Iš Pietų Afrikos kilęs gatvės menininkas Sonny žinomas dėl įspūdingų gyvūnų piešinių. Dailininkas piešia nykstančias gyvūnų rūšis taip bandydamas atkreipti visuomenės dėmesį į šią opią problemą. Sonny sukūrė paveikslų ir skulptūrų seriją, kurią pavadino „Už kaulą“. Tai jo bandymas įsigilinti į galimas gyvūnų nykimo priežastis visame pasaulyje bei atkreipti visuomenės dėmesį.

Kiekvieno gyvūno portretas tai tarsi subtilus žvilgsnis į emocinę, kultūrinę ir ekonominę kainą, kurią mes turėsime sumokėti, jei leisime šiems gyvūnams išnykti. Sonny dar labiau atkreipia visuomenės dėmesį išryškindamas tam tikras detales. Kiekvieno gyvūno viena veido pusė yra dekoruojama pagal jo kilmės vietinių genčių raštus, o auksine spalva menininkas paryškina brakonierių labiausiai vertinamą gyvūno kūno dalį. Pavydžiui drambliai daugiausia žudomi dėl brangių ilčių, o gorilos ir pandos dėl dantų – būtent tai savo paveiksluose ir išryškina menininkas.

15

Sonny ne tik piešia, jis taip pat pagamino rankomis dažytų skulptūrų rinkinį. Kiekvienas piešinys yra suporuotas su to gyvūno kaukolės kopija. Tai tarsi dar vienas priminimas apie tai, kas liks iš gyvūnų, jei žmonija ir toliau taip elgsis.

14

Menininkas ne tik kalba, bet ir daro. Jis pradėjo rinkti lėšas, kurios bus skirtos nykstančių gyvūnų rūšių išsaugojimui. Sonny darbų parodoje bus galima įsigyti ribotą kiekį rankų darbo spaudinių rinkinių, o pajamos bus skirtos organizacijai C.A.T. Ši organizacija bendradarbiauja su „Discovery“ ir „Pasaulio laukinės gamtos fondu“, kurie padeda išsaugoti beveik 2 milijonus hektarų žemės Indijoje ir Bhutane, siekiant užtikrinti sveiką buveinę tigrams.

9

Pasaulyje gyvena neįtikėnai daug įvairių gyvūnų rūšių. Kiekviena rūšis yra labai unikali ir skirtinga, todėl meninkas prisipažįsta, kad tyrinėti ir piešti gyvūnus jam visuomet labai įdomu. Sonny yra kilęs iš Pietų Afrikos, todėl laukinė gamta jam niekada nebuo svetima. Jau nuo paauglystės meninkas pradėjo labiau gilintis į gyvūnų elgseną, tačiau labiausiai jį sudomino gyūnų rūšių nykimo priežastys. Būtent tai ir buvo šio Sonny projekto pradžia.

13

12

10

11

7

6
5

4

3

1

8

16

Taip pat skaitykite: Žmonių ir gyvūnų kaulai atgyja antram gyvenimui [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: