Liūdni Slibinai/ © Ryčio Šeškaičio nuotr.

Baigėsi vasara, atostogos, karščio antplūdžiai ir baigiasi devintasis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“. Paskutinis festivalio koncertas tradiciškai vyks pačioje senamiesčio širdyje įsikūrusiame Ryšių kiemelyje „837“ rugsėjo 11 dieną, 19 val. Festivalio uždarymas patikėtas visiems puikiai žinomiems atlikėjams: devintus metus iš eilės klausytojus džiugins Kostas Smoriginas, pozityvo bombas sprogdins grupės „Liūdni slibinai“ bei „Mėtų vėjas“.

Kostas Smoriginas jau devintus metus iš eilės džiugina savo gerbėjus ir užimtoje dienotvarkėje visada randa laiko apsilankyti festivalyje „Senamiesčio žiogas“. Aktorius, režisierius, bardas savo muzikinę karjerą pradėjo dar studijų laikais, kai kūrė dainas pagal garsiausių Lietuvos poetų eiles. Metams bėgant su kolegomis Sauliumi Bareikiu ir Olegu Ditkovskiu susibūrė į „Aktorių trio“. Paslaptinga galia, kuri veržiasi kartu su atlikėjo muzika užburia klausytojus ir nepalieka abejingų.

Apie Maironio, Justino Marcinkevičiaus ir kitų žymių Lietuvos poetų eiles naujam gyvenimui  prikėlusią grupę „Liūdni slibinai“ turbūt yra girdėję daugelis. Nuo 2008 metų gyvuojanti trijų charizmatiškų asmenybių grupė savo bagaže jau turi du albumus bei dainų rinkinį, kurį parengė penktojo gimtadienio proga. Trijulės darbas neliko nepastebėtas: grupė yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija. Šalia įvairių įvertinimų „Liūdni slibinai“ buvo pripažinti kaip metų grupė 2012 metų M.A.M.A. apdovanojimuose, bei kaip Tautos Balsas 2011 metų alternatyvios muzikos apdovanojimuose T.Ė.T.Ė. Uždarymo koncertui grupė parengė „Koncertą trise“ – tai akustinis „slibiniško“ tandemo Dominyko Vaitiekūno, Aistės Lasytės ir Vaido Kublinsko pasirodymas, kuriame negriaudėja būgnai, o muzikiniam tonui nevadovauja bosinė gitara.

Grupė „Mėtų vėjas“ dar pakankamai jauna, bet jau gali didžiuotis 2-osios vietos laimėjimu  LRT video  klipų konkurse „Klip vid“ bei patekimu į geriausiųjų LNK muzikos klipų dešimtuką. Keturi jaunuoliai – Neringa, Laura, Milda ir Nerijus labai myli muziką ir nori savo meile pasidalinti su klausytojais. Festivaliui „Senamiesčio žiogas“ jie paruošė nuoširdžią ir pozityvią akustinę autorinių dainų programą.

Festivalio „Senamiesčio žiogas“ draugė „Paukščio spinta“ mažuosius kviečia į ekologiškas kūrybines dirbtuves, kurių metu vaikučiai galės gaminti „Sapnų gaudykles“.

Festivalis „Senamiesčio žiogas“ žemai lenkia galvą ir nuoširdžiai kviečia visus užsukti atsisveikinimui iki kitų metų. Rugsėjo 11 diena, 19 valanda, Ryšių kiemelis „837“ – nuostabūs atlikėjai, nuoširdūs klausytojai, krykštaujantys vaikai, saldus rudens pradžios kvapas ir senamiesčio magija – viskas, ko reikia.

Tekstą parengė Justina Markevičiūtė 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: