni.

Apsaugo nuo galiukų lūžinėjimo

Kanapių aliejus dėl sudėtyje esančių antioksidantų pasižymi plaukus regeneruojančiomis, nuo žalingo aplinkos poveikio apsaugančiomis savybėmis. Jame esančios riebalų rūgštys taip pat stiprina plaukus, todėl gali apsaugoti nuo plaukų galiukų lūžinėjimo. Reguliariai naudojant kanapių aliejų, gali padidėti plaukų tankumas.

Tinka visiems plaukų tipams

Kanapių aliejus yra išties unikalus – tinkantis visiems plaukų tipams. Jeigu jūsų plaukai yra garbanoti arba banguoti, kanapių aliejus padės išryškinti garbanas, sumažinti plaukų vėlimąsi. Esant ploniems plaukams, kanapių aliejus sustiprins plauko struktūrą ir galimai prisidės prie plaukų tankumo. O jeigu jūsų plaukai linkę riebaluotis – galite tikėtis, jog kanapių aliejus sureguliuos sebumo išsiskyrimą.

Kaip naudoti kanapių aliejų plaukams?

Įtrinkite aliejų į drėgną galvos odą ir plaukus, palikite įsigerti mažiausiai keletui valandų – po procedūros plaukus ištrinkite šampūnu. Jeigu jūsų plaukai itin išsausėję – po galvos plovimo įtrinkite keletą lašų aliejaus į plaukų galiukus.

Informacija paruošta remiantis literatūra:

https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(19)30007-2/fulltext

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6154611/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6385314/

Skaitykite daugiau:  Kanapių guminukai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: