Agnė Bilotaitė. ELTA / Dainius Labutis

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė neskuba kalbėti apie atsakomybės už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus griežtinimą. Anot jos, vargu, ar į taisykles nuolat nusispjaunančius asmenis sudrausmins didesnės baudos, ministrė ragino orientuotis į visuomenės švietimą.

Ketvirtadienį „Žinių radijui“ kalbėjusi A. Bilotaitė teigė paprašiusi policijos generalinio komisaro Renato Požėlos pateikti siūlymus, kaip gerinti avaringumo situaciją keliuose.
Ministrė, paklausta, ar reikėtų griežtinti atsakomybę už KET pažeidimus, priminė, kad tai buvo daryta ne kartą. A. Bilotaitė avarijas siejo su žmonių neatsargiu vairavimu, atsakomybės trūkumu. Jos įsitikinimu, švietimo priemonės veikiausiai būtų veiksmingesnės, siekiant sumažinti žūtis keliuose.

„Manau, kad šis dalykas (avarijos keliuose – ELTA) susijęs matyt su visuomenės sąmoningumu, nes, kaip matome, didžioji dalis, apie 80 procentų tų eismo įvykių įvyksta dėl neatsargaus vairavimo. Manau, kad švietimo kampanijos yra efektyvus dalykas.

Sunku pasakyti ir įvertinti, kiek baudų sugriežtinimas, automobilių konfiskavimas, kas yra tikrai griežtos priemonės įtakoja tuos, kurie yra recidyvistai, kuriems yra visiškai nesvarbu, kuriems nerūpi. Bet aš manau, kad per visuomenės švietimą galime padaryti tam tikrą įtaką“, – dėstė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, taip pat verta kelti klausimą, ar šalies keliuose pakanka greičio matuoklių ir kitų eismo saugumą didinančių priemonių

„Kitas aspektas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, yra mūsų priemonės, kurios yra keliuose, kurios užtikrina saugų eismą. Čia, aišku, daugiau Susisiekimo ministerijos kompetencija, tai yra greičio matuokliai ar kitos saugumą užtikrinančios priemonės. Ar jų pakanka? Šiandien apie tai pasitarimas bus ir, labai tikiuosi, Susisiekimo ministerija pateiks savo matymą“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Pastarąsias savaites šalyje fiksuotos kelios avarijos, kurių metu žuvo žmonės. Viena jų įvyko pirmadienio rytą Maišiagaloje – lengvajam automobiliui išlėkus į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrus su vilkiku, žuvo penki žmonės, trys iš jų – nepilnamečiai.

Gytis Pankūnas (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: