© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

2014 metų rugpjūčio  1-3 dienomis Rumšiškių lietuvių liaudies buities muziejuje įvyko antrasis muzikinis festivalis „Granatos Live“.

Prieš metus pirmą kartą startavęs festivalis šiais metais sulaukė dar didesnio muzikos mylėtojų būrio. Gausybė žmonių atvyko pasisemti  neišdildomų įspūdžių  ir pasimėgauti populiarių Lietuvos bei užsienio atlikėjų muzika.

Pirmąją dieną, daugumai atvykusių lankytojų teko stovėti ilgose eilėse. Prieš patenkant į festivalio teritoriją, reikėjo laukti beveik kelias valandas. Siekiant, kad laikas bėgtų  greičiau, būsimieji festivalio dalyviai šnekučiavosi, žaidė kortomis, kiti spardė kamuolį. Kiekvienas asmuo turėjo praeiti pro akylą apsaugą, kuri kruopščiai tikrino, kad į teritoriją nepatektų neleistinų daiktų.

Griežtos festivalio taisyklės draudė bet kokį alkoholio įsinešimą, o tai piktino kai kuriuos dalyvius. Nepaisant to, ne viskas buvo labai griežta, mat taisyklės leido į festivalio teritoriją atsivesti ištikimuosius keturkojus augintinius. Nepilnamečiai privalėjo atvykti su suaugusiais asmenimis, kurie turėjo užpildyti atsakomybės deklaraciją. Vertinant bendrą atmosferą nepilnamečiai viešose vietose elgėsi gana atsakingai.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Didelę festivalio teritorijos dalį užėmė poilsio zonos su sausakimšu palapinių miesteliu, kuriose daugelis po ilgų šėlionių grįždavo tik išsimiegoti. Alinant svilinančiam karščiui, dienomis tūnoti palapinėse buvo neįmanoma.  Kita vertus, lankytojai džiaugėsi, kad šiais metais palapines nuo pramogų zonos skyrė mažesnis atstumas, todėl norint pasilinksminti toli žingsniuoti nereikėjo.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Aktyviojoje zonoje lankytojai audringai leido laiką net prie keturių skirtingų scenų.  Įspūdingus pasirodymus surengė  populiarios Lietuvos grupės ir atlikėjai, tarp kurių buvo „Saulės kliošas“, žinomais hitais minią užvaldęs „G&G Sindikatas“, „Biplan“ ir kiti, tačiau daugiausia klausytojų simpatijų sulaukė svečiai iš užsienio.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Nuoširdų gerbėjų palaikymą gavo populiarioji britų grupė Bastille, talentingasis gatvės muzikos atlikėjas iš Australijos DUB FX, ir žymusis John Newman, kuris padainavęs  tokias žinomas dainas kaip „Love me again“, „Losing Sleep“ ir Cheating“ sulaukė merginų klyksmų ir audringų ovacijų. Dauguma užsienio atlikėjų pasirodymų metu prabilo lietuviškais žodžiais, taip dar labiau sukaustydami gerbėjų širdis. Savo talentus atskleisti galėjo ir scenos  naujokai, kurie savo kūrinius atliko Nescafe jaunųjų atlikėjų scenoje. Mėgstantys šokti iki paryčių puikiai praleido laiką prie Dj scenos.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Festivalyje netrūko ir kitų pramogų. Aktyvesni išbandė jėgas futbolo, tinklinio, badmintono, pokerio ir gigantiškų šachmatų turnyruose, o nugalėtojai liko apdovanoti įvairiais prizais. Ištroškusieji adrenalino išmėgino „Bubble Football“ – futbolą, kuriame žaidėjai spardė kamuolį įlindę į milžiniškus burbulus. Taip pat, norinčių ekstremalių pojūčių laukė šuolis į vandenį nuo vandens katapultos. Linksmų pramogų pagal poreikius galėjo rasti visi renginio dalyviai.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Festivalio dienomis termometro stulpelis buvo gerokai šoktelėjęs į viršų. Kaitrios saulės išvarginti lankytojai ilsėjosi pavėsiuose bei ėjo gaivintis į Kauno marias, kurių paplūdimys saulei šviečiant buvo tiesiog perpildytas. Organizatorių iniciatyva karštį atskubėjo „gesinti“  atvykęs gaisrinės automobilis,  pylęs vandenį tiesiai ant įkaitusių dalyvių. Drąsieji pasitelkę vandens pripildytus spalvotus  balionus galėjo kautis aršiame vandens mūšyje, o daugelis kitų dalyvių festivalio metu liko apšaudytas vandens šautuvų, kuriais nuo kaitros apsiginklavo ne vienas lankytojas.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: