Organizatorių archyvo nuotr.

Dantų ėduonis dažniausiai atsiranda, kai ant dantų esančios apnašos virsta rūgštine medžiaga, kurios pažeidžia dantis ir dantenas. Jei apnašoms yra leidžiama kauptis, tai be dantų ėduonies gali sukelti kitų papildomų problemų, pavyzdžiui, dantenų ligas. 

Dantų ėduonies gydymas priklauso nuo to, kiek jis yra pažengęs:

  • Ankstyvos stadijos dantų ėduonis. Odontologas apsilankymo metu su Jumis gali aptarti Jūsų mitybos įpročius, valgymo laiką. Taip pat specialistas gali rekomenduoti ėduonies pažeistą vietą tepti fluoro geliu ar pasta. Fluoras padeda apsaugoti dantis, stiprindamas emalį, todėl dantys tampa atsparesni apnašų rūgštims, kurios gali sukelti dantų ėduonį. 

  • Pažengusios stadijos dantų ėduonis. Jei dantų ėduonis išplito į pulpą, tai jis yra šalinamas procedūra, kurios metu yra gydomi šaknies kanalai. Jei dantis yra pažeistas labai stipriai ir jo nepavyksta atkurti, tai tą dantį odontologas rekomenduoja pašalinti. Tas dantis gali būti keičiamas daliniu protezu, implantu.

Organizatorių archyvo nuotr.

Dantų ėduonis yra dažna problema, tačiau jos galima visiškai išvengti. Geriausias būdas išvengt dantų ėduonies – palaikyti tinkamą burnos ertmės priežiūrą. „Orto Vita“ specialistai rekomenduoja:

  • reguliariai lankytis pas odontologą ir atlikti profesionalios burnos higienos procedūrą. Apsilankymo metu specialistas pataria, kaip dažnai reikia lankytis, atsižvelgdamas į Jūsų burnos, dantų ir dantenų būklę.

  • sumažinkite saldaus ir krakmolingo maisto ir gėrimų vartojimą.

  • tinkamai prižiūrėkite dantis ir dantenas – valykite burnos ertmę bent du kartus per dieną su fluoro turinčia dantų pasta, naudokite dantų siūlą, tarpdančių ir liežuvio šepetėlį. 

  • venkite rūkymo ar per didelio kiekio alkoholio – tabakas gali sutrikdyti seilių gamybą, kuri padeda išlaikyti dantis švarius, o alkoholis padidina dantų emalio eroziją.

Profesionali burnos higiena padeda užkirsti kitoms su dantimis susijusiomis ligomis. Mūsų klinikoje „Orto Vita“ dirbą didelę patirtį sukaupę specialistai, kurie užtikrina kiekvienos atliekamos procedūros kokybę. Klinikoje, be profesionalios burnos higienos, yra atliekamos ir kitos procedūros. Jei Jums reikia profesionalių odontologijos paslaugų arba norite sužinoti daugiau informacijos apie mūsų teikiamas paslaugas, klausimus į kilusius klausimus rasite apsilankę mūsų svetainėje

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: