Kino filmo "Justice League" plakatas

Yra tapę populiaru kurti knygų ekranizacijas. Noras į kino ekranus perkelti kaip įmanoma daugiau rašytinių istorijų, įkvėpė kai kuriuos kino kūrėjus pažvelgti į kitaip užrašytus pasakojimus – komiksus. Šiuo metu būtent komiksinės istorijos apie superherojus yra ant didžiausios bangos.

Pagal komiksus sukurti superherojų filmai asocijuojasi su lengva ir neįpareigojančia pramoga, tačiau dažnai pasitaiko ir labai rimtų juostų, su giliomis mintimis. Nepaisant daugybės, kai kurių puikių, o kai kurių siaubingai nenusisekusių filmų apie superherojus kino teatruose, pamišimas dėl jų neketina išnykti.

Šiais metais išleidus jau du filmus „Loganas. Ernis“ ir „Lego Betmenas“, superherojų gerbėjai ypatingai džiūgavo. Tačiau tai dar ne pabaiga, ir dar labai toli nuo jos. Taigi, pateikiame jums sąrašą naujų superherojų filmų, kurie greitai pasirodys kino ekranuose. Kai kurių filmų galime tikėtis sulaukti dar šiais, 2017 metais, bei per kelis kitus ateinančius metus.

Toras: Ragnarokas“

Australijos aktorius Krisas Hemsworthas grįžta atkartoti Asgardo Dievo vaidmenį jau trečiojoje „Toro“ dalyje. O aktorius Tomas Hiddlestonas sugrįš, kad įsitikintų, jog niekas neperėmė jo vietos buvimu pačiu geriausiu iš blogiausių piktadarių.

Nelaisvėje, Sakkaros planetoje, be savo kūjo kalintis Toras vieną dieną išgirsta, kad Asgarde vyksta labai negeri dalykai – valdžią į savo rankas perima piktadarė, požemio pasaulio deivė Hela (akt. britė Katė Blanchett, Oskaro laimėtoja). Asgardui gresia sunaikinimas. Norėdamas grįžti į gimtinę ir išgelbėti jos ateitį, Toras yra priverstas stoti į gladiatorišką kovą su senu savo draugu – Halku (akt. Marku Ruffalo). Kova dėl išlikimo prasideda.

Šio filmo režisieriumi, daugelio nuostabai, tapo Naujosios Zelandijos kino kūrėjas Taikas Waititis. „Toras: Ragnarokas“ bus pirmasis jo tokio didelio biudžeto filmas, tačiau T. Waitičio kūryba daugeliui buvo žinoma ir iki šiol – jis yra juodosios komedijos „Ką mes veikiame šešėliuose“ autorius.

Kino teatruose nuo: 2017 11 03


„Teisingumo lyga“

Pirmojoje ir galbūt vienintelėje filmo „Teisingumo lyga“ dalyje susirinks didieji „DC comics“ superherojai. Po paskutinio režisieriaus Zacko Snyderio filmo „Betmenas prieš Supermeną: Teisingumo aušra” dalis žiūrovų buvo labai nusivylę. Tad naujosios kino juostos lūkesčiai yra didesni.

Atgavęs pasitikėjimą žmonija ir įkvėptas Supermeno pasiaukojimo, Briusas Veinas kartu su Diana Prince stoja į kovą prieš dar galingesnį priešą. Į pagalbą kovai, Betmenas ir Nuostabioji moteris skuba suburti naują komandą. Deja, teisingumo vykdytojams – Betmenui, Nuostabiajai moteriai, Akvamenui, Kyborgui ir Žaibui išgelbėti pasaulį nuo naujojo priešo jau gali būti per vėlu.

Teisingumo lygoje“ pagrindinius superherojus vaidins Benas Affleckas (Betmenas), Henris Cavillas (Supermenas), Gal Galgod (Nuostabioji moteris), Ezra Milleris (Žaibas), Jasonas Mamoa (Akvamenas) ir Ray‘us Fisheris (Kyborgas).

Kino teatruose nuo: 2017 11 17

black-panther

„Juodoji Pantera“

Ryano Kooglerio, režisavusio filmą „Krydas. Gimęs kovoti“ sukurta juosta „Juodoji Pantera“ yra kažkas tai, ko „Marvel“ kūriniuose iki šiol dar nebuvome matę.

Filmo „Juodoji Pantera“ pagrindinės scenos  filmuojamos Pietų Korėjoje, Busano mieste. Filmas nukelia į paslaptingąją Vakandos šalį, kurios daugybę metų ieškojo įvairūs keliautojai. Šalis garsėja savo paslaptingumu, o iš jos neištrūksta jokie pašaliniai žmonės.

Filmo aktoriai – pagrindinį veikėją įkūnijantis Chadwickas Bosemanas, Michaelas B. Jordanas, Oskaro laureatė Lupita Nyongo, Andis Serkis, Forestas Whitakeris ir kiti.

Kino teatruose nuo: 2018 02 16

new-mutants

Naujieji Mutantai“

Tai vienas iš paslaptingiausių projektų, nes kol kas apie jį yra žinoma nedaug. Filmą režisuos Joshas Boone, anksčiau sukūręs „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“. Filmo siužetinė linija vis dar nėra atskleista, manoma, jog juostos pasakojimo laikotarpis nusikels į 90-uosius.

Naujieji Mutantai“ pagrindine heroje turėtų būti personažė Iksmenė Daniellė Moonstar. Oficialiai paskelbta, kad aktorė Maisie Williams vaidins personažę Wolfsbane, jauną vilkolakę, kuri patirs tikėjimo krizę. Aktorė Anya Taylor-Joy imsis personažės Magik, Iksmeno Colossuso sesers vaidmens. O aktorė Rosaria Dawson atliks Dr. Cecilia Reyes vaidmenį.

Kino teatruose nuo: 2018 04 13

Keršytojai: Begalybės karas“ 1-oji dalis

Pasak brolių režisierių, Anthonyo ir Joe Russo naujausioje „Keršytojų“ dalyje „Keršytojai: Begalybės karas“ išvysime virš 30 „Marvel“ komiksų personažų.

Keršytojai turės kovoti su naujuoju ir galingiausiu iki šiol matytu priešu – Thanosu. Šis piktadarys, kurį vaidins Joshas Brolinas buvo pasirodęs ir ankstesnėse „Keršytojų“ dalyse, bet tik epizodiškai. Jis yra bus pasiryžęs sugrįžti į Begalybės karą, kai Keršytojų komanda nugalės šį gigantišką piktadarį.

Šiame filme taip pat pasirodys ir šie personažai – Galaktikos sergėtojai, Nežmonės (angl. Inhumans), Juodoji pantera, Žmogus-voras, Kapitonė Marvel ir dar keli kiti veikėjai.

Kino teatruose nuo: 2018 05 04


Deadpool 2“

Po pirmosios „Deadpool“ juostos sėkmės apie filmo tęsinio kūrimą nebuvo abejojama. Jau yra aišku, kada pasirodys antroji šio filmo dalis. Tęsinio detalės ir apie ką bus istorija neatskleidžiama. Tačiau yra aišku, jog aktorius Ryanas Reynoldas ir vėl grįš į kino ekranus pagrindiniam būsimos juostos antagonisto vaidmeniui.

Filmą režisuos kitas režisierius nei pirmoje dalyje – Davidas Leitchas. Jis anksčiau buvo vienas iš filmo „Džonas Vikas“ kūrėjų. Jau paskelbta, kad antroje dalyje susipažinsime su dviem naujais personažais – Keiblu ir Domino. Juos vaidins aktoriai Joshas Brolinas ir Zazie Beetza.

Kino teatruose nuo: 2018 06 01

the-incredibles-2

Nerealieji 2“

2004 metais pasirodęs animacinis filmas, pasakojęs apie superherojų šeimą, buvo sulaukęs milžiniškos finansinės sėkmės ir neretai buvo įvardijamas kaip vienas geriausių moderniosios animacijos filmų. Apie šio filmo tęsinį kalbų buvo itin daug. Dar 2014 metų pavasarį pirmąją dalį kūrusi „Pixar“ studija patvirtino, kad antroji dalis tikrai bus kuriama.

Kaip ir pastarąją, antrą filmo „Nerealieji“ dalį jau kuria ir režisuoja Bradas Birdas, anksčiau sukūręs filmą „Rytojaus žemė“. Naujojo filmo kūrimo darbai sparčiai juda į priekį. Jau vyksta personažų įgarsinimo darbai.

Kino teatruose nuo: 2018 06 15

Skruzdėliukas ir vapsva“

Kino studija „Marvel“ paskelbė, kad kuria antrąją filmo „Skruzdėliukas“ dalį. Šįkart studija nusprendė suteikti dėmesio dar vienam veikėjui, tad filmas vadinsis „Skruzdėliukas ir Vapsva“.

Režisierius Peytonas Reedas grįžta į kino ekranus su filmo „Skruzdėliukas“ tęsiniu. Filme tarp aktorių pamatysime Paulą Ruddą, pirmoje dalyje suvaidusį herojų Skotą Langą, dar žinomą kaip Skruzdėliuką. Taip pat išvysime ir aktorę Evangeliną Lilly, vaidinusią Skruzdėliuko dukrą.

Visgi, galėjo nutikti ir taip, kad tęsinys nebūtų buvęs kuriamas – žmonės menkai lankėsi kino teatruose. Filmas per savo rodymo laiką uždirbo beveik 410 milijonų dolerių.

Kino teatruose nuo: 2018 07 06

venom-1497895513

Venomas“

Kompanija „Sony“ bergždžiai daugiau nei dešimtmetį bandė pastatyti filmą „Venomas“. Tačiau dabar yra aišku, jog studija išleis šį filmą kitų metų spalio mėnesį. „Venomas“ bus pradėtas filmuoti jau šį rudenį. Šio filmo scenarijus kol kas nėra pristatytas.

Režisieriaus pareigoms buvo pasiūlytas Rubenas Fleischeris, kuris anksčiau prodiusavo filmą „Zombių žemė“. Britų aktorius Tomas Hardis sutiko atlikti pagrindinį vaidmenį. Jis vaidins Eddį Brocką – pirmąjį „Marvel“ komiksų personažą.

Kino teatruose nuo: 2018 10 05

x-men-dark-phoenix-1497895513

Iksmenai: Tamsusis Feniksas“

Jau po filmo „Iksmenai: Apokalipsė“ išėjimo, buvo galima spėti, jog tradicinis „Iksmenų“ būrys susilauks dar vienos istorijos. Sklinda gandai, jog istorija papasakos „Tamsiojo Fenikso“ sagą sukurtą 1990-aisiais.

Dėl juostos kūrybinės komandos kol kas nėra jokios informacijos. Bus įdomu, ar kūrėjai ryšis „prikelti“ Wolveriną ir ką jie pasirinks kitų pagrindinių „Iksmenų“ personažų vaidmenims.

Tačiau visai neseniai socialiniame tinkle „Instagram“ aktorius Jamesas McAvoyo paskelbė nuotrauką, kurios dėka galime suprasti, jog jis bus įtrauktas į šį filmą. Škotas nusifotografavo vakarieniaujant su kolegomis – filmo „Profesorius X“ aktoriumi Patriku Stewartu ir režisieriumi Simonu Kinbergu. Po nuotrauka buvo paliktas prierašas: „Negaliu sulaukti vasaros“. Būtent tuo metu planuojama pradėti filmavimo darbus.

Kino teatruose nuo: 2018 11 02

aquaman-1497895513

Akvamenas“

Jau yra prasidėję filmo „Akvamenas“ filmavimo darbai Australijoje. Kino kompanijos „Warner Bros“ naujausiomis žiniomis buvo pasiektas susitarimas su aktoriumi Dolphu Lundgrenu, kuris atliks piktojo Karaliaus Nereuso vaidmenį. Dar nėra žinoma, ar Nereusas bus pagrindinis „blogiukas“ Jameso Wano režisuojamame filme, bet akivaizdu, kad jis susirems su Akvamenu (akt. Jasonas Mamoa) povandeninėje kovoje.

Dolphas Lundgrenas prisijungs jau prie esamo aktorių kolektyvo: Willemo Dafoe, Nuidiso Vulko, Patricko Wilsono, Nicolės Kidman, Yahya‘o Abdulo-Mateeno II-ojo ir Temuero Morrisono.

Nors vis dar neaišku kiek yra likę filmo personažų neturinčių juos vaidinsiančių aktorių, režisierius Jamesas Wanas nesenai patvirtino, jog „DC“ komiksų personažo Akvalado šiame filme nebus.

Kino teatruose nuo: 2018 12 21

untitled-animated-spider-man-movie-1497895513

Animacinis „Žmogaus-voro“ filmo projektas

Afrikos-lotynų kilmės filmo „Žmogus-voras“ personažas Milesas Moralesas turėjo būti maždaug tik keturis metus „Marvel“ komiksų puslapiuose, kuriuos sukūrė Brianas Michaelis Bendis ir Sara Pichelli 2011 metais. Ši versija apie herojų pasirodė tokia populiari, kad „Marvel“ studija nusprendė jį sujungti į pagrindinę „Žmogaus-voro“ istorijos liniją. Ir dabar jis bus (iki šiol dar neįvardinto) įprastinės trukmės animacinio filmo dėmesio centre.

Režisieriaus Ricko Famuyiwo filmo „Narkotikas“ jaunoji žvaigždė, aktorius Shameikas Moore įgarsins paauglių pamėgtą superherojų, o aktorius Lievas Schreiberis įgarsins filmo piktadarį. Iki šiol kompanija „Sony“ vis dar saugo šio filmo personažų tapatybes. Bobas Persichettis ir Peteris Ramsey dirbs prie filmo režisavimo darbų. „Žmogaus-voro“ naujasis filmas planuoja išeiti tą pačią dieną kaip ir „Akvamenas“.

Kino teatruose nuo: 2018 12 21

glass-1497895513

Stiklas“

Režisierius M. Nightas Shyamalanas prieš ilgą laiką buvo viešai užsiminęs apie savo trilerio „Nepalaužiamasis“ tęsinį. Praėjus 16 metų jis įvykdė šį pažadą, nors niekas to neįtarė iki paskutinio 2016 metais išleisto filmo „Skilimas“ momento.

M. N. Shyamalanas patvirtino, kad Samuelis L. Džeksonas grįš prie to pačio „Nepalaužiamojo“ vaidmens atlikimo. Jam tai turėtų būti trečiasis filmas šioje trilogijoje. Filmo „Skilimas“ žvaigždės Jamesas McAvoy ir Anya Taylor-Joy taip pat turėtų grįžti į šio filmo personažų įkūnijimo roles.

Kino teatruose nuo: 2019 01 18

captain-marvel-1497895513

„Captain Marvel

Filmas „Captain Marvel“ planuojama tapti pirmuoju moters vadovaujamu „Marvel Cinematic Universe filmu. Jau yra patvirtinta, kad aktorius, Oskaro savininkė Brie Larson atliks personažo Karol Danverso vaidmenį. Scenarijų filmui kuria Nicolė Perlmana ir Meg LeFauve.

Kino teatruose nuo: 2019 04 08

shazam-1497895513

Šazamas!“

Aktorius Dwayne Johnsonas jau daugiau nei prieš dešimtmetį buvo priskirtas prie superherojaus personažo Šazamo filmo adaptacijos. Taigi likus tik keliems metams iki filmo pristatymo, tikimybė, kad aktorius nebeatliks vaidmens sumažėjo.

WWE kovų žvaigždė, Holivudo užkariautojas, atliks vieną iš pagrindinių Juodojo Adamo vaidmenų. Šis personažas yra labai mylimas studijos „DC“ anti-herojus ir Šazamo personažo priešas. Tai paauglys, kuris gali suteikti žmogiškų galių pats sau, tiesiog ištardamas žodį „Šazamas“.

Kino teatruose nuo: 2019 04 05

untitled-avengers-infinity-war-sequel-1497895513

Naujas „Keršytojų“ projektas – filmo „Begalybės karas“ tęsinys

Broliai Anthonas ir Joe Russo režisuos vis dar pavadinimo neturinčią „Keršytojų“ istorijos tęsinį. Akroriai Krisas Prattas ir Elizabetha Olsena atliks personažų Peterio Quillo ir Wandos Maximoffos vaidmenis.

Šis filmas turėjo būti pradėtas filmuoti 2016 m. lapkričio mėnesį. Tačiau iki šiol nėra pradėtas kurti. Didžioji to priežastis – daugelis talentingų aktorių šiuo metu dirba prie kitų filmų projektų.

Kino teatruose nuo: 2019 05 03

untitled-spider-man-homecoming-sequel-1497895513

Žmogus-voras: grįžimas namo 2“

Po to, kai studijos „Marvel“ ir „Sony“ galiausiai priėjo prie abipusiškai naudingo sutarimo dėl filmo „Žmogus-voras“ kūrimo, nebuvo galima tikėtis, kad šis paprastas, sienomis laipiojantis žaislas „Marvel Cinematic Universe“ pasirodys tik viename filme.

Aktorius Tomas Holandsas debiutavo su Peterio Parkerio vaidmeniu praėjusiais metais išėjusiame filme „Kapitonas Amerika: Pilietinis karas“. Vyras pagrindinį vaidmenį atlieka šią vasarą jau išėjusioje filmo „Žmogus-voras: grįžimas namo“ pirmojoje dalyje.

Jau pasirodė naujienų, kad po dviejų metų bus išleista šio filmo antroji dalis. Kompanija „Sony“ jau planuoja tęsinio filmavimo pradžią.

Kino teatruose nuo: 2019 07 05

the-flash-1497895513

Blyksnis“

Šiuo metu mažai yra žinoma apie šią filmo „Blyksnis“ versiją. Tačiau jau yra aišku, kad aktorius Ezra Miller atliks personažės Barry Allen vaidmenį. Filme taip pat turėtų vaidinti Billy Krudup bei Kiersey Clemonsa.

Šio filmo kūrimo pradžia dažnai buvo nukelinėjama dėl įvairių vėlavimų. Prie viso to prisidėjo tai, jog nuolat keitėsi daugelis režisierių ir scenaristų. Filmas vis dar laukia scenarijaus kūrėjų, bei jį režisuosiančio asmens.

Kino teatruose nuo: 2019 m. Tikslesnė data nėra žinoma

the-batman-1497895513

Betmenas“

Dar praėjusiais metais daugeliui atrodė rimti Beno Afflecko ketinimai režisuoti šį „Betmeno“ filmą, kuriame jis taip pat būtų atlikęs pagrindinį veikėjo vaidmenį. Tačiau visai neseniai aktorius sukrėtė savo gerbėjus žinia, kuria pareiškė, jog jis traukiasi nuo šio filmo režisavimo.

„Atliekant šį vaidmenį, į tai reikia sutelkti visą savo dėmesį ir aistrą. Turiu pasirodyti geriausiai, kaip tik moku. Supratau, kad aš negaliu atlikti abiejų darbų iki reikalingo lygio vienu metu.“ – sakė B.Affleckas. Jis kartu su studija pakvietė šį filmą režisuoti Mattą Reevesą.

Kino teatruose nuo: 2019 m. Tikslesnė data nėra žinoma

Suicide Squad 2

Savižudžių būrys 2“

Po sėkmingos filmo „Savižudžių būrys“ pirmos dalies, atrodo, kad turėtume tikėtis šios „komandos“ filmo tęsinio. Kompanija „Warner Bros“ turi mintyse antrąjį šio filmo dalies kūrimą, tačiau kol kas niekas tiksliai nėra žinoma.

Justinas Krollas atskleidė, kad yra svarstoma tarp kelių režisierių. Jis taip pat pranešė apie „Warner Bros“ planus susitikti su Danielu Espinosu, Rubenu Fleischeriu, Jonathanu Levinu ir Melu Gibsonu.

Kino teatruose nuo: tiksli data nėra žinoma

cyborg-1497895513

Kibrogas“

Apie šio filmo planus, scenarijų, režisierių, aktorius kol kas nėra paskelbta jokios informacijos. Yra žinoma tik tai, jog pagrindinis Kiborgo vaidmuo atiteks aktoriui Rayanui Fisheriui.

Kino teatruose nuo: 2020 04 03

green-lantern-corps-1497895513

„Green Lantern Corps

2020 metais pasirodysiančiu filmu „Green Lantern Corpss“ DC pamėgins restartuoni nepavykusį bandymą su  Ryanu Reynoldsu.

Ne ką mažiau svarbi naujiena yra ta, kad rašyti scenarijaus po trejų metų pasirodančiam filmui „Green Lantern Corps“ sės Davidas S. Goyeris ir Justinas Rhodesas.

Kino teatruose nuo: 2020 06 19

batgirl-1497895513

„Batgirl

Iš stebinančio pranešimo mes sužinojome, jog aktorė Barbara Gordon netrukus prisijungs prie šio filmo ir atliks pagrindinį personažės „Batgirl“ vaidmenį. DCEU kompanijos filmui vadovaus režisierius Jossas Whedonas.

Šio filmo herojė „Batgirl“ pirmą kartą pasirodys kine po to, kai Alicia Silverstone pavaizdavo šią raudonplaukę kaip simbolį 1997 metų filme Betmenas ir Robinas“.

Kino teatruose nuo: tiksli data nėra žinoma

gotham-city-sirens-1497895513

„Gothamo Miesto Sirenos“

2016 m. rugsėjo viduryje buvo patvirtinta, kad „Savižudžių būrio“ aktorė Margota Robbie pasirašė susitarimą pasirodyti kituose filmuose, kurių pavadinimai tik neseniai buvo atskleisti. Jau yra aišku, kad moteris filmuosis „Gothamo Miesto Sirenose“. Prie šio filmo aktorių taip pat prisijungs Jessica Chastaina ir Bryce Dallas Howard.

Filme bus daugybė moterų blogiukių bei superherojų iš „DC“ komiksų pasaulio. Filmo scenarijų rašo Ženevas Robertsonas-Dworetas (filmo „Šerlokas Holmsas 3“ scenarijaus autorius). Šiam filmui vadovaus „Savižudžių būrio“ režisierius Davidas Ayeris.

Kino teatruose nuo: tiksli data nėra žinoma

gambit-1497895513

Gambitas“

Tai vienas iš filmų projektų, kuris jau spėjo įkyrėti dėl besitęsiančių atidėliojimų. „Gambito“ pagrindinio vaidmens labai norėjo aktorius Channingas Tatumas, bet vėliau jo kandidatūra buvo atmesta. Vis dar vyksta režisieriaus ir pagrindinio aktoriaus paieškos šiam naujam soliniui „Iksmenų“ projektui.

Kompanija „20th Century Fox“ nepaminėjo „Gambito“ tarp planuojamų „Iksmenų“ projektų, o pridėjus tai, kad jokios datos vis dar nėra paskelbtos – viltys pamatyti šią juostą kine vis labiau mažėja.

Kino teatruose nuo: tiksli data nėra žinoma

Taip pat skaitykite: TOP 25 geriausi visų laikų mokslinės fantastikos serialai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: