Pexels.com archyvo nuotr.

Tinkama ir reguliari veido priežiūros rutina yra tiesus kelias į skaisčią bei žvilgančią odą. Be jokios abejonės, tam, jog pasiektumėte geriausius rezultatus, labai svarbu pasirinkti kokybiškas ir konkrečiai Jums tinkančias priemones. Kaip tai padaryti? Iš esmės, reikėtų atsižvelgti į savo odos tipą bei problemines vietas. Be abejo, taip pat pravartu įsigilinti į pasirinktų produktų sudėtis. Kita vertus, dažnas asmuo veido priežiūros priemones naudoja netaisyklingai. Tokiu atveju, šių veiksmingumas gerokai sumažėja. Tad, kaip taisyklingai pasirūpinti savo oda?

Kokias priemones įsigyti svarbiausia?

Kiekvieno asmens veido priežiūros rutiną turėtų sudaryti prausiklis, tonikas ir pasirinktas kremas. Pirmasis produktas yra labai svarbus tinkamam odos paruošimui. Vertėtų prisiminti, jog paprastas vanduo jos idealiai nenuvalo. Dėl šios priežasties, riebalų pertekliui bei kitiems nešvarumams pašalinti svarbu įsigyti kokybišką prausiklį. Tuo tarpu, tonikas taip pat yra reikalingas bene kiekvienam. Pastarasis geba sureguliuoti odos pH bei pagerinti jos būklę. Galiausiai, itin svarbu įsigyti ir kokybišką veido kremą. Šis pasirūpins tinkamu odos drėkinimu, maitinimu bei kitomis, individualiai Jus kamuojančiomis problemomis.

Kita vertus, egzistuoja papildomos priemonės, kurias į savo priežiūros rutiną įtraukti taip pat pravartu. Tai – serumai, veido kaukės bei paakių kremai. Kaip žinoti, ar jų tikrai reikia? Iš esmės, svarbu atsižvelgti į savo odos problematiką. Pavyzdžiui, serumai savo sudėtimi dažniausiai yra labai koncentruoti į konkrečių bėdų sprendimą. Tad, šie gali padėti kovojant su išsausėjimu, raukšlėmis ir panašiai. Kita vertus, veido kaukes rekomenduojama naudoti praktiškai kiekvienam, tačiau tikrai ne kasdien. Dažniausiai jų pakanka vos kartą per savaitę. Tuo tarpu, atskirai prižiūrėti paakių zoną rekomenduojama vyresnio amžiaus asmenims. Tai – pati jautriausia veido sritis, todėl ja svarbu pasirūpinti papildomai.

Taisyklinga priemonių naudojimo seka

Norint, jog įsigytos priemonės būtų veiksmingos, labai svarbu jas naudoti tinkama seka. Dėl šios priežasties, rekomenduojama pradėti nuo lengvų produktų ir pereiti prie sunkesnių. Tad, pirmiausiai reikėtų imtis prausiklio. Šį geriausia naudoti tiek ryte, tiek vakare. Kaip jau minėjome kiek anksčiau, dažniausiai paprasto vandens tikrai nepakanka. Dažno asmens oda nuolat prakaituoja, susiduria su įvairiais aplinkos nešvarumais. Be to, ant veido nuolat išsiskiria riebalų perteklius, kurio nematome plika akimi, tačiau jį taip pat reikia pašalinti. Tad, prausiklis yra būtina ir viena iš svarbiausių odos priežiūros priemonių. Po jo dažniausiai seka tonikas ir, jeigu tokį naudojate, serumas. Tuomet galima susitelkti į kremus. Pirmiausiai rekomenduojama tepti tą, kuris yra skirtas konkrečiai paakiams. Galiausiai, nepamirškite ir apie kremo nuo saulės svarbą. Apsisaugoti nuo šios spindulių reikėtų tiek vasaromis, tiek žiemos metu.

Ką dar reikėtų žinoti?

Jeigu bent retkarčiais naudojate ir veido kaukes, reikėtų nepamiršti apie odos šveitimą. Geriausia tai daryti maždaug kartą per savaitę. Kita vertus, kovojant su intensyviomis problemomis, kaukes galima naudoti ir dažniau. Visgi, pirmiausiai svarbu pasirūpinti tinkamu odos nuvalymu. Tam naudojamas anksčiau jau paminėtas prausiklis. Tuomet, į savo priežiūros rutiną patariama įtraukti ir specialų šveitiklį, kuris tinkamai paruoštų odą. Galiausiai, galite užsidėti mėgstamą kaukę bei ja pasilepinti. Tuomet veido priežiūros rutiną reikėtų pratęsti nuo toniko. Bet kokiu atveju, renkantis tinkamas priemones nepamirškite atsižvelgti į kelis esminius aspektus. Tai – Jūsų odos tipas, probleminės vietos bei produktų sudėtys. Į pastarąjį aspektą ypatingai atsižvelgti reikėtų jautresnės odos savininkams.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: