Filmo "A Star Is Born" kadras

Kino padangę neseniai nušvietė dar vienas puikus filmas „Taip gimė žvaigždė“ (angl. „A Star Is Born“). Dėmesį kaustanti meilės istorija,  įstabaus garso muzikos takelis, stiprus scenarijus ir itin vykęs duetas visa tai Bradley Cooperio režisuotam filmui užtikrina vieną iš geriausių ir stipriausių kino juostų šiais metais.

Populiarius kantri muzikos žvaigždė Džeksonas Meinas (jį vaidina pats B. Cooperis) – kurio karjera tiesiog puiki. Minios žmonių jį šlovina, tūkstančiai klausosi jo dainų, tačiau atlikėjas tik ant scenos atrodo tvirtas ir savimi pasitikintas, nulipęs nuo scenos visas bėdas užgožia alkoholio butelyje bei narkotikuose. Alkoholis ir narkotikai, pamažu žlugdo atlikėjo karjerą bei asmeninį gyvenimą. Tačiau vieną dieną jo gyvenimas pasikeičia, kantri atlikėjas vėl atranda tikslą. Džeksonas bare sutinka Elę (vaidina Lady Gaga)  – kuri tai dar neatskleistas talentas. Mergina kuria širdį virpinančias bei nuostabias dainas, tačiau jas dainuoja tik sau. Elės baimė – scena.

Pasitelkęs visas priemones Džeksonas priverčia Elę ateiti į sceną ir sudainuoti jos kūrybos dainą. Taip gimsta nauja žvaigždė. Viešai dainuoti bijanti mergina, pamažu nugali scenos baimę, ir tampa muzikos žvaigžde. Džeksono ir Elės pažintis visam laikui pakeičia jų gyvenimus.

A Star Is Born 5

Kūrybinė grupė

Bradley Coopris – aktorius pažįstamas iš filmų – „Amerikiečių snaiperis”, „Amerikietiška afera”, „Optimisto istorija”, „Pagirios Las Vegase“ imasi režisieriaus vaidmenio. Pirmą kartą aktorius užėmė režisieriaus poziciją  ir žiūrovams pristatė jaudinančią istorija, kuri apipinta muzikos skambesio – „Taip gimė žvaigždė“. Scenarijų kartu kūrė Will Fetters bei „Oskarų” apdovanojimų pelnęs, pasaulyje pripažintas scenaristas – Eric Roth. Pagrindinius vaidmenis atlieka pats B. Cooperis kartu su Lady Gaga, kuri yra pelniusi daugybę muzikos apdovanojimų ir yra viena iš garsiausių ir ryškiausio pasaulio muzikos žvaigždžių. B. Cooperis šiuo debiutu nebuvo įspaustas į jokius rėmus, imdamasis režisieriaus pozicijos galėjo sukurti tokius vaidmenis, kokių jis norėjo.

A Star Is Born Gaga

B. Cooperis kino pasauliui pateikė jautrią istoriją apie šlovės ir žinomumo kainą, meilę, kovą su savimi. Priverčia pažvelgti ir į rimtą alkoholizmo ir narkotikų vartojimo problemą. Pažvelgti, kaip žmogų keičia ši baisi priklausomybė.

Filme taip vaidina Andrew Silverstein, Dave Chappelle, Sam Elliott.

gaga

Santykių peripetijos

Turbūt lengviausias būdas pavergti žiūrovų širdis tai graži ir šilta meilės istorija. Filmo „Taip gimė žvaigždė“ siužetas taip pat sukasi aplink nuoširdžios meilės peripetijas. Kūrybinė grupė pateikia žmonių santykių vystymąsi. Žiūrovai gali pamatyti ir pajusti ne tik Elės ir Džeksonas nuoširdžią draugystę, tačiau ir tai kai šeimoje atsiranda nepasitikėjimas, nusivylimas,  gyvenimo sunkumai bei lemtingi sprendimai, kurie gali kardinaliai pakeisti gyvenimus. Taip pat matoma ir šeimos krizė, kai ima irti broliški santykiai tarp Džeksono ir Bobio. Galbūt, visai tai sudaro įspūdį, kad tai dar viena banali meilės istorija, aplink kurią jau prikurta begalė filmų. Tačiau, šis atvejus kitoks. Ši gal įprasta ir tikrai jau ne kartą matyta meilės istorija yra kitokia. Emocijos, veikėjų personažai jų vaidyba ir sukurta intriga, filmui „Taip gimė žvaigždė“ suteikia kitokių spalvų.

a-star-is-born-Gaga

Kitokia Lady Gaga

Šią muzikos žvaigždę esame įpratę matyti visiškai kitokią nei filme. Tai ekstravagantišku stiliumi pasižyminti dainininkė, kurios dainas girdime gana dažnai. Filme „Taip gimė žvaigždė“ sukurtas visiškai priešingas personažas nei esame įpratę matyti muzikos dievaitę – Lady Gaga.

Lady Gagai šis filmas tapo debiutu kine, kuomet ji atlieka pagrindinį vaidmenį. Atikėja įrodė, kad yra ne tik stiprų balsą turinti muzikos diva, bet ir tikrai puiki aktorė.

A Star Is Born gaga

Muzika

Muzikinis garso takelis filme „Taip gimė žvaigžde“ 10 balų! Jei ir liksite nesužavėti siužetu, tačiau muzika tikrai pakerės. Muzikos žodžiai, jausmas, skambesys paliečia širdį, bei tikrai šiurpina odą. Aktorius, kurį galima vaidinti jau ir režisieriumi B. Cooperis atskleidžia dar vieną savo talentą. Jis gali taip pat ir dainuoti.

Gaga Cooper

Lady Gagą, kurios įvaizdis bei muzikiniai pasirodymai daugiausia yra ekstravagantiški, atskleidė ir savo jautrią pusę. Muzikinis dramos „Taip gimė žvaigždė“ garso takelis, kurį atlieka filmo žvaigždės Lady Gaga ir Bradley Cooper, išleistas spalio 5 dieną įrašų studijos „Interscope Records“- jau yra prieinamas visiems. Tai albumas, kuriame įrašyta 19 originalių dainų, skambančių filme. Na, o paskutinė filmo scena, kurioje Lady Gaga dainuoja I‘ll Never Love Again jautresnės širdies žiūrovus gali priversti nubraukti ir ašarą.

Tik ką dienos šviesą išvydęs filmas – jau sulaukė didžiulės sėkmės ir teigiamų vertinimų. B. Cooperis giriamas už puikų režisieriaus debiutą, Lady Gaga- už nepakartojamai gerai atliktą vaidmenį. Belieka sulaukti tik didžiausių kino apdovanojimų bei stebėti kiek „Oskarų“ pavyks susižerti šiam filmui.

Taip pat skaitykite: TOP 10 puikių 2017-ųjų metų filmų, kurie išliks ilgam

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: